Cumhurbaşkanı Erdoğan 2000 Köy Yaşam Merkezinin Açılış Töreni”nde konuştu! "Özgüven fukaralarına prim vermeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde “2000 Köy Yaşam Merkezinin Açılış Töreni”nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2000 Köy Yaşam Merkezinin Açılış Töreni”nde konuştu! "Özgüven fukaralarına prim vermeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde “2000 Köy Yaşam Merkezinin Açılış Töreni”nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli satır başları şu şekilde;

"TÜRKİYE'NİN YÜZYILI ADIM ADIM İNŞA EDİLECEK"

Önümüzdeki sene Cumhuriyetimizin 100. yıldönümüyle beraber MEB'in de 100. yaşına erişeceğiz. Tarihimizin dönüm noktalarını teşkil eden bu önemli yıldönümleriyle ilgili hazırlıklarımıza şimdiden başladık. 2023'ü her bakımdan yeni bir dönemin mukaddimesine dönüştürmek istiyoruz. Türkiye Yüzyılı programımız bu hedefimizin çatısını kurmaktır. Şimdi sıra Meclisteki ve Kabinemizdeki arkadaşlarımızın da yer alacağı çalışmayla 'Türkiye Yüzyılı'nı adım adım inşa etmeye gelmiştir. Bu program ülkemizin tamamının eseri olacaktır.

Türkiye'yi son 20 yılda nasıl bölgesinin ve dünyasının parlayan yıldızı haline getirdiysek inşallah bugün de yeni bir dönemin muştusu olacak 'Türkiye Yüzyılı'nı beraberce hayata geçireceğiz. Gazete köşelerinden, sosyal medya mecralarından umutsuzluk aşılayan özgüven fukaralarına prim vermeyeceğiz.

"DEMOKRASİSİ PARMAKLA GÖSTEİRLEN BİR ÜLKE"

Türkiye bugün bulunduğu yere birilerinin inayetiyle değil, nice sinsi oyunlarla, can yakıcı tuzaklarla dolu bir yolculuktan sonra ulaşmıştır. Vesayetin adeta kol gezdiği bir ülkeyi demokrasisi parmakla gösterilen seviyeye bu şekilde taşıdık. 20 yıl önce ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde Türkiye'yi 4 ana sütun üzerinde inşa etme sözünü vermiş, ilk sıraya da eğitimi almış, ardına sağlığı, adaleti ve emniyeti koymuştuk; tamamını gerçekleştirdik.

Eğitim bütçemizi yıllık 7.5 milyar liradan aldık, geçtiğimiz sene itibarıyla 304 milyar liraya çıkardık. Laf ola beri gele yok; icraat, icraat, icraat. 2023 bütçemizde eğitime tahsis edilen kaynak toplamda 651 milyar lirayı bulmaktadır. Öğretmen sayımızı 1 milyonun üzerine çıkardık. Birileri faşizm kokan sebeplerle kız çocuklarımızın okula gitmesine mani olurken biz tüm kademelerde bu engelleri kaldırdık.

AİLE MÜESSESESİ

İnşallah bundan sonra gerek mevzuat düzenlemeleriyle gerek bu tür projeler vasıtalarıyla aile müessesini korumayı sürdüreceğiz.

Eğitim konusunda ulaştığımız noktayı yeterli bulmuyoruz. Burada gaye tek parti döneminde yapıldığı gibi milletimizin inancına, kültürüne, değerlerine aykırı hayat tarzı dayatması asla değildir.

MUHTARLARA ÇAĞRI

Önümüzdeki yıl sonuna kadar tüm köylerimizde bu merkezlerimizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Siz muhtarlara da önemli sorumluluklar düşüyor. Sizlerden kardeşlerimizi Köy Yaşam Merkezlerine yönlendirmenizi bekliyorum.

AĞRI'DAKİ KAZA

Maalesef Tutak'ta bir otobüsün devrilerek yanması sonucunda 7 vatandaşımız rahmetli oldu. Kendilerine rahmet diliyorum.

0
1
0
0
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
2 Yorum