Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yeni yılın ilk toplantısını yarın gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak

2020 yılına yoğun gündem ile başlayacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yeni yılın ilk toplantısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın gerçekleştirecek. Toplantıda TBMM'de kabul edilen Libya tezkeresi, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı K Kasım Süleymani'nin öldürülmesi, Doğu Akdeniz ve Suriye'deki gelişmeler ve ABD ve İran'ın gerilen ilişkilerden dolayı karşılıklı tehditleri masaya yatırılacak.

GÜNDEM LİBYA TEZKERESİ OLACAK

Toplantıda, Libya’da izlenecek yol haritası değerlendirilecek Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Libya konusunda sunum yapması planlanıyor.

Toplantıda tezkerenin ardından Libya’ya gönderilecek gücün, kapsamı, niteliği ve zamanlaması gibi unsurlar ele alınacak. 

SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

En sıcak gündem başlıklarından biri de İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Süleymani'nin öldürülmesi olacak.

Bölgedeki tansiyonun düşürülmesi için atılması gereken adımlar görüşülecek.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN DOĞU AKDENİZ SUNUMU

Doğu Akdeniz'deki gelişmeler de kabine toplantısında masada olacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bölgedeki gelişmelerle ilgili bir sunum yapması bekleniyor.

ERDOĞAN, PUTİN İLE İSTANBUL'DA GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından Çarşamba günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İstanbul'da bir araya gelecek.

İki lider önce baş başa bir görüşme gerçekleştirecek.

Ardından Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak Türk Akım’ın açılış törenine katılacak.

Erdoğan ve Putin Dolmabahçe Ofisi’nde birlikte akşam yemeği de yiyecek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡