DGS başvuruları ne zaman 2020? DGS'ye Kimler girebilir?

DGS başvuruları ne zaman? Sınav tarihi? Kimler girebilir? Milyonlarca öğrenci DGS hakkında araştırmalar yapıyor. ÖSYM koronavirüs salgını nedeniyle sınav takvimlerinde değişikliğe gitmişti. Salgının etkileri azaldıkça sınav takvimi de yenileniyor. Peki DGS başvuruları ne zaman 2020? Kimler girebilir?DGS sınav konuları,sınav süresi?

DGS başvuruları ne zaman 2020? DGS'ye Kimler girebilir?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) takvimi güncellendi. Ösym merakla beklenen sınavın takvimini resmi sitesinde açıkladı. İşte DGS başvuruları ne zaman 2020? Kimler girebilir?DGS sınav konuları,sınav süresi?sorusunun yanıtı...

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı, 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınavdır.

DGS başvuruları ne zaman? DGS ne zaman? Kimler girebilir?

DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN 2020?

ÖSYM’nin yenilenen takvimine göre 2020-DGS başvuruları 9 Haziran ve 17 Haziran'da.

DGS başvuruları ne zaman? DGS ne zaman? Kimler girebilir?

DGS SINAVI NE ZAMAN 2020?

ÖSYM’nin güncellenen sınav takvimine göre 2020 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 9 Ağustos’ta yapılacak.

DGS başvuruları ne zaman? DGS ne zaman? Kimler girebilir?

DGS’YE KİMLER GİREBİLİR?

Sınava, bir ön lisans programlarından mezun adaylar başvurabilir. Son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da sınava başvurabilir.

DGS başvuruları ne zaman? DGS ne zaman? Kimler girebilir?

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Başvurular, elektronik ortamda alınacaktır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve geçerli eğitim bilgisi bulunan (**) adaylar, başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından veya istedikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır.

Geçerli Fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.

Geçerli Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgilerinde herhangi bir düzeltme bulunmayanlar.

Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Adaylar, sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

Sınav ücreti ödeme işlemleri 18 Haziran 2020 tarihinde, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecektir. Bankadan ödeme yapacak adayların, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenecektir. Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır. Yurt dışından başvuru yapacak adaylar sınav ücretini, süresi içinde ÖSYM’nin internet sayfasında eİŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.

DGS’DE KAÇ SORU VAR?

DGS 60 Sayısal (Matematik) ve 60 Sözel (Türkçe) olmak üzere toplam 120 sorudan oluşur.

DGS başvuruları ne zaman 2020? Kimler girebilir?

DGS’NİN SINAV SÜRESİ NE KADARDIR?

Sınav süresi 150 dakika yani 2 saat 30 dakikadır.

DGS başvuruları ne zaman 2020? Kimler girebilir?

DGS KONULARI (MAT,TÜRK,GEO)

Sözel DGS Türkçe Konuları

Paragraf Yapısı
Paragrafta Anlam
Paragrafta Mantı
Cümle Çeşitleri
Cümlede Anlam
Sözcükte Anlam
Sözcük Türleri
Anlatım Bozukluğu
Sözel Mantık

 
Sayısal DGS Matematik Konuları

Sayılar
Rasyonel Sayılar
Bölme ve Bölünebilme
EBOB – EKOK
Asal Sayılar
Üslü Sayılar
Köklü İfadeler
Basit Eşitsizlikler
Oran – Orantı
Köklü İfadeler
Denklem Çözme
Mutlak Değer
Problemler
Çarpanlara Ayırma
Kümeler
Bağıntı ve Fonksiyonlar
Özdeşlikler
Kombinasyon, Permütasyon, Olasılık

Sayısal DGS Geometri Konuları

Açılar
Üçgenler
Çokgenler
Dörtgenler
Çember
Daire
Katı Cisimler
Analitik Geometri

DGS başvuruları ne zaman 2020? Kimler girebilir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡