Ekolojizm ne demek, TDK'ya göre Ekolojizm kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Karşımıza çıkan bazı kelimelerin anlamlarını Türk Dil Kurumunun sözlüğünden araştırırız. Ekolojizm sıkça olmasada bazen duyduğumuz bir kelimedir. Ekolojizm ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Ekolojizm kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Ekolojizm ne demek, TDK'ya göre Ekolojizm kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçe; dünyanın en eski, köklü ve en zengin iki dilinden biridir. Bu nedenle anlamı bilinmeyen kelimeler ilgi ve merak uyandırıyor. Anlamı bilinmeyen binlerce kelime arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Ekolojizm ne demek? Ekolojizm TDK sözlük anlamı ne demektir? Detayları haberimizde yer verdik...

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi ekolojizm kelimesi. Peki ekolojizm ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre ekolojizm nedir, ekolojizm kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

EKOLOJİZM NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Ekolojizm kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Ekolojizm kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre ekolojizm kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Olgulara bütünsel olarak ve doğa merkezli bakış açısıyla yaklaşan bir düşünce akımı

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡