Cumhurbaşkanı Erdoğan, Roman Buluşması'nda konuştu! Müjdeleri sıraladı: Romanlara özel konut kampanyası geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"2023 Roman Buluşması-Yüzyılın Romanını Birlikte Yazıyoruz" programında yaptığı konuşmada Roman vatandaşlara müjde verdi. Roman vatandaşlar için İçişleri Bakanlığı bünyesinde Roman Koordinasyon Merkezi kurulacağını ifade eden Erdoğan, 12 ilde Romanlar için konut kampanyası başlatılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen "2023 Roman Buluşması-Yüzyılın Romanını Birlikte Yazıyoruz" programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programda yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:
izlere kardeşlerim diye lafın gelişi hitap etmiyorum. Çocukluğum sizlerle birlikte geçti. Aynı sokaklarda birlikte büyüdüğümüz, aynı ekmeği bölüşüp yediğimiz, aynı sevinçleri yaşadığımız, aynı hüzünleri paylaştığımız için sizler benim kandan öte can kardeşlerimsiniz. Birileri sizin adınızı sadece siyaseten anar, birileri sadece görüntü vermek için sizi selamlar, birileri sadece oy istemek için kapınızı çalar ama bizim sizinle geçmişten bugüne gelen, inşallah son nefesimize kadar da sürecek olan yol arkadaşlığımız var.

screenshot-2-003.jpg

Bugün yüzyılın romanını birlikte yazıyoruz diye bir araya geldiğimiz güzel toplantıyla inşallah kardeşliğimizi daha da güçlendireceğiz. Sizinle yol arkadaşlığımız, çocuklukta birlikte büyüdüğümüz sokaklarda kalmadı. Az önce izledik. Aynı sokaklarda beraber yürüdük. Hangi göreve geldiysem, hangi sorumluluğu üstlendiysem hep dönüp size baktım. Sizin için neler yapabileceğime baktım. Beyoğlu ilçe başkanlığım, İstanbul İl Başkanlığım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığım döneminde yaptığım çalışmaların şahidi sizlersiniz. Başbakanlığım döneminde yaptığım çalışmaların şahidi sizlersiniz. Cumhurbaşkanı olduktan sonra gösterdiğim gayretlerin şahitleri sizlersiniz. Devletin yönetim merkezi olan Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bin bir renk tek millet diyerek gerçekleştirdiğimiz buluşmayı unutabilmemiz mümkün mü? Aynı şekilde Çanakkale ve Bursa'daki buluşmalarımızın coşkusunu unutabilmemiz mümkün mü? Tüm bu çalışmaları herhangi bir ideolojik dayatmayla, siyasi çakar gayesiyle değil canı gönülden yürüttük.

"ROMANLAR BAŞTA OLMAK ÜZERE HİÇ KİMSEYİ DIŞARIDA BIRAKMADIK"

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkemizle 81 vilayetimizi ve 85 milyon vatandaşımızı kucaklarken, Romanlar başta olmak üzere hiç kimseyi dışarıda bırakmadık. Kimsenin kökenine, diline, inancına, kültürüne, meşrebine, başka herhangi bir farklılığına bakmadık. Sadece ve sadece insan sıfatıyla herhangi bir vatandaşımızın hizmetin en iyisine, eserin en güzeline layık olduğuna inandığımız için gözümüz de, kalbimiz de hep sizlere dönük oldu. Bunun için bizi çekemeyenler, patlasın, çatlasın diyoruz. Daha doğrusu ne patlasınlar, ne çatlasınlar. Sadece ibret alsınlar, örnek alsınlar, ilham alsınlar yeter diyoruz. Kardeşçe kucaklaşmak nasıl olur, eser nasıl verilir, hizmet nasıl elde edilir aynı hassasiyet ve umutla geleceğe beraberce nasıl bakılır görsünler. Biz yüzyılın romanını birlikte yazalım. Onlar da bakıp, okuyup, anlasınlar diyoruz.

"SİZLERİN YOL ARKADAŞLIĞINA TALİBİM"

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmeye hazırlanırken bir kez daha sizlerin gönül dostluğuna, yol arkadaşlığına talibim. Şimdi buradan, benim bu çevredeki bütün kardeşlerim bilir çünkü doğup büyüdüğüm yer burası, Kasımpaşa. Kulaksız. Bu Haliç neydi, çamur deryası. Pislik. Burada kokudan geçilmezdi. Burayı elhamdülillah biz temizledik ve Haliç'ten Alibeyköy'deki taş ocaklarına bütün o pisliği bizler naklettik. Şimdiki haline biz getirdik ama bizden sonra gelenler aynı temizliği devam ettirmedikleri gibi buraya ne yazık ki pislik akıttılar. Şu çatıyı temelini, bu kardeşiniz attı. Kadir Topbaş kardeşim de bunu tamamına erdirdi. Haliç'ten öyle bir ses verin ki, İstanbul'un dört bir köşesinden ülkemizin tüm vilayetlerinden duyulsun. Biliyorum ki Romanın coşkusu da öfkesi de, sevgisi de, sesi de desteği de bir başka olur.

Geçmişte Romanların yaşadığı bazı sıkıntıları gidermek bize nasip oldu. Mevzuatımızdan ayrımcı ifadeleri kaldırdık. Ayrımcılığa uğrayan herkese hak arama yolunu açtık.

"GEÇMİŞTE ROMANLAR SIKINTILAR YAŞADI, GİDERMEK BİZE NASİP OLDU"

Romanın coşkusu da öfkesi de desteği bir başka olur. Siz bir başkasınız. Bu topraklar, binlerce yıldır farklı toplumlara ev sahipliği yapmıştır. Hep bereketin sembolü olarak kalmıştır. Bin yıldır bu topraklarda üzerindeki her şeyi ortak tezahür olarak görerek beraberce yaşadık. Geçmişte Romanlar bazı sıkıntılar yaşadı. Hak ve özgürlük kullanımından kaynaklanan sıkıntıları gidermek bize nasip oldu. Mevzuatımızdan ayrımcı ifadeleri kaldırdık. Ceza kanunumuzda yaptığımız değişikliklerle nefret ve ayrımcılığa uğrayan herkese hak aramanın yolunu açtık.

ROMANLAR İÇİN KOORDİNASYON MERKEZİ KURULACAK

Roman kardeşlerimizin meselelerin devletin üst makamlarında konuşulmasını temin ettik. AK Parti Türkiye'nin her kesimiyle, Romanlarımızın da gönlündeki en büyük partisi olmuştur. İzmir Milletvekilimiz Cemal Bekle, Ankara'daki temsilciniz olarak sesinizi TBMM'de duyuruyor. Bakanımızın sizlerin temsilcilerinden danışmanları var. Bugün başka müjdelerim var. İçişleri Bakanlığı bünyesinde Roman Koordinasyon Merkezi kuruyoruz. 25 ilimizin Valilikler bünyesinde sizlerden birer koordinatör görev yapacak. 11 Valiliğimizde koordinatörler göreve başladı. Ülkemizde de önemli Roman sanatçılarımız bulunuyor. Mesela Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestramızda görev yapan sanatçımız vardır. Salgın döneminde destekten en çok roman müzisyenlerimiz faydalandı. Şimdi de Roman kültürünü yaşatacak bir müze kuruyoruz.

KONUT KAMPANYASI GELİYOR

Kendi işini kurmak isteyen roman kardeşlerimize KOSGEB sayesinde destek sağlıyoruz. İŞKUR'un kurslarıyla programlardan Romanlarımızın faydalanması için destek veriyoruz. Roman çocuklarımızın tüm basamaklarda eğitim imkanlarından yararlanacak ilave destekler sunuyoruz. Mustafa Kandıralı'nın ismini yaşatacak bir güzel sanatlar lisesi açıyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca her alanda projeler yürütüyoruz. İlgili bakanlıklarımız işbirliğiyle özel bir sosyal konut kampanyası başlatıyoruz. Daha önce 5 bin 133 konutu teslim etmiştik. Hedefimiz Her Romana Bir Yuva. Uygun ödeme imkanlarıyla huzurlu eve ulaştırmak istiyoruz. 12 ilimizde başlatmak için hazırlık yapıyoruz. 6 bin 700 kardeşimizin hanesini onararak teslim ettik. İzmir'de evleri cephe iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Önceki sene 8 Nisan'ı Romanlar Günü ilan ettik, kutlama programları düzenlenmesini sağladık. 2020-2030 strateji belgesinin ilk aşama eylem planını imzaladım. Yarınki Resmi Gazete'de yayınlanıyor. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Yeni bir küresel idare düzeninin tesisinin sancılarının yaşandığı dönemden geçiyoruz. Sadece Roman vatandaşlarımızla ilgili yaptığımız reformlar bile tarihi değişime şahit olduğumuzu göstermektedir. Türkiye Yüzyılı kendini bu ülkeye ait hisseden herkese aittir diyoruz.

0
1
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
Son Haberler
Alman Cumhurbaşkanına, döner misillemesi! ''Biz zaten dünyanın her yerine döner gönderiyoruz''
Alman Cumhurbaşkanına, döner misillemesi! ''Biz zaten dünyanın her yerine döner gönderiyoruz''
Bakan şimşek, ekonomi ile ilgili bilgi verdi, tasarruf ve enflasyon ile ilgili çok dikkat çekici açıklamalarda bulundu!
Bakan şimşek, ekonomi ile ilgili bilgi verdi, tasarruf ve enflasyon ile ilgili çok dikkat çekici açıklamalarda bulundu!
DEM Parti Batman il binasından skandal görüntüler! Parti binası değil, örgüt karargahı
DEM Parti Batman il binasından skandal görüntüler! Parti binası değil, örgüt karargahı
BİM, 26 Nisan 2024 aktüel kataloğu yine dolgun: İşte elektrikli ev aletleri…
BİM, 26 Nisan 2024 aktüel kataloğu yine dolgun: İşte elektrikli ev aletleri…
Çok Okunanlar
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
BİM, 26 Nisan 2024 aktüel kataloğu yine dolgun: İşte elektrikli ev aletleri…
BİM, 26 Nisan 2024 aktüel kataloğu yine dolgun: İşte elektrikli ev aletleri…
Öğrenciler Filistin'e destek için ayakta! Dünya üniversitelerinde İsrail'e tepki çığ gibi büyüyor!
Öğrenciler Filistin'e destek için ayakta! Dünya üniversitelerinde İsrail'e tepki çığ gibi büyüyor!
Yorumlananlar