Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türk düşmanlığı devam ediyor

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Türk düşmanlığı bitmek bilmiyor. Suriye’de ve Irak’ta gerçekleştirdiği yardım faaliyetleriyle bilinen Mehmet Ali Öztürk, hiçbir gerekçe gösterilmeden Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai şehrinde gözaltına alındı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türk düşmanlığı devam ediyor

Suriye’de ve Irak’ta gerçekleştirdiği yardım faaliyetleriyle bilinen Mehmet Ali Öztürk, hiçbir gerekçe gösterilmeden

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai şehrinde gözaltına alındı. Öztürk, Türkmen - Der olarak bilinen, Bayırbucak Türkmen Dağı Kültür, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin de başkanlığını yürütüyordu.

Öztürk'ün ailesiyle birlikte kaldığı otel odasından erken saatlerde gözaltına alındığı ve konuyla ilgili olarak BAE tarafından şu ana dek herhangi bir açıklama yapılmadığı kaydedildi. 

BU HADSİZ DAHA ÖNCEDE TÜRKİYE'YE DİL UZATMIŞTI 

bae_disisleri_bakanindan_turkiyeye_hakaret_1513688599_7262.jpg

Bölgede Türkiye aleyhtarı politikalarıyla öne çıkan Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, geçtiğimiz yılın Aralık ayında, sosyal medya platformu Twitter'daki hesabında Türkiye karşıtı tepki çeken paylaşımlarda bulunmuştu. Cumhubaşkanı Erdoğan, Zayed'in skandal paylaşımıyla ilgili olarak "Bazı ülkelerin kimi had bilmez, tarih bilmez, diplomatik nezaket bilmez yöneticileri, ne Arap halklarıyla olan kardeşliğimize ne de Rabbimizin rızası ve Peygamberimizin şefaati uğrunda verdiğimiz mücadeleye gölge düşüremez." ifadelerini kullanmıştı.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed, Türkleri 1916 yılında suç işlemekle suçlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir tweeti tekrar paylaşmıştı..

"BUNLAR ERDOĞAN'IN ATALARI"

Arapça tweetde Fahri Paşa adında bir Türk subayının suç işlediği, Araplardan para ve değerli yazmalar çaldığı iddia ediliyordu. Paylaşımın son cümlesi ise "Bunlar Erdoğan'ın ataları ve onların Araplarla geçmişi" deniyordu. 

Tweeti atan kişi profilinde Almanya'da yaşadığını belirten bir diş hekimiydi. 

 

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DA HADDİNİ BİLDİRMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı'nın Medine müdaafasına ilişkin yaptığı açıklamalarına sosyal paylaşım sitesi Tıtter hesabından Türkçe ve Arapça paylaşımlarda bulunarak bir tepki daha gösterdi. Erdoğan'nın paylaşımları şu şekilde: "Arap halkları, tıpkı Orta Asya’daki, tıpkı Balkanlardaki, tıpkı Kafkasya’daki, tıpkı diğer bölgelerdeki kardeşlerimiz gibi bizim canımızdır, ciğerimizdir, gönüldaşımızdır, yoldaşımızdır.

Millet olarak, Rabbimizin rızası ve Peygamber Efendimizin hatırası uğruna, kutsal toprakları korurken döktüğümüz kanların her damlası bizim için şereftir, şandır, inşallah dar-ı bekada şefaat vesilemizdir. Bazı ülkelerin kimi had bilmez, tarih bilmez, diplomatik nezaket bilmez yöneticileri, ne Arap halklarıyla olan kardeşliğimize ne de Rabbimizin rızası ve Peygamberimizin şefaati uğrunda verdiğimiz mücadeleye gölge düşüremez. Uhuvvetten nasibi almamış olanların hezeyanları, Türkleri de, Arapları da, Kürtleri de, Farisileri de, diğer Müslümanları da bağlamaz. Müslüman olmanın birleştiriciliği hepimize yeter." diye açıklama yapmıştı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡