Ek yerleştirme yurt başvurusu 2019 | YKS ek tercih yurt başvuruları ne zaman?

Ek yerleştirme yurt başvurusu 2019 ne zaman? YKS ek tercih yurt başvuruları ne zaman? soruları arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Biz de sizler için bu merak edilenleri araştırdık. İşte tüm merak edilenler..

Ek yerleştirme yurt başvurusu 2019 | YKS ek tercih yurt başvuruları ne zaman?

Ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Yerleşen adaylar ise merakla yurt başvurularını araştırmaya başladı. Peki Ek yerleştirme yurt başvurusu 2019 ne zaman? YKS ek tercih yurt başvuruları ne zaman? Tüm merak edilenler haberimizde...

EK YERLEŞTİRME YURT BAŞVURUSU 2019 NE ZAMAN?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından açıklamaya göre; ek kontenjan, özel yetenek sınavıyla yerleşen, yatay, dikey geçiş yapan, sağlık lisans tamamlama, yurt içi ve yurt dışı değişim programı ve yüksek lisans, doktora öğrencileri için yurt başvurusu ilerleyen günlerde http://yurtkur.gsb.gov.tr adresinden açıklanacak. Geçtiğimiz senelere bakıldığı zaman Eylül sonunda yurt başvuruları alınmaya başlanabilir.

YURT BAŞVURUSU 2019 NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvurusu e-devlet üzerinden yapılacak. Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Ek yerleştirme yurt başvurusu 2019 | YKS ek tercih yurt başvuruları ne zaman?

ÜNİVERSİTE EK KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, Üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

YKS EK KAYITLAR NASIL YAPILACAK?

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur.

Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

Ek yerleştirme yurt başvurusu 2019 | YKS ek tercih yurt başvuruları ne zaman?

EK KAYITLARLA KAÇ KİŞİ YERLEŞTİ?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) ek yerleştirme sonucunda, 43 bin 945'i ön lisans, 17 bin 887'si lisans olmak üzere 61 bin 832 aday daha yükseköğretim programına yerleşti.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) yapılan açıklamada, genel yerleştirmeler sonucunda üniversitelerin örgün eğitim veren programlarındaki doluluk oranının 2017'de yüzde 76,45 iken 2018'de yüzde 84,69'a, bu yıl ise yüzde 91,36'ya yükseldiği hatırlatıldı.

Açıklamaya göre, kontenjanlarda yapılan rasyonel planlamalar sonucunda genel yerleştirmedeki doluluk oranlarında artış sağlanırken, ek yerleştirmede yerleşen aday sayısı da önceki yıllara göre arttı.

Ek yerleştirmenin ardından 2017'de 322 bin 14 olan boş kontenjan sayısı, 2018'de 114 bin 655, bu yıl ise 80 bin 635 oldu.

KYK YURT ÜCRETİ NE KADAR?

KYK resmi internet sitesi üzerinde yer alan bilgiye göre geçtiğimiz sene aylık yurt ücretleri 168 TL olarak belirlenmişti. Yüksek standartlı ve özel nitelikli yurtların ücreti 180-285 TL ve K.K.T.C içinde bulunan yurtların aylık ücretleri ise 300 TL olarak belirlendi.

Ek yerleştirme yurt başvurusu 2019 | YKS ek tercih yurt başvuruları ne zaman?

KYK YURT ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

Kayıtlarını tamamlayan öğrenciler için kurum ödeme olarak 2 adres gösterdi: Ziraat Bankası ve Yurtkur'un resmi web sitesi. Kurum "Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerinden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr adresinde yer alan E-ÖDEME ekranından ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli, gün bazında yatak ücreti ve yurt kimlik ücreti yer alıyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik olarak ekrana çıkıyor." açıklamasında bulundu.

KYK NEDİR?

KYK, Kredi Yurtlar Kurumu'nun kısaltmasıdır ve üniversite öğrencilerine yurt, burs ve kredi imkanı sağlayan bir devlet kurumudur. Yükseköğrenim öğrencilerini desteklemek amacıyla burs ve diğer yollarla gerekli yardımları sağlar.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun amacı; yurt içinde ve dışında yükseköğrenim gören öğrenciler için yurtlar yapmak ve bunların işletmesini sağlamak, beslenme yardımı yapmak, eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle milli ve manevi gelişmelerine katkı sağlamak, yükseköğrenim öğrencilerine kredi veya burs vermek, öğrencilerin yükseköğrenimlerini kolaylaştırmaktır.

Yurtlarımızda barınan öğrencilerin, dersleri dışında kalan serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek, bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, aralarında dostluk, kardeşlik ve arkadaşlık duygularını geliştirmek amacıyla sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenmekte, iller ve yurtlar arası yarışma ve turnuvalar yapılmaktadır. Ayrıca, psiko-sosyal servislerde öğrencilerimize koruyucu ruh sağlığı hizmeti de verilmekte, yurtlara yeni kayıt yaptıran öğrencilere uyum sağlamaları maksadıyla uyum programları düzenlenmektedir.

Kurumumuz çeşitli dernek, vakıf, spor federasyonları, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının tüm etkinliklerine de barınma hizmetiyle destek vermektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡