Bebeğin ateşi nasıl düşürülür? 37,5 ateş nasıl düşer? Bebeklerde ateş düşürme yöntemleri

Bebeğin ateşi nasıl düşürülür? 37,5 ateş nasıl düşer? Bebeklerde ateş düşürme yöntemleri nelerdir? Özellikle yeni doğan bebeklerde yaşanan ve 3 aylık bebekler için risk oluşturan yüksek ateş annelerin korkulu rüyasıdır. Peki bebek yüksek ateşli olduğunda neler yapılmalıdır?

Bebeğin ateşi nasıl düşürülür? 37,5 ateş nasıl düşer? Bebeklerde ateş düşürme yöntemleri

Yeni bebek sahibi anneler çocuklarının yüksek ateşle karşılaşması durumunda neler yapabileceği merakla araştırıyor. Anneler Bebeğin ateşi nasıl düşürülür? 37,5 ateş nasıl düşer? Bebeklerde ateş düşürme yöntemleri nelerdir soruları ile bebeklerin ateşlerini düşürmek için neler yapabileceğini araştırıyor.Yüksek ateş bebeklerde önlem alınmazsa farklı hastalıklara sebep olabiliyor. İşte çocuğunuzun ateşini düşürmenin en etkili yolları

BEBEKLERİN ATEŞ DÜŞÜRME YÖNTEMLERİ

-Ateşlenen çocuğunuzun vakit kaybetmeden üzerindeki kıyafetleri çıkararak ince bir atlet ya da örtü vs. ile bırakmaktır.

-Oda sıcaklığını düşürmek amacıyla camları vs. açarak bebeğin bulunduğu odayı havalandırın.

-Bebeğinize soğuk olmayan, ılık bir dış aldırın ya da bir bez ya da süngeri nemlendirerek özellikle eklem bölgelerine (alın, şakaklar, koltuk altı, kasıklar ve bacak arkalarına) kompres yapın. Duş soğuk olmamalıdır, bu aksine titremesine neden olacaktır.

-Büyük bir havluyu ılık suyla ıslatıp bebeğin tüm vücudunu sarmak da iyi bir yöntemdir.

-Ateşi yükseldikçe sıvı kaybeden bebeğinize ve çocuğunuza hafif sıvıları; su, bitki çayı, anne sütü, ılık çorba vs. verebilirsiniz.

-Çocuğunuza Parasetamol denilen maddeyi içeren, aspirin katkısı olmayan ateş düşürücüleri verin. 4-6 saatte bir vereceğiniz ateş düşürücü aralığını, ateş 38,5 dereceye kadar çıktıysa 3 saate kadar indirebilirsiniz.

Bebeğin ateşi nasıl düşürülür? 37,5 ateş nasıl düşer? Bebeklerde ateş düşürme yöntemleri

ÇOCUĞUNUZUN ATEŞİNİ DÜŞÜRMEK İÇİN NELER YAPABİLİRSİNİZ

* Önce oda ısısını 21-22 dereceye düşürün.

* Bebeğin giysilerini çıkarın. Üzerine çok hafif bir kıyafet giydirin. Bazı çocuklar çıplaklıktan çok korkar ve sürekli ağlar. Bu da ateşin düşmesini zorlaştırabilir.

* Ateşi normale dönünce yavaş yavaş pamuklu giysiler giydirin.

* Kilosuna uygun bir ateş düşürücü verin.

* Ateşi düşmüyor veya yükseliyorsa, ılık kompres uygulayın. Bunun için bir tasa ılık su koyun. Bez ya da havluyu ıslatarak alın, koltuk altı ve kasık gibi dolaşımın çok olduğu bölgelere kompres yapın. Isınan bezleri yeniden tastaki ılık suda ıslatarak bu işlem tekrarlayın.* Ateşi düşmüyorsa ılık duş aldırın. Bu bebeğinizin nerede daha rahat olduğuna bağlı olarak küvet içinde de olabilir, duş şeklinde akan suda da…

* Ateşini belli aralıklarda kontrol edin. Ateşi 38'lere düştüğünde sudan çıkarın ve vücudunu hafifçe kurulayın.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡