Danimarka ve İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasının ardından birçok ülkeden protesto ve kınama mesajı geldi!

Avrupa'da İslamafobi durmak bilmiyor. Son olarak İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim yakılmış birçok ülke ve dini temsilcilerden kınama mesajı gelmişti. Son olarak Lübnan, Japonya, Bangladeş'de protestolar yükselmiş. Pakistan ve Bangladeş'de kınama mesajı yayınladı.

Danimarka ve İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasının ardından birçok ülkeden protesto ve kınama mesajı geldi!

Geçtiğimiz günlerde tüm dünyayı sarsan İsveç'te Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan Paludan, Kuran-ı Kerim'i yakmasının ardından, Danimarka'da Rusya Büyük elçiliği önünde yakılan Kur'an-ı Kerim Müslümanları ayağa kaldırdı. Birçok ülkeden kınama mesajları gelirken 70 ülkenin Müslüman dini liderlerinden Kur’an-ı Kerim saldırılarına karşı ortak tepkiye dair mesaj yayınlandı. Mesajı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş okurken, "Söz konusu insanlık dışı eyleme müsaade edilmesi, hatta polis nezaretinde gerçekleştirilmesi ise utanç verici bir sorumsuzluktur" ifadeleri kullanıldı.

ngc-x.jpg

JAPONYA'DAN PROTESTO

Tokyo'da yaşayan Müslüman toplum temsilcileri başkentte buluştu. Eylemciler Tekbirler getirerek Tokyo Büyük Elçiliğine yürüdüler. Japonca "Kur'an-ı Kerim'e hürmet gösterin" sloganının atıldığı gösteride bir genç Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu.

Büyükelçilik binasının bulunduğu sokağa alınmayan göstericiler, sokağın girişine siyah çelenk bıraktı.

Tokyo Emniyetinin geniş güvenlik önlemleri aldığı protesto olaysız sona erdi.

bfz.jpg

LÜBNAN AYAĞA KALKTI

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta, İsveç ve Danimarka'da Kur’an-ı Kerim’in yakılması büyük bir kalabalık eşliğinde protesto edildi. Beyrut’un merkezindeki Muhammed Emin Camisi önünde toplanan eylemciler Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin hakarete tepki gösterdi.

Kuran-ı Kerim'in yakıldığı ülkeler aleyhine slogan atan protestocular, gösterinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

kitf7.jpg

PAKİSTAN PROTESTOLARIN ARDINDAN KINAMA MESAJI YAYINLADI

Pakistan'da ise Cemaat-i İslami Partisi, Tahrik-i Lebbeyk Pakistan (TLP) ve çeşitli sivil toplum örgütleri, İslamabad, Lahor ve Karaçi şehirlerinde Kur’an-ı Kerim’e yönelik saygısızlığı protesto etti.

Kınama mesajında ise; Danimarka'da İslam karşıtlarının saklandığı ve ceza almadan nefret yaydığı, yasal çerçeve sorgulanarak, inançlar arası uyuma artan bir ihtiyaç olduğu dönemde uluslararası toplumun bu fitnecilere karşı gözlerini kapatamayacakları vurgulandı. Bu tür ırkçı ve Müslüman karşıtlarının (İslamofobikler) engellenmesinin ulusal hükümetlerin ve uluslararası toplumun sorumluluğu olduğu belirtildi.

BANGLADEŞ' DE OLAYA SESSİZ KALMAYARK KINAMA MESAJI PAYLAŞTI

Bangladeş Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Danimarka'da aşırı sağcı liderin Kur'an-ı Kerim'i yakmasını şiddetle kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN