Beril Gebeş Kimdir | Beril Gebeş'in Cenazesi Neden Türkiye'ye Getirilmedi

İran'da düşen jet kazasının ardından yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Hayatını kaybeden 11 kişiden 10'unun cenazesi bugün Türkiye'ye getirildi. Pilot Beril Gebeş'in henüz işlemleri bitmediği için Türkiye'ye getirilemedi.

Beril Gebeş Kimdir | Beril Gebeş'in Cenazesi Neden Türkiye'ye Getirilmedi

Pazar günü İran'ın başkenti Tahran'ın hava sahasında düşen Türk jet uçağında yaşamını yitiren 11 yolcudan 10'u Türkiye'ye getirildi. İddialara göre pilot Beriil Gebeş'in cenazesine henüz ulaşılamadığı için henüz İran'dan getirilemedi.Gebeş'İn cenazesinin kayıp olduğu ve bu yüzden getirilemediği de bu iddialar arasında yer alıyor.

İran Adli Tıp Kurumu, pazar günü İran hava sahasında düşen Türk uçağında yaşamını yitiren yolcular üzerinde yaptığı DNA testi sonucu cesetlerin sadece 10 kişiye ait olduğunu açıkladı. Açıklamada Pilot Beril Gebeş’in adı verilmedi. Bu arada İran’ın resmi haber ajansı İRNA, 10 kişinin cenazesinin İran Adli Tıp Kurumu tarafından Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliği temsilcisine teslim edildiğini duyurdu.

CAMDAN FIRLAMIŞ OLABİLİR

Airport haber'in haberine göre ise; kaza sonrası olay yeri ve çevresinde Beril Gebeş'e ait hiçbir bulgu elde edilemedi.Kazanın nasıl gerçekleştiği de henüz netlik kazanmadığından Gebeş'in cenazesiyle ilgili olarak farklı senaryolar düşünülmeye başlandı. Beril Gebeş'in uçak henüz havadayken kırılan camdan fırlayarak kaza noktasından çok uzakta farklı bir noktada bulunma ihtimali değerlendirilen senaryolar arasında. Buna benzer bir olay yıllar öncesinde 87 yolcusu ile İngiltere'den İspanya'ya giden British Airways'e ait 5390 sefer sayılı Bac one Eleven tipi uçağın uçuş sırasında meydana gelmişti.

CENAZE TAMAMEN YANMIŞ OLABİLİR

1990 yılında yaşanan kazada, uçağın uçuş sırasında sol kokpit camı kırılmış, kokpitten dışarı fırlayan pilotu uçuş ekibi ayaklarından yakalayarak uzunca süre sıkıca tutmuştu. Pilotun bacakların uçağın kumandalarına baskı yaptığı için uçağı indirmekte bir hayli zorlanan ikinci pilot, hem uçaktaki yolcuların hem de uçuş ekibinin hayatta kalmasını sağlamıştı. Uçuş sırasında kokpit camından dışarı fırlama olayı tarihte yaşandığı için bu olasılık diğer senaryolara göre biraz daha öncelik taşıyor. İran basınında Gebeş'e ilişkin bir diğer iddia ise cenazenin tamamen yanmış olma ihtimali üzerinde yoğunlaşıyor.

KAZA NOKTASININ İLERİSİNDE OLABİLİR

Binlerce metre yüksekten hızla yere düşen uçağın burun kısmında oluşan yüksek ısının kaptan pilotun olduğu bölümde yoğunlaşması sonrası pilot Gebeş'in cenazesinin tamamen erimesine yol açtığı konuşulurken DNA için örnek bulunamaması da buna bağlanıyor. Bu arada Beril Gebeş'in akıbetine ilişkin şirketten de herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Kaptan pilot Beril Gebeş'in cenazesi çok uzakta olabilir MC Havacılık'ın İran'dan gelecek haberleri beklediği ve şu ana kadar kendilerine herhangi bir bilgi verilmediği öğrenildi.

" BİR KİŞİ HALA KAYIP"

Adli Tıp Kurumu’nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Yapılan gerekli tahlillerin ardından kuruma teslim edilen 11 cenazeden birinin aslında diğer kişilere ait parçalar olduğu tespit edildi ve bir kişi hala kayıptır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Türkiye Adli Tıp Kurumu aracılığıyla kazazedelerin Türkiye’deki birinci dereceden aile fertlerinden de numuneler alınarak İran’a gönderildiği bildirildi.

İran Adli Tıp Kurumu, kimliği tespit edilen 10 yolcunun ismini şu şekilde açıkladı:

Mina Başaran, Sinem Akay, Jasmin Baruh Siloni, Burcu Gündoğan Urfalı, Liana Hananel, Ayşe And, Asligül İzmirli, Zeynep Coşkun, Melike Kuvvet, Eda Uslu...

CENAZELER BUGÜN TÜRKİYE'DE

İran’ın resmi haber ajansı İRNA, 10 kişinin cenazesinin İran Adli Tıp Kurumu tarafından Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliği temsilcisine teslim edildiğini duyurdu. Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliği de cenazelerin Türkiye’ye gönderildiğini açıkladı.

NELER OLMUŞTU?

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye İstanbul'a iniş yapması beklenen Başaran Holding'e ait özel jet İran'ın başkenti Tahran'ın güneyine düştü. Bekarlığa veda partisinden dönen Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran (28) ve 7 arkadaşı, 2 kadın pilot, 1 hostes hayatını kaybetti. Katliam gibi kaza hakkında flaş gelişmeler ortaya çıktı.

İran'da Düşürülen Jet Hakkında Flaş Gelişmeler

UÇAKTA OLANLARIN İSİMLERİ

Uçakta hava Kuvvetleri'nin ilk kadın pilotlarından Melike Kuvvet ile Beril Gebeş ile hostes olarak da Eda Uslu'nun görev yaptığı anlaşıldı. Uçaktaki bulunan yolcuların isimleri ise şöyle: Mina Başaran, Liana Hananel, Zeynep Coşkun, Jasmin Baruh, Aslı İzmirli, Ayşe And, Sinem Akay ve Burcu Urfalı.

İran'da Düşürülen Jet Hakkında Flaş Gelişmeler

İKİ İHTİMAL VAR

Pilotun bu talebinden sonra uçakla irtibatın tamamen kesildiği, pilotun bu talebi sonrası uçakta teknik bir arıza ya da kuş çarpması ihtimalleri gündeme geldi.

İran'da Düşürülen Jet Hakkında Flaş Gelişmeler

Mina Başaran, kazadan 1 gün önce sosyal medya hesabından bu fotoğrafı paylaşmıştı…

Uçakta bulunan Hüseyin Başaran'ın kızı Mina'nın bekarlığa veda partisi düzenlediği ve 7 arkadaşıyla birlikte hafta sonunu Dubai'de geçirdiği belirtildi. Metgraf Matbaacılık'ın sahibi Murat Gezer'le nişanlı olan Mina Başaran'ın bekarlığa veda partisine Dubai'ye gittiği öğrenildi.

İran'da Düşen Uçakta Kimler Vardı | Ölenlerin İsimleri

ÜÇÜ BU YAZ EVLENECEKTİ

Zeynep Coşkun, Ayşe And ve Sinem Akay'ın bu yaz birer ay arayla evlenecekleri öğrenildi. Arkadaşların sırayla birbirlerinin bekarlığa veda partilerine katılmayı planladıkları gelen bilgiler arasında.

İran'da Düşürülen Jet Hakkında Flaş Gelişmeler

İKİSİ HAMİLEYDİ

Burcu Gündoğar Urfalı: İstanbul Teknik Üniversitesi tekstil ve moda tasarımı bölümünde başladığı eğitimini, çift diploma programı ile Fashion İnstitute of Technology New York'ta 2011 yılında tamamladı. Mezun olma projesi ile 'Critic's Award' alan ilk Türk öğrenci oldu. Hamileydi.

Sinem Akay: Mavi Jeans'in eski sahibi Çetin Akay'ın kızı Sinem Akay (27) 'Casa di Denim' adlı jean tasarım şirketinin kurucusuydu.

Jasmin Baruh Siloni: Takı tasarımcısı ve hamileydi.

Liana Hananel: Lily and Rose mayoları tasarımcısı, evli ve 4 aylık bir bebeği vardı.

Ayşe And: Klinik psikolog olan Ayşe And'ın (30) nişanlıydı.

Zeynep Coşkun: Yeni nişanlanmıştı, bu yaz düğünü vardı.

Burcu Urfalı: Bug Uniform'un kurucusu.

BERİL GEBEŞ KİMDİR?

Uçağın Kaptan Pilotu Beril Gebeş'ti. Serbest ticaret yaptıktan sonra yeniden pilotluğa başladı. Ayjet Uçuş Okulu’nu bitirip pilot lisansını aldı. Türk Hava Yolları’nda Airbus A320 filosunda uçtu. Daha sonra istifa edip ayrıldı. Başaran Holding’e geçti. Beril Gebeş’nin babası Vasıf Gebeş de Türk Hava Yolları’nda kaptan pilot olarak görev yapıyordu. Vasıf Gebeş’in bir süre önce emekli olduğu öğrenildi.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡