Cihan Paçacı ne dedi? Mustafa Cihan Paçacı neden istifa etti?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, altılı masanın 11. toplantısı devam ederken partideki görevinden istifa etti. Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki sözleri sonrası görevinden istifa eden Paçacı'nın ne dediği merak konusu oldu. Peki Cihan Paçacı kimdir? Kaç yaşında, nereli? Cihan Paçacı ne dedi? Mustafa Cihan Paçacı neden istifa etti?

Cihan Paçacı ne dedi? Mustafa Cihan Paçacı neden istifa etti?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Cihan Paçacı, altılı masanın cumhurbaşkanı adayları arasında ismi geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile adaylıkta ismi geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş hakkında konuştu. Paçacı'nın Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki sözleri sonrası aldığı istifa kararı şok etkisi yarattı. Bunun üzerine Cihan Paçacı kimdir? Kaç yaşında, nereli? Cihan Paçacı ne dedi? Mustafa Cihan Paçacı neden istifa etti? sorularının yanıtları araştırılıyor...

Cihan Paçacı ne dedi? Mustafa Cihan Paçacı neden istifa etti?

CİHAN PAÇACI NE DEDİ?

Cihan Paçacı, Habertürk TV'den Nagehan Alçı'ya Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için değerlendirme yaparak, "Parti yetkili kurulları şu anda Kemal Bey’i onaylayacak noktada değil ama bu nihai olarak böyle devam edecek anlamına da gelmiyor. Meral Hanım konuyu yetkili kurullara getirecek, orada nihai karar alınacak" dedi.

Alçı'nın "Madem Tayyip Bey kaybedecek o zaman bundan kim aday olsa kazanacak sonucu çıkar, kazanacak aday vurgusu anlamını yitirmez mi?" sorusuna yanıt veren Paçacı bu konuda nüanslar olduğunu ifade ederek, konuyu Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına getirdi. Paçacı, "Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz. Bu itiraz var" diye konuştu.

Alçı'nın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda "Kemal Bey son derece kararlı, partisi de yekvücut şekilde arkasında sapasağlam duruyor. Siz Kılıçdaroğlu ile ilgili sahada olumsuz bir tablo var dediniz. Ne olacak o halde? Sayın Akşener ve İYİ Parti Kemal Bey’in adaylık talebi masaya geldiğinde ne yapacak?" sorusuna yanıt veren Paçacı şöyle konuştu:

"Şayet böyle bir şey olursa İYİ Parti bu konuya itirazını kayda geçirmiş olur. Ondan sonra iki ihtimal var, ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir."

Paçacı, Alçı'nın "Sizce hangisi daha olası?" soruna ilişkin "İkincisi gibi görünüyor" dedi.

Arzularının ortak cumhurbaşkanı adayı olduğunu kaydeden Paçaçcı,"Partide genel eğilim Sayın İmamoğlu’na yakın ancak Sayın Kılıçdaroğlu’nun önermesi koşulu ile" şeklinde konuştu.

Alçı'nın "İYİ Parti aday olarak kimi çıkarır? Ekrem İmamoğlu’nu mu?" sorusunu cevaplandıran Paçaçı, "Bakın partide genel hava Ekrem Bey’den yana. Ama İYİ Parti kendi adayını çıkaracaksa bu asla CHP’li bir aday olmaz. Böyle bir şey doğru da değil. Zaten Meral Hanım başından beri bu belediye başkanları için genel başkanlarının göstermesi koşulu ile sıcak bakacağını söylüyor. Ekrem Bey de böyle bir şeye sıcak bakmaz. Böyle bir durumda İYİ Parti kendi içinden bir isim çıkarır" dedi.

1036412499-0-0-1200-676-1920x0-80-0-0-3ca233f48c386961ea0b5493c29eda99.jpg

MUSTAFA CİHAN PAÇACI NEDEN İSTİFA ETTİ?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında kullandığı sözlerin maksadı aşan yorumlara neden olduğunu belirterek altılı masanın iradesini korumak amacıyla istifa ettiğini duyurdu.

Paçacı istifa açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin ve milletimizin umudu olan Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adaylık sürecine dair, bir gazeteciye verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum.

Demokrasimize nefes aldıracak bir süreçte büyük emek harcayan,

Sayın Genel Başkanımızı ve partimizi,

Aynı zamanda, Altılı Masayı oluşturan Sayın Genel Başkanların iradelerini koruyup kollamak amacıyla;

İYİ Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum."

CİHAN PAÇACI KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

Mustafa Cihan Paçacı (d. 25 Mart 1949, Malatya), Türk siyasetçidir.

Ankara İktisadi ve Ticarî İlimler Akademisi'ni bitirdi. Şekerbank Genel Müdür Yardımcılığı, Etibank, Halk Bankası, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanlıkları ve Genel Müdürlükleri ile XX. Dönem Elazığ, XXI. ve XXIII. Dönem Ankara Milletvekillikleri yaptı ve iki çocuk babasıdır.

İYİ Parti'ye katıldı. 16 Ağustos 2018 tarihinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından genel sekreter olarak görevlendirildi. 26 Ocak 2023'te İYİ Parti'den istifa etti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN