Bakan açıkladı! LGS birinci dönem müfredatından yapılacak

Son dakika...! Koronavirüs nedeniyle öğrenciler derslerine uzaktan eğitim ile devam ediyordu. Fakat en çok merak edilen konulardan birisi de bu sene yapılacak olan LGS sınavında uzaktan eğitim derslerinin de olup olmayacağıydı. Ziya Selçuk bu konuda açıklama yaptı ve "LGS birinci dönem müfredatından yapılacak." dedi.

Bakan açıkladı! LGS birinci dönem müfredatından yapılacak

Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullar boşaltıldı ve öğrenciler evlerinden uzaktan eğitime devam etmeye başladı. Fakat bu sene LGS sınavına girecek olan öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan birisi sınavda ikinci dönem müfredatından soru çıkıp çıkmayacağıydı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu çok merak edilen konuya açıklık getirdi ve sınavın birinci dönem müfredatından yapılacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS ile ilgili açıklamalarda bulundu. Selçuk, "LGS kapsamındaki merkezi sınav, sadece birinci dönem müfredatından yapılacak." dedi..

LGS ERTELENECEK Mİ? 

Geçtiğimiz gün konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Selçuk, "LGS MEB ile ilgili. MEB'in ilgisi hangi konulardan sınav yapılacak konusu ile ilgili. Bu konuda da bizim paketimiz hazır. LGS ile ilgili öğrencilerimizin neye ihtiyaçları olduğuna bakıyoruz. Yüz yüze işlenen konular neyse onlardan soru soracağımızı söyleyerek, ki sınav tarihimiz belli olursa -bizim ertelemek gibi bir niyetimiz yok- sınava giren 12. ve 8. sınıf öğrencilerine bir şey söylemek isterim. Sınav senesinde olmayan öğrenciler MEB'in konularını izliyor. Sınav senesinde olan öğrencilerimiz sınavın içinde çıkması muhtemel konularla ilgili içeriklerle karşılaşacaklar. Bu nedenle EBA'yı takibi ihmal etmesinler." demişti..

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡