Avustralya'da deve katliamı olacak! Şimdi atlar da dahil edildi!

Avustralya'da alınan vahşi karar üzerine binlerce deve helikopterle vurularak öldürülecek. Sebebi ise fazla su içmeleri! Şaka gibi olan bu bahane üzerine sosyal medyadan pek çok kullanıcı lanet mesajları yağdırırken, yangınlarda ölen milyonlarca hayvan da yetmiyormuş gibi bu katliama vahşi atlar da dahil edildi.

Avustralya'da deve katliamı olacak! Şimdi atlar da dahil edildi!

Avustralya'da katliam var! Binlerce deve keskin nişancılar tarafından katledilirken şimdi vahşi atlar da bu katliama dahil edildi...

Güney Avustralya'da 10 binden fazla deve çok fazla su içmelerini engellemek için helikopterden vurularak öldürüleceği açıklanmıştı. 

Independent'ta yer alan habere göre, Güney Avustralya'da 10 binden fazla deve çok fazla su içmelerini engellemek için helikopterden vurularak öldürülecek.

Profesyonel nişancılar ava çıkacak

Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) topraklarındaki Aborijin liderlerinin talimatı sonrası profesyonel nişancılar avlanmaya çarşamba günü başlayacak.

The Australian gazetesine konuşan APY idaresinin yönetim kurulu üyelerinden Marita Baker "Sıcak ve rahatsız koşullarda sıkışıp kalmış durumdayız, rahatsız hissediyoruz çünkü develer çitleri yıkıp içeri giriyor, evlerin etrafına geliyor ve klimalardan su içmeyi deniyor." dedi.

Avustralya deve katliamı olacak! Şimdi atlar da dahil edildi!

Güney Avustralya Çevre ve Su Bakanlığı sözcüsü, deve sayısındaki artışın bölgede pek çok soruna sebep olduğunu belirtti.

Ülke genelindeki toplam sayısının 1,2 milyon olduğu tahmin edilen deve sayısını kontrol altına almak için yürütülecek operasyonunun beş gün sürmesi planlanıyor.

2 milyon kedi öldürme planı

Geçtiğimiz yıl Avustralya hükümetinin ülkedeki yerel türleri yok eden vahşi kedileri öldürmek için zehirli sosis kullanacağı açıklanmıştı. Ülke 2020'ye kadar 2 milyon kediyi öldürme sözü vermişti.

BBC'de yer alan habere göre binlerce deve öldürüldü ve katliama bazı atlar da dahil edildi.

Develerin öldürülmesine sosyal medya kullanıcılarından çok sert tepki geldi.

Koalalar ve kangurular için gösterilen hassasiyet karşısında 10 binden fazla devenin öldürülmesi kararı eleştirildi.

Ülke genelindeki toplam sayısının 1,2 milyon olduğu tahmin edilen deve sayısını kontrol altına almak için yürütülecek operasyonunun beş gün sürmesi planlanıyor.

Develer Avustralya'ya 19. yüzyılda Hindistan, Afganistan ve Orta Doğu'dan İngiliz yerleşimciler tarafından getirildi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡