Dolar ve Euro da dalgalanmalar sürüyor! Dolar bugün kaç TL oldu 2021? Euro kuru ne kadar oldu?

Döviz kurlarındaki dalgalanmalar sürerken dolar ve eurodaki değişimler hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, Dolar bugün kaç TL oldu 2021? Euro kuru ne kadar oldu? soruları ile internetten aramalarını sürdürüyor. Biz de bu konuyla ilgili tüm bilgileri haberimizde yer verdik.

Dolar ve Euro da dalgalanmalar sürüyor! Dolar bugün kaç TL oldu 2021? Euro kuru ne kadar oldu?

ABD Başkanı Donald Trump'ın düzenlediği mitingin ardından yaşanan olayların etkisi sürerken 15 Ocak 2021 tarihindeki dolar ve euro kurunu merak edenler Dolar bugün kaç TL oldu 2021? Euro kuru ne kadar oldu? başlığı ile internet mecrasından bilgi almaya devam ediyor. Biz de dolar ve euronun son durumuyla ilgili bilgileri detaylıca haberimizde derledik.

BİR DOLAR KAÇ TL? ANLIK DOLAR KAÇ TL?

Serbest piyasada dolar bir önceki kapanışa göre yüzde %0,18 oranında değişim gösterdi. Saat 10.15 itibariyle bir dolar 7,3911 TL'de alınıyor, 7,3978 TL'den ise satılıyor.

Geçtiğimiz hafta son 5 ayın en düşük seviyelerini gören dolar/TL, yeni haftaya yükselişle başlarken yeni haftanın bugününde 7,3911 oldu. Euro/TL'de de yükseliş gözükürken kur fiyatı 9,0283 lira seviyesine yerleşti.

BİR EURO KAÇ TL?

Euro önceki güne göre yüzde  %0,02 oranında değişim gösterdi. Euro alış kuru 8,9723 TL, satış kuru ise 8,9796 TL’dir.

DOLAR VE EURO KURU BUGÜN NE KADAR? 12 OCAK 2021 SALI GÜNCEL DÖVİZ KURLARI 

Dolar kuru bugün açılışta 7,3911 liradan alınıyor, 7,3978 liradan satılıyor. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 7,3611 lira olmuştu. (Fiyatlar anlık olarak değişime uğramaktadır)

EURO FİYATI

Piyasaların açılışında avro 8,9723 liradan alınıyor, satış fiyatı ise 8,9796 lira olarak belirlendi. Dünkü kapanışta euronun satış fiyatı 8,9695 lira olmuştu. (Fiyatlar anlık olarak değişime uğramaktadır)

CANLI DOLAR TAKİBİ | GÜNCEL DOLAR KURU| ŞİMDİ DOLAR NE KADAR ?

Döviz fiyatlarında anlık olarak değişim yaşanıyor. İşte bankalardaki güncel dolar kuru fiyatı...

BANKALARDAKİ DÖVİZ FİYATLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

15 Ocak 2021 Cuma günü bankalarda dolar/ TL alış ve satış fiyatları şu şekilde:

Dolar ve Euro da dalgalanmalar sürüyor! Dolar bugün kaç TL oldu 2021? Euro kuru ne kadar oldu?

15 Ocak 2021 Cuma günü bankalarda avro alış ve satış fiyatları şu şekilde:

Dolar ve Euro da dalgalanmalar sürüyor! Dolar bugün kaç TL oldu 2021? Euro kuru ne kadar oldu?

PİYASALARIN GÜNDEMİ

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,63 değer kaybederek 1.536,82 seviyesinden başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 9,78 puan ve yüzde 0,63 azalışla 1.536,82 puana geriledi.

Bankacılık endeksi yüzde 1,03 ve holding endeksi yüzde 0,55 düşüş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,51 ile turizm, en çok gerileyen ise bankacılık oldu.

Dün 1.568,06 puanla rekor seviyeyi gören BIST 100 endeksi, bu seviyede etkisini artıran kar satışlarıyla düşüşe geçti ve günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,81 değer kaybıyla 1.546,60 puandan tamamladı. 

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın dün akşam yaptığı açıklamada, enflasyonda sorun görmedikçe faizleri yükseltmeyeceklerini belirterek "Faiz oranlarını artırma zamanı geldiğinde bunu kesinlikle yapacağız ama bu zaman yakın değil." ifadesini kullandı. Faiz artırım öncesinde, mutlaka bunun iletişimini yapacaklarını vurgulayan Powell'ın konuşması sonrası ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 1,1280'den yüzde 1,10'un altına geriledi.

Öte yandan ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden'ın yeni destek paketine ilişkin detaylar da belli oldu. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve ekonomik krizle mücadele için 1,9 trilyon dolarlık yardım paketi önerisi sunan Biden, 400 milyar doların doğrudan salgınla mücadeleye ve aşı dağıtımına ayrılacağını, eyalet ve yerel yönetimlere de bütçe açığını kapatmaları için 350 milyar dolar ayrılacağını söyledi. Belirli bir gelir seviyesinin altındaki Amerikalılara 3. kez nakit para yardımı yapılması önerilen kurtarma paketinde, daha önce 600 dolar nakit para gönderilen Amerikalılara bu sefer 1400 dolar verilmesi planlanıyor. 

Bu gelişmelerle dolar/TL 7,37 ve avro/TL 8,95 seviyesine kadar geriledi. 

Analistler, Kovid-19 salgınında, aşılama çalışmalarına karşın dünya genelinde vaka ve ölüm sayılarındaki artış nedeniyle tedbirlerin sıkılaştırılabileceği endişelerinin küresel ölçekte piyasalar üzerinde baskıya neden olduğunu bildirdi.

Bugünün veri gündeminde; yurt içinde kısa vadeli borç istatistikleri ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) beklenti anketi, yurt dışında ise ABD'de sanayi üretimi ve perakende satışlar verilerinin öne çıktığını ifade eden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.550 ve 1.580 seviyelerinin direnç, 1.500 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

DOLAR NEDİR?

Dollar, Dünya’da 20’den fazla ülkenin ya para biriminin ismi ya da para biriminin bir parçasıdır. Amerika Birleşik Devletleri Kanada, Avustralya, Tayvan Hong Kong, Singapur, Yeni Zelanda, Liberya, Jamaika ve Namibya ülkelerinin para biriminin adı “Dollar” kelimesini barındırmaktadır (Avustralya Doları gibi). Doğu Timor, Ekvador, El Salvador, Mikronezya Federal Devletleri, Marshall Adaları, Palau, Karayip Hollandası ve Panama’da (banknotlarda) ABD doları resmi para birimidir. Genellikle 1 dolar 100 centtir.

Dolar ve Euro da dalgalanmalar sürüyor! Dolar bugün kaç TL oldu 2021? Euro kuru ne kadar oldu?

DOLARIN TARİHİ

15 Ocak 2520’de Bohemya Çek Krallığı Joachimsthal’dn çıkartılan gümüşlerden para basmaya başladı. Bu paralara Joachimsthaler adı verildi ki bunlara kısaca thaler ya da taler deniliyordu. Bu isimlendirme diğer dillere de taller, talar, dare, dollar gibi farklı şekillerde geçti. Bugün yaygın kullanılan “dollar” biçimi İngilizce’ye Felemenkçeden geçmiştir.

DOLAR İŞARETİNİN KÖKENİ

$ işareti ilk olarak 1770’lerde İspanyol Amerikan Peso’sunun (İspanyol Doları) kısaltması olarak “p” üzeri küçük “s” olarak oluşturulmuştur. Daha sonra yavaş yavaş biçim değiştirerek $ halini almış ve bu işaret Amerikan dolarının da simgesi olmuştur.
Günümüzde dolar dendiğinde akla ilk Amerikan doları gelmektedir ki dolar dünya ekonomisinin, borsaların önemli bir parçasıdır.

EURO NEDİR?

Simgesi € ve kodu EUR olan Euro Almanya, Avusturya, Belçika, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İspanya, İtalya, Güney Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Slovakya, Slovenya ile Yunanistan’dan oluşan Euro bölgesinin resmi para birimidir. Euro bu ülkelerin dışında Avrupa Birliği’nde olmayan Androrra, Monako, San Marino ve Vatikan’da da dolaşımdadır. Euro para birimi 2013 verilerine göre 334 milyon Avrupalı tarafından kullanılmaktadır.

Dolar ve Euro da dalgalanmalar sürüyor! Dolar bugün kaç TL oldu 2021? Euro kuru ne kadar oldu?

Avrupa birliğinin ortak parasının adı olan Euro resmen 16 Aralık 1995’te belirlendi. Euro madeni para ve banknotları da 1 Ocak 2002’de dolaşıma girdi. Euro, dünyanın en büyük ikinci rezerv parası ve en çok kullanılan ikinci para birimidir. Bu iki kategoride de ilk sırada dolar yer alıyor.  Değer açısından bakıldığında ise 2013 verilerine göre euro toplam değeri en yüksek olan para birimidir. Nitekim IMF’nin 2008 GSYİH ve satın alma günü paritesi verilerine göre Euro bölgesi dünyanın ikinci büyük ekonomisi.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡