Bedelli Askerlik Ne Zaman Çıkacak | Bedelli İçin Açıklama Geldi

Milyonları ilgilendiren haber sonunda geldi. Bedelli askerlik ne zaman çıkıyor. Bedelli askerlik için hükümet kanadından açıklamalar geldi. İşte sondaki Bedelli açıklamaları.

Bedelli Askerlik Ne Zaman Çıkacak | Bedelli İçin Açıklama Geldi

 ‘’Bedelli askerlik düzenlemesi yok’’

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, milletvekilleriyle gruplar halinde görüşme programı devam ederken, Ak Parti grup başkanvekilleri de iktidar milletvekilleriyle sabah kahvaltılarında buluşma kararı aldı. Her grup başkanvekiline bağlı 50-60 kişilik milletvekili gruplarına yönelik kahvaltılı toplantıların ilki dün Ak Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın “sorumlu” olduğu 59 kişilik milletvekili grubunun davetli olduğu toplantıya yaklaşık 30 civarında ismin katıldığı öğrenildi. Toplantının ana gündem başlığını Ak Parti milletvekillerinin Meclis çalışmalarına katılımı oluşturdu. Genel Kurul’daki görüşmelere sık sık, “karar yeter sayısı” olan 139 milletvekilinin bulunamaması nedeniyle ara verilmek zorunda kalındığı ifade edilen toplantıda, bu tablonun iktidar grubuna yakışmadığı vurgulandı. Ak Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre toplantıda milletvekillerinin gündeme ilişkin soruları da Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve grup başkanvekillerince yanıtlandı.

Bedelli Askerlik Ne Zaman Çıkacak |Bedelli Bekleyenlere Müjde

‘Söz konusu değil’

Bu çerçevede Bozdağ’ın, milletvekillerinin kendilerine yoğun şekilde iletilen, “bedelli askerlik” talebini gündeme getirmeleri üzerine, “Böyle bir ortamda, operasyonlar sürerken bedelli askerlik mümkün değil, kesinlikle olmaz” ifadesini kullandığı bildirildi. Toplantıda konuyla ilgili vekillerin de ağırlıklı olarak, “Bu ortamda bedelli düzenlemesi yaparsak, millet gerekirse elindekini avucundaki satar çocuğunu askere göndermemek için. Askere alacak bir adam dahi bulamayız” değerlendirmesinde bulundukları öğrenildi.

Bedelli Askerlik | Sıcak Gelişme Bedelli Askerlik Çıkıyor mu

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BEDELLİ AÇIKLAMASI

Bedelli askerlik yasasının çıkıp çıkmayacağı ayarlardır tartışılıyor. Binlerce kişi tarafından bedelli askerlik yasasının çıkması bekleniyor. Bedelli askerliğin çıkıp çıkmayacağı hakkında ilk açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında üniversite mezunlarının bedelli askerlik beklediğini ifade ederek üniversite mezunlarının askerlik bedellerinin 6 ay olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında bu 6 ay askerliğin 20 günün izin olduğunu ve geriye kalan 5 ayda da askerlik yapılmasını istedi. Ayrıca askerliğin çok kazanım sağladığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bedelli askerliğin gündemde olmadığını ifade etti.

"ASKERLİK BİRÇOK KAZANIM SAĞLIYOR"

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında "Hele hele üniversite bitirmiş, bedelli askerlik bekliyor. Zaten gelip yapacağın askerlik altı ay. Bunun da yaklaşık bir 20 günü izin; beş ay 10 gün. Gel askerliğini yap. Askerlik bir de sana birçok kazanım sağlıyor" ifadelerine yer verdi.

Bunun yanı sıra Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ bedelli askerlik hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Buna göre böyle bir ortamda operasyonlar sürer bedelli askerliğin mümkün olmayacağını bildirdi.

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKMALI MIDIR?

Bu açıklamaların gelmesi ile bedelli askerlik için durulan sular yeniden hareketlenmeye başladı. Bazı kesimler sosyal medya üzerinden bedelli askerliğin çıkmasını isterken bazı kesimler ise bedelli askerlik yasasının çıkmasını istemiyor. Bedelli askerlik yasasının çıkmasını isteyen kişiler eğitimlerini tamamlayıp mesleklerini alan ve bir düzenli hayata geçtikten sonra askere gitmek istemiyorlar. Bazı kişiler ise bakmakla yükümlü oldukları kişileri bırakmak istemiyorlar.

BEDELLİ ASKERLİK ÖNCEKİ HABERLER NELERDİR?

Milli Savunma Bakanı Canikli, bedelli askerlik konusunda, "Şu anda hükümetimizin gündeminde bedelli askerlik söz konusu değil, gündemimizde yok." dedi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri İşletmesi Başkanlığının 2018 yılı bütçeleri üzerindeki görüşmelerde, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Türkiye'nin karşı karışıya kaldığı problemin yalnızca terör saldırılarının defedilmesi gibi göründüğünü, esasen bunu vekalet savaşlarının bir parçası olarak görmek gerektiğini söyleyen Canikli, PKK, DEAŞ ve FETÖ'nün taşeron örgüt olarak kullanıldığının tartışmasız şekilde ortaya çıktığını dile getirdi.

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir programda bedelli askerlik hakkında şunları söylemişti: “Bedelli askerlik konusunda, şu anda gündemimizde bu yok. Çünkü, şu anda ciddi manada asker kadrosunda eksilme var. Onun için biz, vatansever evlatlarımızı askere bekliyoruz.

Hele hele üniversite bitirmiş, bedelli askerlik bekliyor. Zaten gelip yapacağın askerlik 6 ay. Bunun da yaklaşık 20 günü izin. 5 ay 10 gün. Gel askerliğini yap. Askerlik bir de sana birçok kazanım sağlıyor. Askerlikteki o belli disiplin anlayışı, bunlar çok çok önemli. Bir diğeri ise korunmada, birçok şeylerde bazı adımları atmaya yardımcı olur. İnsan hayatının disiplininde de askerliğin sağladığı birçok faydalar var. Bunun dışında da yani normal şu andaki süreçte de zaten 11 ay filan... Bunlardan kaçınmanın da ben doğru olmadığına inanıyorum.

Çünkü Genelkurmay Başkanlığımız, bunun yanında Milli Savunma Bakanlığımız bu sayısal durumu önümüze koyduğu zaman hakikaten bu da düşündürüyor. Orada öyle bir şişme olabilir ama öbür tarafta da ciddi bir ihtiyacımız var. Kaldı ki hep söylerdik ya 'biz asker bir milletiz'. Asker milletsek bunun gereğini de yapalım, bundan kaçınmayalım ve geçmişimizde bu yoktu, son zamanlarda bunlar biraz artış kaydediyor. Temenni ederim ki bunlar gündemden yavaş yavaş düşer ve herkes o şerefli giysiyi giymek suretiyle yola devam eder. Biz yaptık, 16 ay yedek subaylık yaptım. Şimdi artık yedek subaylıkta da süre iyice azaldı.”

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKARSA YAŞ SINIRI VE FİYATI KAÇ OLACAK?

Bedelli askerlik fiyatının geçmiş yıllarda belirtilen fiyattan olacağı tahmin ediliyor. Yaklaşık 17-20 bin arasında bir fiyat olacağı düşünülen bedelli askerlik için yaş sınır da 27 olabilir. Başvurular askerlik şubelerine, konsolosluklara ve cumhuriyet savcılıklarına şahsen yapılıyor. Başvurunuzda size üzerinde tutarın ve banka hesaplarının bulunduğu bir doküman veriliyor. Bu dokümanla ödemenizi gerçekleştirdikten sonra, bedelli askerlik tutarının tamamı veya yarısının ödendiğini gösteren biri asıl 3 nüsha dekontu teslim ettiğinizde başvurunuz tamamlanmış oluyor. Başvuruların yurt içinde askerlik şubelerine, yurt dışında konsolosluklara şahsen yapılması gerekiyor, posta ve vekaletle yapılan başvurular kabul edilmiyor.

Bedelli askerlik uygulaması son zamanlarda tekrardan kamuoyunun gündeminde. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 2 Haziran 2017’de Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, parti olarak bedelli askerliğe ilkesel olarak karşı olduklarını, ancak uygulanması durumunda da gelen kaynağın SMA hastalarının tedavisine aktarılmasını önerdiklerini ifade etmişti. Başbakan Yıldırım ise sonradan yaptığı açıklamada hükümetin gündeminde şu an için böyle bir konu olmadığını ifade etmişti.

 Son olarak konuya dahil olan Cumhurbaşkanı Erdoğan da, bedelli askerlik konusunun hükümetin gündeminde olmadığını, sadece dedikodu düzeyinde konuşulduğunu ifade etti. Önceki yıllardaki bedelli askerlik uygulamaları hayata geçirilirken konunun genellikle resmi olmayan demeçler seviyesinde başlayıp zaman içinde gerçeğe dönüştüğüne tanık olmuştuk. Bu vesileyle önceki bedelli askerlik uygulamalarının gerekçe ve sonuçlarını bir araya getiren bir bülten hazırlamayı uygun gördük.


1987’den Bu Yana 5 Kez Uygulandı

Bedelli askerlik ile ilgili yasal çerçeve 1111 sayılı Askerlik Kanuna göre belirleniyor. İlgili kanun ihtiyaç halinde ve gerekli şartların oluşması durumunda yükümlülerin belirlenen bedeli ödeyerek askerlik hizmetinden muaf tutulmasına olanak veriyor. Cumhuriyet tarihinde ilk bedelli askerlik uygulaması 1987 yılında gerçekleştirildi. Bugüne kadar farklı gerekçelerle 5 kez hayata geçirilen bu uygulamadan toplam 398.731 kişi faydalandı. Bedelli askerliğe olan toplam talebin yarısından fazlası 2014’teki son uygulamada gerçekleşti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Amerika’dan Çinli 37 şirkete yeni kısıtlama: Kara listeye yeni firmalarda eklendi…
Amerika’dan Çinli 37 şirkete yeni kısıtlama: Kara listeye yeni firmalarda eklendi…
Deprem uzmanı Ercan’dan Ege Bölgesi için konuştu: 7 büyüklüğünde deprem olabilir
Deprem uzmanı Ercan’dan Ege Bölgesi için konuştu: 7 büyüklüğünde deprem olabilir
Resmen duyurdu: Fenerbahçe eski başkanı aday olacağını açıkladı…
Resmen duyurdu: Fenerbahçe eski başkanı aday olacağını açıkladı…
ABD CPI verileri ne zaman? Amerika enflasyon rakamları hangi gün açıklanacak?
ABD CPI verileri ne zaman? Amerika enflasyon rakamları hangi gün açıklanacak?
Çok Okunanlar
Günlük burç yorumları neler? Aşk, para, sağlık, kariyer, 13 Mayıs 2024 Pazartesi tüm burç yorumları
Günlük burç yorumları neler? Aşk, para, sağlık, kariyer, 13 Mayıs 2024 Pazartesi tüm burç yorumları
Altın alacaklar dikkat! Bugün altın kaç TL, gram ve çeyrek altın ne kadar? 13 Mayıs 2024 Pazartesi güncel altın fiyatları
Altın alacaklar dikkat! Bugün altın kaç TL, gram ve çeyrek altın ne kadar? 13 Mayıs 2024 Pazartesi güncel altın fiyatları
Japon Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'den olası Marmara depremi için ürküten açıklama! Her 250 senede bir oluyor diyerek uyarılarda bulundu
Japon Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'den olası Marmara depremi için ürküten açıklama! Her 250 senede bir oluyor diyerek uyarılarda bulundu
İbrahim Tatlıses'in torunu Burak Baran, dedesine isyan etti! ''Yerin dibine batsın dünya malı, Kefenin cebi yok''
İbrahim Tatlıses'in torunu Burak Baran, dedesine isyan etti! ''Yerin dibine batsın dünya malı, Kefenin cebi yok''
Yorumlananlar
Son dakika! Fatih Karahan açıklama yaptı: Enflasyon gerilemeye başladı!
Son dakika! Fatih Karahan açıklama yaptı: Enflasyon gerilemeye başladı!