Bakan Turhan'dan Kanal İstanbul açıklaması: "Bu yıl kazmayı vuracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal istanbul projesinde ihale aşamasına gelindiğini belirtti ve "Bu yıl içerisinde ilk kazmayı vuracağız" açıklamalarını yaptı.

Bakan Turhan'dan Kanal İstanbul açıklaması: "Bu yıl kazmayı vuracağız"

Ulaştırma Bakanı Turhan, "İstanbul Havalimanı'nda, hizmete açıldığı günden 2019 yıl sonuna kadar 330 bin uçak, yaklaşık 55 milyon yolcu trafiği gerçekleşti. İstanbul Havalimanı henüz ilk yılında garanti edilen yolcu sayısını geçtiğinden, kamuya 22.4 milyon euroluk bir ek ödeme yapacak" açıklamasında bulundu.

NİYETİMİZ YÜKSEK HIZLI TRENİ SİVAS'A ULAŞTIRMAK

Bakan Turhan ayrıca ek olarak, uzun zamandır konuşulan Ankara-Sivas Yüksek hızlı tren hattına da değindi ve şu açıklamalarda bulundu: "Ankara-Sivas Yüksek hızlı Tren hattını tamamlayarak yüksek hızlı treni Sivas’a ulaştıracağız. Bu yılın ilk çeyreğinde de test sürüşlerine başlayacağız." diye konuştu.

BU YIL İÇERİSİNDE İLK KAZMAYI VURACAĞIZ

Uzun süredir konuşulan Kanal İstanbul projesinede değindi. Kanal istanbul projesinde ihale aşamasına gelindiğini belirtti ve "Bu yıl içerisinde ilk kazmayı vuracağız, Kanal İstanbul'un imar planı onaylandı, askı sürecinin bitmesinin ardından ihale sürecini başlatacağız." açıklamalarını yaptı

BÜYÜK İSTANBUL PROJESİ

İstanbul Boğazı'nın altından geçecek olan ve uzun süreir tartışma konularından biri haline gelen 3 katlı tünel, Büyük İstanbul projesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Turhan şunları söyledi: "Yap işlet devret modeli ile gerçekleştireceğimiz Büyük İstanbul Tüneli projesinin de ihalesini bu yıl yapmayı planlıyoruz." diye konuştu.

AVRASYA TÜNELİ ZAMMI

Günlerdir en büyük gündem maddeleri halinden biri olan ve ücretinden dolayı vatandaşın büyük tartışma konusu yaptığı (Avrasya Tüneli'ne yapılan zam) "Yap-işlet-devret projesidir. Bu projedeki ücretler yılda iki defa güncelleniyor. En son güncelleme 2018'de yapılmıştı. Yapılan hesaplarda 23-30 lira olan geçiş ücreti 36-40 liraya yükseltildi."

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡