Aselsan nedir? Aselsan'ın görevleri nelerdir? Aselsan hisse değeri ne kadar? Aselsan'ın açılımı nedir?

Aselsan halka arz olmasının ardından son günlerde sıkça ismini duymaya başladığımız ülkemizin önemli kuruluşlarından biridir. Peki Aselsan nedir? Aselsan'ın görevleri nelerdir? Aselsan hisse değeri ne kadar? Aselsan'ın açılımı nedir? Tüm soruların cevaplarını sizler için haberimizde derledik.

Aselsan halka arz olmasının ardından son günlerde sıkça ismini duymaya başladığımız, ülkemizin önemli kuruluşlarından biridir. Son günlerde kullanıcılar tarafından sıkça aranmaya başlayan Aselsan nedir? Aselsan'ın görevleri nelerdir? Aselsan hisse değeri ne kadar? Aselsan'ın açılımı nedir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz..

Aselsan nedir? Aselsan'ın görevleri nelerdir? Aselsan hisse değeri?

ASELSAN NEDİR, NE İŞ YAPAR? 

Aselsan, 1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kendi içlerinde iletişim kurması amacıyla kurulmuştur. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na bağlıdır. Hisselerinin yüzde 84,58’i bu vakfa ait olan Aselsan’ın, kalan hisseleri ise Borsa İstanbul’da işlenmektedir. 1975 yılında Mehmet Hacim Komay’ın katkılarıyla kurulan şirket, 1979 yılında üretime geçmiştir. İlk olarak Ankara, Macunköy tesislerinde faaliyete geçen şirketin amacı; gelişen teknolojiye uygun olarak elektronik cihazlar geliştirmek, geliştirdikleri ürünleri tesis etmek ve sonrasında pazarlayarak ürünün entegresini sağlamaktır. Askeri Elektronik Sanayii’nin asıl hedefi, kendi kaynaklarını kullanarak sürekli olarak üreten konumunda bulunmaktır. İlk olarak 1980 yılında Macunköy’de sırt ve tanklara uygun tasarlanan telsizleri üretmiştir. 1 sene sonrasında 1981’de ilk el telsizleri ile banka alarm sistemlerini hayata geçirmiştir. İlk ihracatını 1983 senesinde gerçekleştiren Aselsan, işçi hacmini genişleterek bu yıl içinde 183’ü mühendis olmak üzere 1434 kişiye ulaşmıştır. Sonrasında radar sistemleri ve hatta cep telefonu bile üretmiştir. Termal kameralar, deniz üssü su altı ve üstü gözetleme projeleri gibi ürünlerle Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yardımlar yaparken aynı zamanda yurt dışına ihracat başlamıştır. Bu sayese özsermayesini neredeyse 5 katına çıkaran Aselsan, Ankara’da 4 ayrı tesis dışında İstanbul, İzmir gibi Türkiye’nin başlıca şehirlerinde faaliyet göstermeye başlamıştır. Türkiye’de büyümesinin ardından 1998 yılında Azerbaycan Bakü’de Aselsan Bakü kurulmuştur. 80’li yıllardan günümüze gösterdiği gelişim ile Türkiye’nin elektronik alanında ki en önemli şirketleri arasına girmeyi başarmıştır.

NE İŞ YAPAR?

Yalnızca bir telsiz üretimiyle hayata kazandırılan Aselsan, günümüzde birçok farklı konuda üretim yapmaktadır. Bunlar bazıları;

  • Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri
  • Kamu Güvenliği Haberleşme Sistemleri
  • Komuta Kontrol Sistemleri
  • Radar, Elektronik Harp ve İstihbarat Sistemleri
  • Aviyonik, Uydu ve Deniz Haberleşme Sistemleri
  • Elektro-optik
  • Mikroelektronik
  • Elektronik Harp Kendini Koruma Sistemleri
  • Silah Sistemleri
  • Trafik Sistemleri
  • İnsansız Sistemler
  • Hava Savunma ve Füze Sistemleri
  • Otomasyon ve Sağlık Teknolojisi Sistemleri
  • Taktik Saha Haberleşme Sistemleri olarak sayılabilir.

Aselsan nedir? Aselsan'ın görevleri nelerdir? Aselsan hisse değeri?

ASELSAN'IN GÖREVLERİ NELERDİR? 

Aselsan Faaliyet Alanları

Asıl görevi Türk silahlı kuvvetleri için elektronik teknolojileri üretmek olan Aselsan, aşağıdaki alanlarda faaliyet göstermekte;

Elektronik,
Elektro – optik ve mekanik teknolojiler,
Bilgisayar destekli geliştirme ve üretim altyapısı.
Ürettiği ürünleri “Türk Silahlı Kuvvetleri” başta olmak üzere, bütün müşterileri için etkin bir şekilde üretimini ve gelişimi sağlıyor. Beklentilerin ötesinde ürünler üretmek ve sunmak, ürünlerin varlık ve kaynaklarının sürekliliğini arttırmayı hedeflemektedir.

Aselsan’ın farklı üretim yapısı ve yatırım gerektiren Sektör Başkanlığı bünyesinde örgütlenmiş, beş farklı proje konusu bulunmaktadır. Bunlar;

(HBT) Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Sektör Başkanlığı,
(REHİS) Radar, Elektronik Harp ve İstihbarat Sistemleri Sektör Başkanlığı,
(SST) Savunma ve Sistem Teknolojileri Sektör Başkanlığı,
(UGES) Ulaşım, Güvenlik, Enerji ve Otomasyon Sistemleri Sektör Başkanlığı,
(MGEO) Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik Sektör Başkanlığı olarak bilinmektedir.

ASELSAN'IN AÇILIMI NEDİR? 

Aselsan açılımı nedir?; Askeri Elektronik Sanayii olarak bilinmemektedir. İlk olarak 1975 yılının Kasım ayında, Türk Silahlı Kuvvetleri haberleşme cihaz ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulmuştur. Aselsan (Askeri Elektronik Sanayii) geliştirdiği ürünleri dünyanın dört bir yanına ihraç ederek, barış ve güvenliği sağlamak amacı ile hizmet sunuyor. Türkiye’nin en büyük kuruluşu olan “Aselsan”, elektronik alanda hizmetlerini sürekli bir üst basamağa taşımaktadır. Modern elektronik ürünler ve sistemler geliştirip, tasarlıyor. Bu ürünleri üreterek ve satışını yapıyor. Yaptığı satış sonrası servis hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor.

ASELSAN HİSSE DEĞERİ? 

Aselsan nedir? Aselsan'ın görevleri nelerdir? Aselsan hisse değeri?

Hisselerinin %74,20’si Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na ait olmakla birlikte, %25,70’lik kısmı Borsa İstanbul’da işlem görmektedir. Aselsan hisse grafik, Borsa İstanbul bünyesinde sürekli güncellenmekte ve işlem görmektedir.

Aselsan Türkiye’nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olma özelliğine sahiptir. Üretimleri arasında haberleşme ve bilgi teknolojileri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri, komuta kontrol sistemleri, ulaştırma, güvenlik, trafik, otomasyon ve sağlık teknolojilerine yönelik ürünler yer almaktadır. Bu üretimlerinin büyük bir bölümü Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yöneliktir. TSK’YA yönelik üretimlerin yanı sıra yurtiçi ve yurt dışı ihtiyaç makamlarına hizmet etmektedir. İhracatı da oldukça gelişmiş olan şirket, özgün ürünlerin ihracını gerçekleştiren, dünya çapında bir şirkettir. Dünyanın ilk yüz savunma şirketi arasında yer almaktadır.

Aselsan nedir? Aselsan'ın görevleri nelerdir? Aselsan hisse değeri?

ASELSAN HİSSE GRAFİK NEDİR?

Aselsan hisse grafik, hakkında detaylı bilgi, hem Borsa İstanbul’dan hem de borsaya yönelik çeşitli internet sitelerinden elde edilebilmektedir. Savunma sanayii, sistem geliştirici ve elektronik cihaz üretimi yapan Aselsan, piyasa değerine göre en büyük halka açık şirket ünvanına sahiptir. Kurum, yılın en dikkat çeken hisselerine sahip olmuştur.

Aselsan hisse grafik incelendiğinde ve diğer hisselerin durumu ile karşılaştırıldığında yüzde 245 değer kazandığı ve 45 TL ve üstü değerleri ile zirveyi görmüştür. Piyasa değeri açısından kurumun hisseleri, Koç Holding, Akbank ve Garanti Bankası’nı geride bırakmıştır.

BORSADA ASELSAN

ASELSAN Türkiye'nin en değerli şirketleri listesinde başta geliyor. Peki ASELSAN şirketi kimin, en büyük hissedar kim? ASELSAN şirketinin yükselen hisse değerleri teknoloji ve silah üreticisini bir anda merak konusu yaptı.

ASELSAN , Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kuruldu. ASELSAN hisselerinin yüzde %84,58'i Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) ait. Anonim bir şirket olan ASELSAN hisselerinin yüzde %15,3'lük kısmı ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.

Savunma sanayi alanında teknoloji üreten Türkiye'nin gözbebeği ASELSAN (Askeri Elektronik Sanayii), Salı günü hisselerinde görülen yüzde 8,4'lük bir artışla en değerli şirket oldu. Garanti Bankası ve Koç Holding'i geçerek zirveye oturan ASELSAN'ın piyasa değeri
45 milyar liraya kadar yükseldi. Peki ne oldu da ASELSAN bir anda yatırımcıların gözdesi oldu? Ekonomisler bunun sebebini şöyle özetliyorlar:

*Şirket gelirini 2012-2016 yılları arasında iki katına çıkardı, büyük ihtimalle 2016-2019 arasında da tekrar iki katına çıkaracak. Net gelir ise aynı süre içinde 2,5 kat büyüdü. Bu da hem kârlılığı hem de kârlılık oranı artıyor demek. Hükümetin iki konuda açık bir stratejisi var:
1) Savunma harcamasını artırmak.

2) Savunma sistemini yerelleştirmek.

Aselsan hisse grafik incelemeleri ve yapılan açıklamalar sonucunda borsada en çok kazandıran kurumlar arasında yer almaktadır. Kurumun yaptığı son açıklamaya göre belirtilen temettü miktarı, 85mn TL’dir. Bu miktar brüt miktar olmakla birlikte, 0.0745614/hisse olarak belirtilmektedir. Aselsan belirtilen temettü miktarını 3 eşit taksit halinde dağıtmayı planlamaktadır. Bu dağıtım, 19 Haziran, 18 Eylül ve 18 Aralık tarihlerinde gerçekleşecektir. Dağıtılacak olan temettü, piyasa beklentilerinin oldukça altında kalmaktadır. Piyasa beklentisi 430mn TL’ye kadar çıkarken, belirtilen miktar oldukça farklıdır. Temettü dağıtım rasyosu %3.7’ye, temettü verimi ise %0.32’ye denk gelmektedir.

Aselsan nedir? Aselsan'ın görevleri nelerdir? Aselsan hisse değeri?

Şirket bu açıklamalarının yanı sıra, ödenmiş sermaye üzerinden, %8.77193 oranında 100mn TL’lik kar payını bedelsiz pay olarak dağıtma kararı almıştır.

Aselsan hisseleri ile ilgili beklentiler, bu yıl önemli bir sürpriz içermemektedir. Şirket için 2019 yılında, geçen yıl olduğu gibi, %19-21 FAVÖK marjı ve TL bazında %40 – 50 gelir büyümesi beklenmektedir. Şirketin kur tahmini ise dolar bazında, %20-28 gelir büyümesine işaret etmektedir. Şirketin operasyonel sonuçları piyasanın beklentisinin üzerinde olmakla birlikte, net kar %14 oranında sapma göstermektedir. Operasyonel nakit akışı ise hala zayıf seyretmektedir. Bu durumların tamamı analiz edildiğinde hisseler ile alakalı önemli bir sürpriz içermediği sonucuna ulaşılmaktadır.

ASELSAN HİSSE GRAFİK YORUMLARI

Aselsan hisse grafik yorumları ve yıllık öngörüler çeşitli borsa şirketleri tarafından yapılmaktadır. Bu grafiklerin doğrultusunda yapılan açıklamalara göre, hedef fiyat 35,70 TL ve yükselme potansiyeli %44,5 olarak belirtilmektedir. Yılın ilk yarısında proje teslimatlarının yoğun olması nedeni ile son çeyrek finansallarının güçlü gelmesi beklenmektedir. Bu yıl gerçekleşecek olan projelerin yanı sıra, şirketin 2018 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanan ancak henüz teslimatı yapılmamış projeleri de aynı dönemde gerçekleştirilecektir. Bu durumlar şirket için güçlü büyümeye işaret etmektedir. Ancak kur farkı giderleri nedeni ile operasyonel karlılığın, net kara direkt yansıması beklenmemektedir.

Aselsan nedir? Aselsan'ın görevleri nelerdir? Aselsan hisse değeri?

ASELSAN İŞ BAŞVURUSU

ASELSAN ailesinin bir parçası olabilmek için ilk adım olan olarak ASELSAN'ın web sitesinde bulunan formu doldurmanız gerekmektedir. Sahip olduğunuz nitelikler ve kariyer hedefleriniz ile örtüşen en uygun iş fırsatları için başvurunuzdaki bilgilerin doğru, açık, anlaşılır ve güncel olması önemlidir.

ASELSAN'da öğrenciler (Stajyerlik ve Aday Mühendislik), yeni mezunlar ve deneyimli adaylar için iş fırsatları bulunmaktadır. Başvurunuzu yapmadan önce ASELSAN bünyesindeki çalışma alanları hakkında bilgi sahibi olmak üzere "Çalışma Alanları" bölümüne göz atmanızı öneririz.

ASELSAN'a başvuru yaparken dikkat etmeniz gereken konular;

  • ASELSAN İş Başvuru Formu'nu doldurmak için önce bir kullanıcı kaydı oluşturmanız gerekmektedir. Bunun için Kayıt Uygulama Ekranı'ndan "Yeni Kayıt", "Kayıt Güncelle",  "Şifremi Unuttum" ve "Şifre Değiştirme" işlemlerinizi yapabilirsiniz.
  • Kayıt işlemleri için aktif bir e-posta adresine ve T.C. Kimlik numarası bilginize ihtiyaç duyacaksınız. T.C. vatandaşı olmayan ve dolayısıyla T.C. kimlik numarası bilgisine sahip olmayan adaylarımız e-posta adresleriyle kayıt işlemlerini yapabilmektedirler.
  • Kaydınızı oluşturup doğru şifre ve doğrulama kodunu girdiğiniz zaman iş başvuru sistemi ekranına yönlendirileceksiniz. Bu ekrandan mezuniyet durumunuza göre başvuru tercihinizi işaretleyerek ilgili soruları cevapladıktan sonra ASELSAN yönergelerine uygun bir aday iseniz iş başvurunuzu yapmaya başlayabilirsiniz.
  • Formu doldururken "Başvuruyu Kaydet" tuşuna bastığınızda bilgileriniz doldurduğunuz kadarıyla kaydedilir ancak ASELSAN'a gönderilmez; başvurunuzu tamamladığınızda "Başvuruyu ASELSAN'a Gönder" tuşuna basmanız gerekmektedir. Bu işlemden sonra başvurunuz değerlendirilebilmek için başvuru yetkililere ulaşacaktır.

Aselsan nedir? Aselsan'ın görevleri nelerdir? Aselsan hisse değeri?

ASELSAN İLETİŞİM

ASELSAN A.Ş

Posta Kutusu Adresi: 

P.K. 1, 06172, Yenimahalle / Ankara, Türkiye​​

Müşteri Destek Numarası: 0850 360 10 30

ASELSAN Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Hesabı: [email protected]

 

112
2
3
2
7
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Alman Cumhurbaşkanına, döner misillemesi! ''Biz zaten dünyanın her yerine döner gönderiyoruz''
Alman Cumhurbaşkanına, döner misillemesi! ''Biz zaten dünyanın her yerine döner gönderiyoruz''
Bakan şimşek, ekonomi ile ilgili bilgi verdi, tasarruf ve enflasyon ile ilgili çok dikkat çekici açıklamalarda bulundu!
Bakan şimşek, ekonomi ile ilgili bilgi verdi, tasarruf ve enflasyon ile ilgili çok dikkat çekici açıklamalarda bulundu!
Öğrenciler Filistin'e destek için ayakta! Dünya üniversitelerinde İsrail'e tepki çığ gibi büyüyor!
Öğrenciler Filistin'e destek için ayakta! Dünya üniversitelerinde İsrail'e tepki çığ gibi büyüyor!
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
Çok Okunanlar
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
BİM, 26 Nisan 2024 aktüel kataloğu yine dolgun: İşte elektrikli ev aletleri…
BİM, 26 Nisan 2024 aktüel kataloğu yine dolgun: İşte elektrikli ev aletleri…
Öğrenciler Filistin'e destek için ayakta! Dünya üniversitelerinde İsrail'e tepki çığ gibi büyüyor!
Öğrenciler Filistin'e destek için ayakta! Dünya üniversitelerinde İsrail'e tepki çığ gibi büyüyor!
Yorumlananlar