Bakan Dönmez'den elektrik ve doğal gaza indirim müjdesi: "İndirimleri bütün tüketici gruplara yansıtacağız"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yapılan indirimleri anımsatarak, "Fiyatların seyrine göre indirimleri bütün tüketici gruplara yansıtacağız" dedi.

Bakan Dönmez'den elektrik ve doğal gaza indirim müjdesi: "İndirimleri bütün tüketici gruplara yansıtacağız"

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, mesken abonelerinin elektrik tarifesinde artış ya da zam olmayacağını ifade etti.

SANAYİDE ABONELERİNİN ELEKTRİĞİNE İNDİRİM

Mustafa Yılmaz, "Halihazırda meskenler en düşük tarifeden yararlanmaktadır. Sanayi abone grubunda ise yüzde 16 düzeyinde bir indirim söz konusu. Ayrıca Kurulumuzun aldığı kararla serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 4 bin 800 Türk lirası/megavatsaatten 4 bin 200 Türk lirası/megavatsaate düşürdük. Böylece serbest piyasada satılan elektrik fiyatı üzerinden elektrik tüketimi yapan özellikle sanayi kuruluşlarında elektriğin bedelinin yüzde 10 ile yüzde 15 oranında düşmesini bekliyoruz" diyerek indirim müjdesi verdi.

Bakan Dönmez'den elektrik ve doğal gaza indirim müjdesi: indirimleri bütün tüketici gruplara yansıtacağız

İSTANBUL'DA DOĞALGAZIN FİYATINA İNDİRİM

Öte yandan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kararıyla, İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (İGDAŞ) sistem kullanım bedellerinde 1 Ocak itibarıyla indirime gidilecek. Bu indirim, nihai faturaya yüzde 12,13 oranında yansıyacak.

Söz konusu indirimle birlikte aylık doğal gaz faturası 1000 lira olan bir abonenin, yeni faturası 879 lira olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İbadethanelerde, cemevlerinde kullanılan doğalgazın fiyatında yüzde 42.73 oranında indirim yapılması yönünde karar alındığını ifade etti.

Bakan Dönmez'den elektrik ve doğal gaza indirim müjdesi: indirimleri bütün tüketici gruplara yansıtacağız

İBADETHANE VE CEMEVLERİNDE KULLANILAN DOĞALGAZA İNDİRİM YAPILDI

Erdoğan paylaşımında şunları kaydetti:

"İbadethanelerde, cemevlerinde kullanılan doğal gazda yüzde 42,73 indirim yapma kararı aldık. Ayrıca sanayi kuruluşlarında kullanılan elektrik ile elektrik üretiminde tüketilen doğal gazın fiyatını da farklı oranlarda düşürdük.

Sanayi kuruluşlarının kullandığı elektrikte yüzde 16 indirim yapıldı. Elektrik üretimi amaçlı doğal gaz toptan satış fiyatında yüzde 12,73 oranında indirim yapıldı. Sanayide kullanılan doğal gaz satış fiyatında ise 2022 Kasım ayı esas alındığında 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yüzde 13,10 ile yüzde 25,11 arasında değişen oranlarda indirim gerçekleşti."

BAKAN DÖNMEZ: ELEKTRİKTEN SONRA DOĞAL GAZDA DA İNDİRİM

Yapılan indirimlere ilişkin olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şunları kaydetti:

"Elektrikten sonra doğal gazda da indirim…

Sanayi - Elektrikte %16, doğal gazda %12,73

Ayrıca ibadethane ve cemevleri - doğal gazda %42,73

Fiyatların seyrine göre indirimleri bütün tüketici gruplara yansıtacağız."

0
1
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN