Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Sağlık Bakanı açıklama yapacak

Bilim Kurulu üyeleri yeni tip koronavirüs ile mücadelede son gelişmeleri konuşmak için bugün saat 14:00'da video konferans yöntemiyle toplantı yapacak. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın açıklaması yapacak.

Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Sağlık Bakanı açıklama yapacak

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyeleri bugün saat 14:00'da yapılacak toplantıda Kovid-19 salgınında Türkiye'deki son gelişmeleri ele alacak. Salgınla ilgili yeni önlem planı yapılması bekleniyor.

KOCA'NIN AÇIKLAMA YAPACAĞI SAAT BELLİ OLDU!

Bilim Kurulunun video konferans yöntemiyle yapacağı toplantı sonrası, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bakanlık Bilkent Yerleşkesi'nde saat 16:00'da basın açıklaması yapacak. 

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanlığı, dün akşam yaptığı açıklamada son 24 saatte 5 bin 18 kişinin iyileşmesiyle Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısının 38 bin 809'a yükseldiğini açıkladı.

Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Gözler Fahrettin Koca tarafından yapılacak açıklamada

BİLİM KURULU NEDİR?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Türkiye'de Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs pandemisi nedeniyle KOVID-19 hastalığı ile mücadele için 10 Ocak 2020 tarihinde oluşturuldu. Vaka artışı ve hastaların durumunun ele alındığı Bilim Kurulu toplantılarında tanı ile tedavi konusunda dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeler değerlendirilecek, yeni önlemler görüşülüyor. Peki, Koronavirüsü Bilim Kurulu nedir? Bilim Kurulu üyeleri kimler?

Koronavirüsü vakalarının ülkemizde de görülmesi ardından adını sık sık duyduğumuz kurumlardan biri de Bilim Kurulu oldu. Mart 2020'de Dünya Sağlık Örgütü tarafından SARS-CoV-2 virüsünün neden olduğu KOVID-19 hastalığının pandemi ilan edilmesinden önce Ocak 2020'de Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın çeşitli bürokratlarla yaptığı toplantı sonrasında salgına karşılık bir bilim kurulunun oluşturulması kararlaştırıldı.

Enfeksiyon, mikrobiyoloji, viroloji, iç hastalıkları, yoğun bakım ve göğüs hastalıkları alanında üniversltelerde akademisyen olarak çalışan tıp bilimcilerinden oluşuyor. 31 kişiden oluşan Bilim Kurulu'nun başkanlığını Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca üstleniyor.

Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Gözler Fahrettin Koca tarafından yapılacak açıklamada

BİLİM KURULU ÜYELERİ KİMLER?

Türkiye'nin "önde gelen üniversitelerinden alanında yetkin, yazdıkları bilimsel makalelerine yurt dışından da atıf yapılan akademisyenler" tercih edilirken kurul kararları tavsiye niteliği taşımakta ve yürürlüğe koyma yükümlülüğü Sağlık Bakanlığına aittir. Kurul aldığı kararları tavsiye olarak bakana bildirmekte, danışma kurulu hüviyetinde çalışmaktadır. Kurulun üye sayısı başlangıçta 26 kişiden[4] oluşurken daha sonra 31 kişi oldu.

Kurul üyeleri Ebola, kırım kongo ve grip konusunda tecrübeli kişilerden oluşmaktadır. Çeşitli bilimsel akademik çalışmaları olan kişiler olmakla beraber aynı şekilde uluslararası alanda hastalık konusunda yapılan çalışmaları incelemektedir. Kesin vaka tanımı yapılmasında, rehberler oluşturulmasında ve tedavi algoritmaları oluşturulmasında katkıda bulunmaktadır.

Kurulun üye sayısının daha sonradan arttırılmasıyla 26 olan üye sayısı 31 oldu. Türk Dişhekimleri Birliği üyelerinden birinin Bilim Kurulunda olması gerektiği kanaati sonrasında Sağlık Bakanlığı tarafından dişhekimlerini temsil etmesi amacıyla Figen Çizmeci Şenel üyeliğe atandı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gazi Hastanesi Başhekimi Ahmet Demircan da görevlendirildi.[18] Kurulda yer alan başka bir isim ise Enfeksiyon Hastalıkları ve Pediatri Uzmanlık Akademisi Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Mehmet Ceyhan oldu.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡