AÖL kayıt yenileme tarihleri 2021 takvimi | AÖL 3. Dönem sınavları ne zaman yapılacak?

Öğrenciler heyecanla AÖL kayıt yenileme tarihlerinin açıklanmasını bekliyor. Öğrenciler AÖL kayıt yenileme tarihleri 2021 takvimi ve AÖL 3. Dönem sınavları ne zaman yapılacak? sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Merak edilenleri sizler için derledik...

AÖL kayıt yenileme tarihleri 2021 takvimi | AÖL 3. Dönem sınavları ne zaman yapılacak?

Merak içerisinde kayıt yenileme tarihlerinin açıklanmasını bekleyen öğrencilerin göz MEB'ten yapılacak açıklamaya çevrildi. MEB'den AÖL duyurusu yaparak merak edilen konulara açıklama getirdi. İşte AÖL kayıt yenileme tarihleri 2021 takvimi ve AÖL 3. Dönem sınavları ne zaman yapılacak? sorunun yanıtı...

AÖL KAYIT YENİLEME TARİHLERİ 2021 TAKVİMİ | AÖL 3. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

AÖL kayıt yenileme ve sınav tarihlerini araştıran adayların aklındaki soru işaretleri MEB tarafından yapılan duyuru ile giderildi. Kayıt yenileme tarihleri 17 günlük tam kapanma süreci nedeniyle ertelenmişti. Tam kapanmanın sona ermesiyle Milli Eğitim Bakanlığı yeni tarihleri açıkladı. Yapılan açıklamaya göre; AÖL 3. Dönem kayıt yenileme işlemleri 17 Mayıs - 11 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak.

AÖL kayıt yenileme tarihleri 2021 takvimi | AÖL 3. Dönem sınavları ne zaman yapılacak?

KAYIT YENİLEME İŞLEMİ İÇİN TAKİP EDİLECEK ADIMLAR

Açıklanan bilgilerde kayıt yenileme esnasında takip edilmesi gereken yol detaylı şekilde anlatıldı. Buna göre kayıt yenileyecek olan adayların aşağıdaki adımları takip etmesi gerekiyor;

1. Adım: Bankaya Kayıt Yenileme Ücretini Ödeyiniz

2. Adım: Kayıt Yenileme İşlemi

Öğrencilik durumu sistem üzerinde aktif veya donuk olan öğrenciler, katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı günün mesai saatinin bitmesini bekleyecekler.

3. Adım: Derslerinizi Seçiniz

Öğrencilik durumu Aktif hâle gelen öğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçerler.
Ders seçimindeki tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

AÖL kayıt yenileme tarihleri 2021 takvimi | AÖL 3. Dönem sınavları ne zaman yapılacak?

KAYIT YENİLEME DÖNEMİNDE KİMLER KAYIT YENİLEME İŞLEMİNİ YAPTIRMALI?

Bu süreçte kayıt yenileme kapsamında olan öğrenciler hakkında bilgi aktarıldı. Açıklamada; "İçinde bulunulan dönem itibariyle Açık Öğretim Lisesinde öğrencilik durumu Aktif, Donuk ve Silik durumdaki öğrenciler kayıt yenileyebilirler." ifadeleri yer aldı.

AÖL kayıt yenileme tarihleri 2021 takvimi | AÖL 3. Dönem sınavları ne zaman yapılacak?

AÖL 3. DÖNEM SINAV TARİHLERİ 2021

Yapılan duyuru ile sınav tarihleri açıklandı. AÖL 3. Dönem sınavları 3-7 Temmuz 2021 tarihleri arasında uygulanacak. Sınavların online olarak gerçekleştirileceği öğrenildi.

KİMLERDEN KAYIT YENİLEME ÜCRETİ ALINMAZ?

a) 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında şehit olanların eş ve çocukları ile aynı mücadelede gazi olanların eş ve çocukları;
b) Terörle mücadelede görevini yaparken şehit düşenlerin eş ve çocukları ile aynı mücadelede gazi olanların eş ve çocukları;
c) Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlar ile İstiklal Madalyası verilmiş olanlar,
d) Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilenlerden, durumlarını belgelendirmek şartıyla Yeni Kayıt, Kayıt Yenileme ücreti alınmayacaktır.
Söz konusu belgelerin fotokopileri alınacak ve üzerine "aslı gibidir" ibaresi yazılarak öğrenci dosyasına konulacaktır. Bu belgeler, istenildiğinde Açık Öğretim Lisesine gönderilmek üzere öğrencinin dosyasında muhafaza edilecektir.

Not: Şehit ve gazilerimizin eş ve çocukları, evlendikleri takdirde "Katılım Bedeli" ödemek zorundadırlar.

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Katılım Bedeli, her yıl Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenir. Katılım bedelleri Açık Öğretim Lisesi ve kayıt yaptırılan İrtibat Bürosu hesaplarına ayrı ayrı yatırılır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡