EKPSS Neden Açıklan mıyor?

EKPSS neden açıklan mıyor, ÖSYM, Kura sonuçlarını ne zaman açıklayacak. EKPSS İle ilgi tüm soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

EKPSS Neden Açıklan mıyor?

ÖSYM Başkanlığı 18 gündür EKPSS tercih sonuçlarını açıklamıyor. EKPSS neden açıklanmıyor, ÖSYM Bunu her sene yapıyor. Binlerce aday kura sonucunu beklerken, ÖSYM'nin bu sessiz bekleyişi adayların canını sıkmaya başladı. ÖSYM'nin Üniversite tercih sonuçlarını bugün açıklayacağını duyurmasından sonra sıra EKPSS ile ilgili açıklama yapması adaylar tarafından istenmekte. 

Başkanlık daha önce de 2017/1, 2017/6 ve 2017/7 KPSS tercih işlemlerinde, binlerce adayı bekletmiş, sonuçları günler sonra açıklamıştı.

İnternet üzerinden alınan ve başka bir merciin onayı olmadan yürütülen tercih işlemlerde, neden bu kadar uzun süre açıklama yapılmadığına yönelik olarak hiçbir bilgilendirme yapılmıyor. Oysaki aynı tercih işlemleri geçtiğimiz yıllarda 1 ila 3 gün içerisinde açıklanıyordu.

Diğer taraftan aynı ÖSYM, LYS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına yönelik açıklama yapabiliyor. Bu da demektir ki, Başkanlık kamuoyundan gelen tepki büyüklüğüne göre bilgilendirme yapabilmekte...

Ancak, LYS'ye gelince açıklama yapan Başkanlığın, EKPSS'ye gelince, kamuoyu çok fazla takip etmediği için, sessiz kalması, açıklama yapılmaması kabul edilebilir değildir.

ÖSYM'nin bir an önce, daha bir kaç yıl önce varolan ve kamuoyunu bilgilendiren kendi kurumsal kodlarına dönmesinde fayda bulunmaktadır.

EKPSS SONUÇLARIN AÇIKLANMASI

Adaylar, ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kurumlar yerleştirme bilgilerini, elektronik ortamda mevcut erişim şifreleri ile edineceklerdir. Bu amaçla internet erişim şifresi edinmemiş kurumların, ÖSYM Çağrı Merkezinden (444 67 96) erişim şifresi edinmeleri gerekmektedir. Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir. EKPSS Yerleştirme Sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli olmamakla birlikte sonuçlar açıklandığında haberimizde bulabilirsiniz.

YERLEŞTİRMELER NASIL OLACAK?

EKPSS tercihlerini yapan adayların yerleştirme yapılırken sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/dal/bölüm/program ile kadrolar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir. Diğer yandan yerleştirmelerde adayların puanları ve tercih sıralamalarına sadık kalınacak. Önce daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecek.

İSTENİLECEK BELGELER VE ATANMA

EKPSS/Kura ile engelli alım talebinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına, engelli personel yerleştirilmesi halinde, bu kamu kurum ve kuruluşlarında "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik"in 15 inci maddesine göre bir komisyon oluşturulur. Adaylar yerleştirme ilanını takip eden 15 günlük süre içinde yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşuna, atanmak üzere aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte başvurur. Sözkonusu komisyon, adaylarca ibraz edilen belgelerin kadro koşullarına uygunluğunu inceleyecektir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡