Bakan Soylu: HDP'li vekiller, kendi çocuklarını dağa göndersinler

Siirt'in Eruh ilçesinde halka seslenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölücü terör örgütü PKK ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Soylu: HDP'li vekiller, kendi çocuklarını dağa göndersinler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Siirt'in Eruh ilçesinde halka seslendi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'e gelen Bakan Soylu, Siirt  Havalimanı'nda Vali Ali Fuat Atik, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Van  Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Garnizon Komutan Vekili  Albay Mehmet Fevzi Kenasarı, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

 Helikopterle Eruh ilçesine geçen Soylu, 15 Temmuz Demokrasi  Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti.

Bakan Soylu, görevlendirme yapılan belediye sayesinde Eruh'un hizmetle  tanıştığını belirterek, bu sayede Eruh'un batı ilçelerini aratmayacak görünüme  kavuştuğunu söyledi.

Belediyelerde HDP'lilerin göreve devam etmiş olması halinde bu  hizmetlerin gelemeyeceğini işaret eden Soylu, şöyle konuştu:

"Çünkü onların derdi başka. Onların derdi millete hizmetkarlık, bu  ülkenin insanı huzur içinde yaşasın, çocukların okuması öğretmen, doktor,  hemşire, mühendis olması değil. Dertleri şudur; buradan çocuklarımızı alıp dağa  götürecekler. Orada ellerine kaleşnikof verecekler. 13-14 yaşındaki kızlarımızı  dağa götürecekler, orada onlara tecavüz, taciz edecekler. Bir daha anasının  babasının yüzüne baktırmaz hale getirecekler. On yıllardır böyle yapıyorlar."

HAKKARİ'YE ŞU ANDA 7 GÜN 24 SAAT SU VERİLİYOR

 Yaklaşık 2 yıldır bazı belediyelerin görevlendirme ile yönetildiğini  dile getiren Soylu, "Kayyum belediyelerle 2 yılda 7,5 katrilyon lira hizmet  yaptık. Beytüşebap'ta su yoktu, su getirdik, su akıyor. Hakkari'nin merkezine  haftanın bir günü 2 saat su veriyorlardı. Şu anda Hakkari'ye 7 gün, 24 saat su  veriliyor." diye konuştu.

PKK'LI TERÖRİSTLER HİÇBİR DEĞER TANIMIYORLAR

Bakan Soylu, çukur olaylarında PKK'lı teröristlerin evleri, camileri,  hastaneleri, spor salonlarını, kütüphaneleri yaktığını  anımsatarak, "Siirt  hastanesini bir günde 7 kez yaktılar. Bizi kökümüzden, bağımızdan,  kardeşliğimizden ayırmak istiyorlar. Bunu yapmak için de hiçbir değer  tanımıyorlar. Ne cami ne ezan ne bayrak ne kardeşlik ne insanlık hiçbir değer  tanımıyorlar." dedi.

KENDİ VEKİLLERİ ÇOCUKLARINI DAĞA GÖNDERSİN

"Kendi vekilleri çocuklarını dağa göndersinler, onlar terörist olsun o  zaman. Sizin çocuklarınızdan benim Kürt kardeşimin çocuklarından ne istiyorlar?  Kendi çocuklarını göndersinler." ifadesini kullanan Soylu, sözlerini şöyle  sürdürdü:

"Geçen gün Batman'da il teşkilatında bir anne 'Oğlumun katili  sizsiniz, Türkiye Cumhuriyeti devleti oğluma bir şey yapmadı. Siz oğlumu  kandırdınız, dağa götürdünüz, sizin çocuğunuz ne yapıyor?' diye vekile sordu. Ben  onlara milletvekili demem. Şu asaletli insanları temsil edecek karakterleri yok.  Onların işi, gücü Kandil'i, terörü temsil etmek."

Soylu, bölgede sağlanan huzur ve güven ortamı sayesinde 2 yıldır  insanların işini rahat şekilde yaptığını vurgulayarak, "Mardin'e 3 milyon turist  geldi. Diyarbakır'ın, Siirt'in, Mardin'in manevi havasını, bize bıraktığı  medeniyet mirasını dünyanın her tarafından gelip görmek istiyorlar." diye  konuştu.

"Eruh'un batının bir ilçesinden farkı yok" 
Çocukluğunda büyüklerin "Doğu ve Güneydoğu'nun makus talihi yenilmez."  tabirini kullandığını anımsatan Soylu, şunları söyledi:

"Tayyip Erdoğan bu ülkede 17 yıldır iktidarda ve sadece köprüler,  barajlar, üniversiteler ve havalimanları yapmadı. Benim çocukluğumda herkes  'Doğu'da yol, okul, hastane, öğretmen ve iş yok.' derdi. 17 yıl aradan geçti.  Eruh'un, nüfusuna eşit batının bir ilçesinden bugün farkı yok. Okulu, öğretmeni,  doktoru ve hastanesi var."

 Bakan Süleyman Soylu, terör örgütü PKK'nın yıllardır bölgeye verdiği  zarara değinerek, "PKK ne yapmışsa Amerikan uşağı olarak bu memleketin ve  bölgenin kalkınmaması, çocuklarımızın geleceğinin kararması için yapmıştır." dedi.

  AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar gerçekleştirdiği reformlara  işaret eden Soylu, "Bu memlekette insanlar eskiden kendilerini ifade edemez, 'Ben  dindarım, Kürt'üm, Aleviyim.' diyemezdi. Bugün herkes göğsünü gere gere  söyleyebiliyor, herkes kendini ifade edebiliyor." şeklinde konuştu:

BUNLAR PKK'YA VE KANDİLE TAPMIŞLAR

Soylu, şöyle devam etti:

  "Pervin Buldan çıkmış diyor ki; '40 yıllık mücadele tarihimizi 31  Mart'ta taçlandıracağız.' Kürt kardeşlerim size sesleniyorum; Kürtlerin bu  coğrafyadaki tarihi 40 yıllık mıdır? Diyarbakır 639 yılında İslam ile şereflendi.  Veysel Karani'yi 40 yılla mı ifade edeceksiniz? Bunlar bizim kökümüzü bizden  ayırmak istiyor, köksüz hale getirmek istiyorlar: Bunlar PKK'ya, Kandil'e  tapmışlar. Bunların tapınakları Kandil."

Hakkari Havalimanı'nın yapımını engellemek için terör örgütünün 507  kez saldırı düzenlediğini vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

"Havalimanı açıldığı gün bildiri dağıtıp dediler ki 'Bu havalimanından  uçanı yaşatmayız.' O havalimanından ilk Pervin Buldan uçtu. Yıllardır aramıza  fitne tohumu ekmeye çalışanlar, kendi ve evlatları süslü süslü arabalarla  gezerken buradaki kardeşlerimize  yoksulluğu reva görenlere inanmayın, elinizin  tersiyle ittin. Terörle büyük mücadele veriyoruz. PKK'ya tarihin en büyük dersini  verdik, vermeye devam ediyoruz. Çünkü içimiz yanıyor."

Bakan Soylu, huzur sayesinde bölgede turizmin canlandığını belirterek,  Mardin'e geçen yıl 3 milyon turistin geldiğini, CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'de ise 2019'da otellerde yer kalmadığını  söyledi.

HDP'lileri eleştiren Soylu, şunları kaydetti:

  "Kendi tarihlerini PKK'nın 40 yılık kuruluş tarihiyle  özdeşleştirenlere ne olursunuz fırsat vermeyin. Size hiçbir zaman samimi  olmadılar. Amerikan uşaklığı yaptılar, Avrupa'nın dümen suyuna girdiler. Onlar bu  bölgeyi istedikleri gibi karıştırıp, kaos haline getirip, ülkemizi geriletmeye  çalıştılar. Bunlara fırsat vermemenizi istiyorum. Terörü bu bölgeden tasfiye  ettikten sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu sadece Türkiye'nin değil, Orta Doğu'nun  da en önemli merkezlerinden olacak. Bize güç verin, şu çektiklerinizi gelecek  nesiller çekmesin. Şu PKK'yı buralardan silip atalım, çocuklarınız yarına güzel  bir gelecekle baksınlar."

 2 YILDIR İFLAHLARINI KESTİK

Bakan Soylu, yerel seçimlerin önemine işaret ederek, sözlerini şöyle  tamamladı:

  "31 Mart'ta öyle bir imza atmalı ki o imza bütün dünyaya büyük mesaj  olmalı. Bunu hep beraber yapmalıyız. Aksi takdirde bu harcananları terör örgütü  PKK'ya, el alemden silah alarak Amerika'yı, Avrupa'yı silah tüccarlarını bir  şekilde zenginleştirecek adımlar atacaklar. Yıllardan beri bunu yapıyorlar. 2  yıldır iflahlarını kestik, onlara nefes aldırmıyoruz, aldırmamaya da devam  edeceğiz." Soylu, daha sonra Eruh Belediyesi'nce yapılan Eruh Kültür Sanat Evi'nin açılışını gerçekleştirdi.

0.jpeg

SÜLEYMAN SOYLU KİMDİR?

Aslen Trabzonlu olan Süleyman Soylu, 21 Kasım 1969’da İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta okulu İstanbul Gaziosmanpaşa’da tamamladıktan sonra lisede Plevne Lisesi'ne gitti ve sonrasında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu.

Meslek hayatına 1990’da İstanbul Menkul Kıymetler Borsası aracı kurumlarında başladı. 1989′da ise okul arkadaşlarıyla bir şirket kurarak ticaret hayatına atıldı. 1995’te kendi şirketini kurdu. 

Süleyman Soylu, siyasete 1987’de Doğru Yol Partisi'nin (DYP) Gençlik Kolları'nda başladı. 1999'da ise DYP İstanbul il başkanlığı görevine geldi ve 2002 genel seçimleri öncesi milletvekili adayı oldu. Soylu bu dönemde, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller´in parti gözdelerindendi.

Soylu, 2007’de DYP'nin Demokrat Parti (DP) ismini alarak girdiği seçimlerde baraj altında kalması sonrası genel başkanlığa seçildi. Kasım 2008'de DP 9. Olağan Kongresi'nde genel başkanlığa yeniden seçildi. 

2009’daki yerel seçimleri öncesinde, hedefinin 2007 seçimlerinde elde edilen yüzde 5,4'lük oy oranının üstüne çıkmak olduğunu söyledi ve "Yüzde 5,4'ün altında kalırsak çekilirim" dedi ve seçimlerde yüzde 4 oy alınca çekildiğini açıkladı. 

12 Eylül Referandumu’nda Türkiye’yi dolaşarak "evet” için çalışmalar yapan Soylu, Hüsamettin Cindoruk'un genel başkan olduğu DP'den ihraç edildi. Soylu ihraç sonrası Tayyip Erdoğan’ın davetiyle AKP’ye katıldı.

Kasım 2015’teki seçimlerde AKP Trabzon adayı oldu ve meclise girdi. Ahmet Davutoğlu döneminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan Soylu, Binali Yıldırım döneminde de aynı göreve devam etti. İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) verilerine göre, Süleyman Soylu’nun bakanlık yaptığı 2016 yılının ilk 7 ayında 1049 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Ağustos 2016’da ise İçişleri Bakanlığından istifa eden Efkan Ala'nın yerine göreve geldi. 

Bu göreve getirilmesinde "FETÖ ile mücadelede" aktif olmasının etkili olduğu iddia edildi. Ayrıca göreve geldiği andan itibaren bölgede yaşanan çatışmalar şiddetlendi, onlarca sivil vatandaş çatışmalarda hayatını kaybetti, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tutuklandı, belediye başkanları görevden alındı, yerlerine kayyımlar atandı. 

Süleyman Soylu, 9 Temmuz 2018'de açıklanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde de İçişleri Bakanı olarak yer aldı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında, beklenen karar açıklandı!
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında, beklenen karar açıklandı!
Kamuda tasarruf başlıyor! Bin araç satışa çıkıyor
Kamuda tasarruf başlıyor! Bin araç satışa çıkıyor
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
Hatay'da korkunç cinayet! Camiye giderken öldürülen imamın katili komşusu çıktı!
Hatay'da korkunç cinayet! Camiye giderken öldürülen imamın katili komşusu çıktı!
Çok Okunanlar
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
BİM, 26 Nisan 2024 aktüel kataloğu yine dolgun: İşte elektrikli ev aletleri…
BİM, 26 Nisan 2024 aktüel kataloğu yine dolgun: İşte elektrikli ev aletleri…
DEM Parti Batman il binasından skandal görüntüler! Parti binası değil, örgüt karargahı
DEM Parti Batman il binasından skandal görüntüler! Parti binası değil, örgüt karargahı
Yorumlananlar