Barış Yarkadaş Kimdir | Erman Toroğlu'nu Neden Şikayet Etti

CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, Aspor yorumcusu eski hakem Erman Toroğlunu PKK'lı Hain Teröristlere küfür etti diye şikayet etti. Sizler için Barış Yarkadaş'ın hayatını araştırdık. Detaylar haberimizde.

Barış Yarkadaş Kimdir | Erman Toroğlu'nu Neden Şikayet Etti

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş,  Aspor yorumcusu Erman Toroğlu'nun teröristlere canlı yayında ettiği küfür üzerine, RTÜK'e şikayet etmesiyle gündeme geldi. Peki Barış Yarkadaş kimdir? Sizin için CHP miiletvekili Barış Yarkadaş'ın hayatını araştırdık.

BARIŞ YARKADAŞ KİMDİR

Gazeteci – yazar Barış Yarkadaş, 1974 yılında Kars'ın Susuz İlçesi'nde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Kars'ta tamamladı. 1988 yılında İstanbul'a yerleşti. Sultanahmet Matbaa Meslek Lisesi'nde başlayan Barış Yarkadaş’ın İstanbul'daki öğrenim hayatı, Marmara Üniversitesi Matbaacılık Bölümü'nde devam etti.  Bir süre de Kamu Yönetimi öğrenimi gördü. Barış Yarkadaş, daha sonra öğrenimini bırakıp ilkokuldan beri içinde bulunduğu medya sektöründe kalmaya karar verdi. Mesleğe, ‘gazete dağıtıcısı' olarak başladığı 1985'ten beri, çeşitli gazete, dergi, radyo, haber ajansı ve internet haber sitesinde çalıştı. 2001 ve 2002'de yapılan seçimlerde ise Barış Yarkadaş, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) İstanbul Şube Başkanlığına seçildi.

Barış Yarkadaş Kimdir | Erman Toroğlu'nu Neden Şikayet Etti

ERMAN TOROĞLU'NU NEDEN RTÜK'E ŞİKAYET ETTİ

İstanbul'da 10 Aralık 2016'da oynanan Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının ardından Vodafone Park çevresinde meydana gelen ve 39'u emniyet mensubu, 46 kişinin şehit olduğu, 243 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısına ilişkin 8'i tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi. Hain saldırının ardından A Spor yorumcusu Erman Toroğlu katıldığı canlı yayında, bombacı teröristlere küfretmişti.

Barış Yarkadaş Kimdir | Erman Toroğlu'nu Neden Şikayet Etti

PARTİ SİCİLİ KABARIK

Toroğlu’nun verdiği anlık tepki birçok kesimden büyük destek görmüş ve “milyonların duygularına tercüman oldu” ifadeleri kullanılmıştı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun partideki prenslerinden İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın yorumcu Toroğlu’nu terör örgütü PKK’ya küfretti diye Radyo Televizyon Üst Kurulu’na şikayet ettiği ortaya çıktı. Terör örgütünün avukatlığına savunan Barış Yarkadaş’ın partisi CHP, “Ağzı bozuklar partisi” olarak Türkiye’nin gündeminden düşmüyor. Küfür ve hakaret konusunda Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve vekillerinin sicili bir hayli kabarık. CHP’li birçok isim toplumsal değerlere küfrettiği gerekçesiyle tazminat ödemeye mahkum edildi

KILIÇDAROĞLU'NUN İZİNDE

Görülen davalara kahraman gibi katılan ve partililerden destek alan CHP’li isimler, skandal açıklamaları ve sözleri her zaman ‘ifade özgürlüğü’ kisvesi altında savunmaya kalkışmıştı. CHP’de yaşanan küfür ve hakaret skandallarında herkesin yolunu açan isim olarak Kılıçdaroğlu ön plana çıkıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mitinglerinde çok ağır küfürleri savuran Kılıçdaroğlu, hareketlerini TBMM’de desürdürdü. Bununla da yetinmeyen CHP lideri partililerin küfürlü sloganlarına bile göz yummuştu.

Barış Yarkadaş Kimdir | Erman Toroğlu'nu Neden Şikayet Etti

"AĞZI BOZUKLAR PARTİSİ"

CHP’lilerin küfür ve hareket dolu ifadeleri saymakla bitmiyor. İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, vatandaşları korumakla görevli polise, “Terbiyesiz, edepsiz seni. Defol oradan it” diyerek hakaretler savurdu. CHP’li Eren Erdem, Afrin’de Mehmetçik’le omuz omza mücadele eden ÖSO’ya ‘İt’ dedi. Süha Aldan, 15 Temmuz gazilerine küfretti. Hakkında soruşturma açıldı. CHP’nin son dönemde vitrine koyduğu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medya hesabı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve toplumsal değerlere yönelik küfürlerle dolu. Parti Meclisi’ne giren Sera Kadıgil de ezana, Mehmetçik’e, toplumsal değerlere alçak ifadelerle saldıran isimlerden birisi olarak biliniyor.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡