DPB Görüşü | Memurun 657 sayılı Kanunun 71 maddesi uyarınca yapılacak intibak işlemi hakkında

Emniyet Hizmetleri Sınıfından Genel İdare Hizmetleri Sınıfına atanan memurun 657 sayılı Kanunun 71 inci maddesi uyarınca yapılacak intibak işlemi hk. (02/02/2015-779)

DPB Görüşü | Memurun 657 sayılı Kanunun 71 maddesi uyarınca yapılacak intibak işlemi hakkında

ÖZET: Emniyet Hizmetleri Sınıfından Genel İdare Hizmetleri Sınıfına atanan memurun 657 sayılı Kanunun 71 inci maddesi uyarınca yapılacak intibak işlemi hk. (02/02/2015-779)

Emniyet hizmetleri sınıfında polis memuru olarak görev yapmakta iken 2013 yılında Rektörlüğünüz emrine naklen atanan ve halen görev yapmakta olan ... 'in, emniyet hizmetleri sınıfından genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi nedeniyle daha önce kazandığı derece ve kademe süresi kadar derece ve kademe ilerlemesi yapılmayarak bekletilip bekletilmeyeceği hususunda Başkanlığımız görüşünün talep edildiği ilgi yazı incelenmiştir.

Bilindiği üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 71 inci maddesinde; "Memurların eşit dereceler arasında veya derece yükselmesi suretiyle sınıf değiştirmeleri caizdir. Bu şekilde sınıf değiştireceklerin geçecekleri sınıf ve görev için bu Kanunda veya kuruluş kanunlarında belirtilen niteliklere sahip olmaları şarttır. Bu durumda sınıfları değişenlerin eski sınıflarının derecesinde elde ettikleri kademelerde geçirdikleri süreler yeni sınıflardaki derecelerinde dikkate alınır.

Kurumlar, memurlarını meslekleri ile ilgili sınıftan genel idare hizmetleri sınıfına veya genel idare hizmetleri sınıfından meslekleri ile ilgili sınıfa, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle atayabilirler.

Eski sınıflarında, görev alacakları yeni sınıfa göre memurluğa daha yüksek bir derece ve kademeden başlamış olup da sınıf değiştirenlerin yeni görevlerindeki ilk ilerleme süreleri eski sınıflarında kazandıkları derece ve kademelere tekabül eden süre kadar uzatılır ve bu süre tamamlanıncaya kadar kendilerine sınıf değiştirmeleri sırasında bulundukları derecede kademe ilerlemesi verilmez." hükmü yer almaktadır.

Yukarıda yer alan hüküm çerçevesinde, emniyet hizmetleri sınıfından genel idare hizmetleri sınıfına geçirilen ..'in, yeni görevindeki ilk ilerleme süresinin eski sınıfında kazandığı derece ve kademelere tekabül eden süre kadar uzatılacağı ve bu süre tamamlanıncaya kadar kendisine sınıf değiştirmesi sırasında bulunduğu derecede kademe ilerlemesi yapılmayacağı mütalaa edilmektedir.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡