Amazon Türkiye Ne Zaman Açılıyor | Tarih Belli Oldu

Alışveriş devi dünyaca ünlü Amazon.com Türkiye'ye geliyor. Online alışveriş mağazasının Türkiye'ye geliş tarihi belli oldu. İşte detaylar ve daha fazlası.

Amazon Türkiye Ne Zaman Açılıyor | Tarih Belli Oldu

Online alışveriş platformu Amazon’un Türkiye’de kendi online alışveriş mağazasını kuracağı uzun süredir konuşuluyordu. Bloomberg HT TV Haber Koordinatörü Ali Çağatay Amazon’un Türkiye’de hizmet vermeye başlayacağı tarihi açıkladı.

Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Çağatay, Amazon’un 2018 yılı Temmuz ayında resmi olarak Türkiye pazarına giriş yapacağını açıkladı.

amazon.com-turkiyeye-geliyor.jpg

Amazon Türkiye’den yazılım mühendisi almıştı

Amazon geçtiğimiz aylarda yaptığı resmi duyuru ile Avrupa’daki merkezleri için Türkiye’den de yazılım mühendisleri alacağını duyurmuştu. Ancak söz konusu iddia ile ilgili Amazon’dan henüz resmi bir açıklama gelmiş değil.

Amazon, Ankara’daki bazı hükümet yetkilileriyle pazarda yer alabilmek adına görüşmelere başlamış durumda. Şirket ya sıfırdan bir yatırım yapacak, ya da var olan bir şirketi satın alarak faaliyetlerini buradan yürütecek.

Amazon’un sadece hükümet kanadıyla değil, hali hazırda bulunan özel sektör yetkilileriyle de temas halinde olduğu belirtiliyor.

E-ticaretin Türkiye’deki ticaret payını düşündüğümüzde Amazon’un bu hamlesinin gerçekleşmesi, şirkete ciddi bir avantaj sağlayacaktır. Zira e-ticaret, Türkiye’deki ticaret payının yalnızca %3.5’ini oluşturuyor. Hacmi ise 17.5 milyar TL.Aslında Türkiye’de yaşayan kullanıcılar, geçtiğimiz yıldan itibaren Amazon’un Almanya sayfası üzerinden alışveriş yapabilmeye başlamışlardı.

Amazon, Almanya üzerinden alışveriş yapmak isteyen Türkiye’deki müşterilerine kargo avantajı sağlıyordu. Şu an Amazon.de üzerinden 49 euro ve üzeri alışveriş yapanlar, ekstra bir kargo ücreti ödemiyorlar. Amazon Türkiye’nin çıkışı merakla bekleniyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡