DGS başvuru ücreti ne kadar 2021? DGS başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak?

ÖSYM tarafından düzenlenen DGS başvuruları başladı. Başvuruların başlamasıyla adaylar DGS başvuru ücreti ne kadar 2021? DGS başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak? sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı. Yanıtlar haberimizde...

DGS başvuru ücreti ne kadar 2021? DGS başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak?

Uzun zamandır duyurusu yapılan DGS başvuruları başladı. Başvuruların açılmasıyla birlikte adaylar, başvuru telaşına girdi. Peki DGS başvuru ücreti ne kadar 2021? DGS başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak? İşte yanıtları...

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR 2021? DGS BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen DGS başvuruları 21 Mayıs- 31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Online olarak düzenlenen sınavın başvuruları ais.osym.gov.tr adresi yapılacak. Geç başvuru tarihi ise 8 Haziran olarak belirlendi. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 11 Temmuz 2021 tarihinde uygulanacak. DGS 2021 yılı için belirlenen sınav ücreti 150 TL idi.

HES KODU GÜNCELLEMESİ

Sınava başvuru yapabilmek için ilk olarak sisteme profil bilgileri üzerinden HES kodu girişi yapılması gerekiyor. Sistem HES kodunun güncel olmasını talep ediyor. HES kodunun yüklenmesinin ardından adaylar başvuru kısmından başvurularını gerçekleştirebiliyorlar.

DGS başvuru ücreti ne kadar 2021? DGS başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak?

DGS BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

Adaylar, sınav ücretini belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

SINAV ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecekti.

DGS başvuru ücreti ne kadar 2021? DGS başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak?

DGS NEDİR?

Açılımı Dikey Geçiş Sınavı, olan DGS 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında düzenlenen sınavdır. DGS puanlaması ise okul başarı puanı ve DGS puanı hesaplamasıyla yapılmaktadır. Alınan puan doğrultusunda öğrenciler üniversitelerin açtıkları kontenjan ve puan tablosuna göre tercih yapacak. Tercih sonuçlarının açıklanmasıyla öğrencilerin 4 yıllık lisans programı kazanıp kazanmadığı belli olacak. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡