Aseksüel ne demek? Aseksüel nedir, belirtileri nelerdir? Nasıl anlaşılır?

Sosyal medya fenomeni Merve Taşkın'ın "Aseksüelim" açıklamasının ardından herkes merakla Aseksüel ne demek, aseksüel ne anlama geliyor, aseksüel nedir, belirtileri nelerdir? Aseksüellik nasıl anlaşılır? Bir insanın asekseül olduğunu nasıl anlarız soruları

Aseksüel ne demek?  Aseksüel nedir, belirtileri nelerdir? Nasıl anlaşılır?

Sosyal medya fenomeni Merve Taşkın sosyal medya üzerinden yaptığı soru cevap yöntemi ile kendisi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Merve Taşkın kendisinin bakire olduğunu belirterek " Aseksüelim" dedi.Peki seksüel ne demek, aseksüel ne anlama geliyor, aseksüel nedir, belirtileri nelerdir? Aseksüellik nasıl anlaşılır? tüm soruların yanıtı haberimizde..

ASEKSÜEL NE DEMEK? ASEKSÜEL NEDİR?  NE ANLAMA GELİR?

Aseksüellik,herhangi birine yönelik cinsel çekim eksikliği veya cinsel etkinlikteki ilgi düşüklüğü veya yokluğu.Bir cinsel yönelim eksikliği olarak veya karşıcinsellik, eşcinsellik ve çiftcinselliğin yanındaki dördüncü bir varyasyon olarak düşünülebilir. 2004'te yapılan bir çalışmada aseksüelliğin yaygınlığı %1 olarak belirlenmiştir.

Aseksüellik, davranışsal ve genellikle bireyin kişisel veya dini inançları gibi unsurların üzerinde etkili olduğu cinsel etkinlikten kaçınma ve bekarlıktan farklıdır; cinsel davranışın aksine, cinsel yönelimin "kalıcı" olduğuna inanılmaktadır.Bazı aseksüel kişiler romantik partnerlerini memnun etme arzusu ya da çocuk sahibi olma arzusu gibi çeşitli nedenler dolayısıyla, cinsel çekim veya seks arzusu eksikliğine rağmen cinsel etkinlikte bulunabilirler.

Bir cinsel yönelim olarak aseksüelliğin kabulü ve bilimsel araştırma alanı açısından halen oldukça yenidir,hem sosyoloji hem de psikoloji bakımından büyüyen bir araştırma alanı olarak gelişmeye başlamıştır. Bazı araştırmacıların aseksüelliğin bir cinsel yönelim olduğunu savunmasına karşın, bazı araştırmacılar ise aynı görüşte değildir.

Aseksüel ne demek? Aseksüel nedir, belirtileri nelerdir? Nasıl anlaşılır?

ASEKSÜELLİK BELİRTİLERİ NELERDİR?

Aseksüelliğin, bir cinsel yönelim olup olmadığı üzerinde önemli tartışmalar vardır. Özellikle, kimseye seksüel ilgi duymama, cinsel isteğin azalması/bulunmaması belirtilerini Hipoaktif Cinsel İstek Bozukluğu ile aynı kabul edip aseksüelliğin tıbbi bir sorun olduğunu savunanlar bulunur.

Fakat aseksüellik genel olarak bir bozukluk (örneğin anorgazm, anhedoni gibi) ya da cinsel işlev bozukluğu olarak kabul edilmez. Ayrıca aseksüellerin, HCİB (Hipoaktif Cinsel İstek Bozukluğu) olanların tersine bariz bir sıkıntı göstermediği ve cinsel uyarılma konusundaki eksikliklerine ilişkin insanlar arasında zorluklar yaşamadıkları da görülmektedir. Aseksüeller, cinsel çekim hissetmiyor olmalarını hayatlarının bir parçası olarak görmektedirler.  Bununla birlikte bazı insanlar da aseksüelliğin belirtilen hastalıkların bir sonucu olarak ortaya çıkabileceğini de savunmaktadır.

Bazı argümanlarda aseksüellerin doğal cinselliği reddettiği ve cinselliğin anksiyeteye, istismara sebep olduğunu savunduğu ve bazen mastürbasyon yapan aseksüellerin de bu inanca dayandığı da belirtilir. Bunların dışında aseksüellerin partnerlerini romantik açıdan memnun edebilmek için cinsel faaliyette bulundukları da argümanlar arasındadır.

15
1
2
31
8
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡