Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında ne kadar oy farkı kaldı?

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul'da 7 ilçede yeniden sayım sürecinin başlamasıyla Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasındaki oy farkı merak ediliyor. Peki Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasındaki oy farkı kaç? Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında ne kadar oy farkı kaldı? Cevaplar haberimizde

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında ne kadar oy farkı kaldı?

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul'da 7 ilçede yeniden sayım süreci başladı. Bu durumda herkes Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasındaki oy farkını merak ediyor. Peki Ekrem imamoğlu ve Binali Yıldırım arasındaki oy farkı kaç? Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında ne kadar oy farkı kaldı? Tüm cevaplar haberimizde

EKREM İMAMOĞLU VE BİNALİ YILDIRIM ARASINDAKİ OY FARKI KAÇ?

AK Parti adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki İstanbul yarışı henüz sonuçlanmış değil. AK partinin 39 ilçede yaptığı itirazlar doğrultusunda İstanbul'da 8 ilçede geçersiz oylar yeniden sayılıyor. Bir ara CHP'nin itirazı üzerine durdurulan oy sayma işlemi YSK kararı ile devam ettirildi.

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında ne kadar oy farkı kaldı?

OY FARKI 17 BİN 719'A DÜŞTÜ

Gelen son dakika haberlere göre Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı 17  bin 719'a düştü. İlk seçim sonuçlarında YSK verilerine göre aradaki fark 27 bin 889'du.

YSK açıklamasına göre adayların aldığı oylar şöyleydi:

- Ekrem İmamoğlu 4 milyon 159 bin 650 oy

- Binali Yıldırım 4 milyon 131 bin 761 oy

Yeni oy sayımı sonuçları

Gelen haberlere göre Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı sürekli değişiyor.

Saat 14.00 itibariyle fark : 20 bin 689
Ekrem İmamoğlu'nun oyu 4.170.986 %48.80
Binali Yıldırım'ın oyu : 4.150.297 %48.56

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, 'YSK'dan gelen veri' diyerek bunu paylaştı:

AK PARTİ'NİN İDDİASI

Seçim sonuçlarına itiraz eden AK Parti 319 bin 578 geçersiz oy olduğu iddiasında. İstanbul il Başkanı Bayram Şenocak, "Büyükşehir Belediyesi oylarımızın tasnifinde sadece 1.000 sandıkta 25 bin oy geçersiz olarak kaydedilmiştir" dedi.

AK PARTİ İTİRAZ SÜRECİNİ BAŞLATMIŞTI

Son dakika haberine göre AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin: "Ankara'da seçim sonuçlarında usulsüzlükler tespit ettik. Ankara ve İstanbul için itirazlarımızı yapacağız.".

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Ankara ve İstanbul'daki seçim sonuçları ile ilgili "Elimizde çok çarpıcı bulgular var. Bunları hukuki gerekçeleriyle birlikte ilçe seçim kurullarına sunacağız." dedi.
AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Ankara ve İstanbul'daki seçim sonuçları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Fatih Şahin'in sözlerinin satır başları şöyle:

Gerek sandıklardaki, gerek birleştirme tutanaklarındaki bu çarpıklıkların takipçisi olacağız. Elimizde çok çarpıcı bulgular var. Bunları hukuki gerekçeleriyle birlikte ilçe seçim kurullarına sunacağız. Sandıktaki sonuçlar bütün olarak birleştirilirken maddi hatalar olduğunu gördük. Bunlar İstanbul için de geçerli. Ankaralı seçmenin iradesinin başkalaştırılarak kamuoyuna yansıtıldığını görüyoruz.


Örneğin A partisinin 25 oyu var, B partisinin 125 oyu var. Bunlar yer değiştirilmiş. Hem Ankara'da hem İstanbul'da önemli sayıda geçersiz oy da söz konusu. Özellikle muhtar seçimlerinden dolayı. Ankara'da 25 ilçenin 25'inde de maddi hatalar ve usulsüzlükler için başvuru yapacağız.

Biz şu an kamuoyuna yansıyan aradaki farkın azalacağını ve bizim lehimize pozitif bir sonuca dönüşeceğini düşünüyoruz ama YSK'nın vereceği bir karardır.

CHP OY SAYIM KARARININ KALDIRILMASINI İSTEMİŞTİ

CHP, 13 ilçede ilçe seçim kurullarının verdiği oy sayım kararlarının kaldırılması için İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında ne kadar oy farkı kaldı?

İstanbul'da ilçe seçim kurulları 12 ilçede geçersiz oyların Çatalca'da ise tüm oyların yeniden sayılmasına kararının ardından CHP,İl Seçim Kurulu'na itiraz etti. CHP, oyların yeniden sayılmasına ilişkin alınan kararın tedbiren durdurulmasını talep etti.

"OYLAR YENİDEN SAYILSIN" KARARI ALINDI

İstanbul'da 7 ilçede geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verilmesinin ardından Küçükçekmece, Beyoğlu, Başakşehir, Maltepe, Beykoz, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Silivri, Tuzla ve Ümraniye olmak üzere 12 ilçedeki ilçe seçim kurulları, geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Çatalca da ise, ilçe seçim kurulu tarafından tüm oyların yeniden sayılması kararı alındı.

CHP, İL SEÇİM KURULU'NA BAŞVURU YAPTI

CHP, İstanbul'da 13 ilçede sandık kurulları tarafından geçersiz oyların sayılmasına ilişkin verilen kabul kararlarına il seçim kuruluna başvurarak itiraz etti.

CHP, DÜN BENZER BİR BAŞVURU YAPMIŞTI

İstanbul İl Seçim Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 7 ilçede ''yeniden oy sayımının tedbiren durdurulmasına'' ilişkin talebini kabul ederek, söz konusu bölgelerde sayıma başlanmış ise sayımının tedbiren durdurulmasına hükmetti. Ancak, YSK kararıyla yeniden sayım kararı verilmişti.

SADİ GÜVEN: İTİRAZ SÜRECİNİN SONUCUNU BEKLİYORUZ

YSK Başkanı Sadi Güven, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, ''İtiraz edilmeyen yerlerde mazbata veriliyor veya verilme aşamasında. Mazbataları vermek için yasal itiraz sürecinin sonucunu bekliyoruz'' demişti.

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında ne kadar oy farkı kaldı?

YSK OY SAYIMINI DURDURMA KARARINI KALDIRMIŞTI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler  Genel Seçimlerine ilişkin İstanbul'da 7 ilçede geçersiz oyların yeniden sayımının  durdurulması yönündeki İl Seçim Kurulu kararını kaldırdı.

Alınan bilgiye göre, YSK, İstanbul'daki itirazları görüşmek üzere  toplandı.

AK Parti'nin başvurusu üzerine Şile, Bayrampaşa 1. İlçe Seçim Kurulu,  Ataşehir 2. İlçe Seçim Kurulu, Ümraniye 3. İlçe Seçim Kurulu, Beykoz İlçe Seçim  Kurulu, Fatih 1, 2 ve 3. İlçe Seçim Kurulu ve Gaziosmanpaşa 1. İlçe Seçim  Kurullarınca geçersiz oyların sayımına karar verilmişti.

İstanbul İl Seçim Kurulu ise CHP'nin, ''yeniden oy sayımının tedbiren durdurulmasına'' ilişkin talebini kabul ederek, sayımın tedbiren durdurulmasını kararlaştırmıştı.

Bu karara AK Parti tarafından yapılan itiraz üzerine toplanan YSK,  İstanbul'da 7 ilçede yeniden sayımın durdurulması yönündeki İl Seçim Kurulu  kararını kaldırdı.

YSK, oy çokluğuyla ilçe seçim kurullarının yeniden sayım kararı ile bu  işleme başlanmış ise bunun sonuçlandırılması ve yeniden yapılan sayımla ortaya  çıkan sonucun, tüm siyasi parti ve bağımsız adaylar yönünden geçerli olması  gerektiğine karar verdi.

Yeniden sayıma yönelik ilçe seçim kurulu kararının fiilen  uygulanmasına başlanmamış olması halinde ise il seçim kurulunun 298 sayılı  kanunun 112. maddesi uyarınca değerlendirme yapmak suretiyle sonucuna göre karar  vermesi gerektiği kararlaştırıldı.

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında ne kadar oy farkı kaldı?

OY ÇOKLUĞU İLE KARAR ALINDI

Yüksek Seçim Kurulu'ndan toplantı ile ilgili yapılan yazılı açıklamada durdurma kararının kaldırıldığı ifadesi yer aldı. Bu 7 ilçede durdurulan sayım işleminin yeniden başlatılması konusunda oy çokluğu ile karar alındığı belirtilen YSK'nın 4 madde halinde açıklaması şöyle:

"298 sayılı kanunun 118'inci maddesi gereğince İlçe Seçim Kurulu kararının uygulanması için kararın kesinleşmesi gerekmediğinden anılan maddede belirtilen kurala aykırı olarak verilen İstanbul İl Seçim Kurulu'nun kararının 1. maddesinin kaldırılmasına oy birliğiyle, İlçe Seçim Kurullarının yeniden sayım kararı ile sayıma başlanılmış ise sayımın sonuçlandırılması  gerektiğine oy çokluğuyla, yeniden yapılan sayımla ortaya çıkan sonucun tüm siyasi pati ve bağımsız adaylar yönünden geçerli olması gerektiğine oy çokluğuyla, yeniden sayıma yönelik İlçe Seçim Kurulu kararının fiilen uygulanmasına başlanılmamış olması halinde İl Seçim Kurulunun 298 sayılı kanunun 112. maddesi uyarınca değerlendirme yapmak suretiyle sonucuna göre karar vermesi gerektiğine oy çokluğuyla karar verilmiştir."

GEÇERSİZ OYLAR YENİDEN SAYILACAK

İstanbul'un Beykoz, Çekmeköy, Şile, Bayrampaşa ve Çatalca İlçe Seçim Kurulları, yapılan itirazlar üzerine geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Alınan bilgiye göre, Beykoz İlçe Seçim Kurulu, seçim sonuçlarına ilişkin AK Parti, CHP ve Vatan Partisi tarafından verilen itiraz dilekçelerini inceledi.

İnceleme sonucunda, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimleriyle ilgili tüm sandıklardaki oy pusulalarının yeniden sayılmasına ilişkin talebinin kısmen kabulü ile oylama sırasında şikayet edilen ve tutanağa geçirilen oyların sayılmasına karar verildi.

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı'nin itiraz dilekçesinin kabulüne karar veren İlçe Seçim Kurulu, itiraza konu olan İBB Başkanlığı sandık kurulu tutanakları ile sayım döküm cetvellerinin ve SEÇSİS'e girişlerinin kontrolünün de aynı anda yapılması için 3 Nisan saat 09.00'da Çekmeköy Seçim Müdürlüğü'nde toplanılmasına hükmetti.

EKREM İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

Ekrem İmamoğlu YSK verilerine göre 27 bin 417 farkla önde olduğunu söyledi. İmamoğlu, "YSK'nın sayıları şahsım adına 4 milyon 136 bin 647, rakibim adına 4 milyon 109 bin 230" dedi. Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Ekrem İmamoğlu seçim sonuçlarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. İmamoğlu hem kendi sonuçlarına hem de YSK'nın aktardığı sonuçlara göre İstanbul'da seçimi kazandığını söyledi.

Ekrem İmamoğlu konuşmasından satır başları şunlardı:

Anadolu Ajansı demokrasi tarihine kötü bir iz bırakmıştır. Dünya bizi izliyor, bu süreci kötü yönetmişlerdir. Biz verilerimizi paylaştık, gerekçeleriyle sayılarıyla her şeyiyle paylaştık ama ne yazık ki İstanbul'un sokaklarına, caddelerine "Teşekkürler İstanbul" yazıları asılmıştır.

Bu manipulasyon sürecine şu anda yetkisiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi dahil olmuştur. Bunu asan emekçilerin günahları yok, ama ben bu talimatı verenler hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Halen YSK'dan biz bilgi alıyorsak, basın kuruluşlarının alma şansı yok diye düşünmüyorum. Ben bütün basın kuruluşlarına Anadolu Ajansı'nı takip etmeyi terk etmelerini öneriyorum. İstanbul kısmını lütfen bizim rengimize dönüştürsünler. Şu anda başka bir siyasi parti kazanmış gibi bir harita var.

Genel merkezimizin sistemi üzerinden bir sandık hariç bütün aldığım oy 4169206 rakibimizin aldığı oy 4141179. Aramızdaki fark 28 bin 27'dir. Bu fark seçimi kazandığımızın verisidir.

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında ne kadar oy farkı kaldı?

Şu anda YSK'nın yüzde 99.18 oranında sandık girişi yapılmıştır. 253 sandık girişi devam etmektedir. Bakırköy, Esenyurt, Maltepe, Bahçelievler, Beylikdüzü gibi halen girişi devam eden oranları konusunda da üst seviyede orana sahip olduğumuzu ifade edeceğim ilçelerin sandıkları söz konusudur.

YSK'nın sayılarını veriyorum. Şahsım adına atılan oy sayısı 4 milyon 136 bin 647 rakibimize verilen oy ise 4 milyon 109 bin 230'dur. Dolayısıyla oradaki fark da şu an için 27 bin 417'dir. Dolayısıyla aslında YSK da bizim oylarımızı teyit etmek üzeredir.

253 sandığın da girişini bekleyeceklerini anlatan İmamoğlu, belli bir orana ulaşıldığında tekrar bilgi vereceğini belirtti.

Büyükşehir belediyesinin İstanbul'un muhtelif yerlerine astığı afişlerde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın fotoğrafı ve isminin bulunduğu ifade eden İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Ben kendilerinin yerinde olsam, böyle bir sürece, bu aşamada kendi ismimi alet etmem. Kendilerini buradan uyarıyorum, sürece müdahale etmelerini öneriyorum. Ben olsam tüm samimiyetimle tüm içtenliğimle söylüyorum ki adalet duygumla bu sürece derhal müdahale ederdim, müsaade etmezdim."

BİNALİ YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

"İstanbul için henüz sayım devam ediyor. 14 sandık daha sayılacak, geldiğimiz noktada Ekrem İmamoğlu bizden daha fazla oy almış gözüküyor.

Önemli bir ayrıntı var. 319 bin iptal oy var. Aradaki fark 25 bin. Aradaki farkın 10 katından fazla iptal oy var. Bu önemli bir detay. Bunun dışında yapılan bazı usulsüzlükler, hatalı girişler var. Bunları da parti teşkilatlarımız tespitini yaptılar.

Şimdi ne olacak, onu söyleyeyim. Şüphesiz YSK mazbatayı kime verirse başkan o olacak. Biz tebrik etmesini biliriz, ancak sürecin devam ettiğini hatırlatmak gerekiyor. 2014 seçimlerinde iptal oylar 440 bin aradaki fark 660 bindi. İptal oyların tamamını kaybeden adaya yazsanız bile yetmiyordu. Buradaki iptal oylar sonucu değiştirebilir. Her sandıkta bir tane oy yanlış yazılmış olsa 31 bin oy eder. Bu da aradaki farktan fazladır.

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında ne kadar oy farkı kaldı?

YSK AÇIKLAMASINDA NE DENİLDİ?

YSK Başkanı Sadi Güven, seçim sonuçlarına itirazlara ilişkin açıklama yaptı.

Güven'in açıklamalarından satır başları şöyle:

YSK'ya itiraz süreci başladı. Tüm Türkiye genelinde devam ediyor. İtiraz edilmeyen yerlerde ilçe seçim kurullarında mazbatalar veriliyor. Bugüne kadar sizlere açıkladığım rakamı siyasi partiler ile paylaşıyorum. Mazbatalar için yasal itiraz sürecinin sonucunu bekliyoruz.

İstanbul'da akşam gelen dosyaya göre 8 ilçe seçim kurullarımız tekrar sayım kararı almışlar, bazıları da uygulamaya başlamıştır. Sayım işlemi il seçim kurulunca durdurulmuştur. YSK kurulumuz sayımın sonuçlandırılması gerektiğine, yeniden sayımla sonucun tüm partiler yönünde geçerli olması gerektiğine karar verilmiştir.

"BAZEN İTİRAZLARDA İTİRAZ ETMEYEN LEHİNE DE SONUÇLANABİLİYOR"

Geçersiz oyların tekrar sayılması istenmiş. Bu ilk kez alınan bir karar değil. Bazen itirazlarda itiraz etmeyen lehine de sonuçlanabiliyor.

İstanbul'da AK Parti'nin itirazı üzerine başlatılan yeni oy sayımı YSK kararı ile devam ettirilirken aradaki farkın kapandığına dair haber geldi.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Eski Federal Rezerv danışmanı, Trump’ın Fed planını açıkladı
Eski Federal Rezerv danışmanı, Trump’ın Fed planını açıkladı
Rasim Karadan olay açıklamalar! ''Şerefli ikincilikler böyle oluyor''
Rasim Karadan olay açıklamalar! ''Şerefli ikincilikler böyle oluyor''
Bakan Şimşek, açıklama yaparak KDV tartışmalarına son noktayı koydu! ''KDV artışı yapılmadı''
Bakan Şimşek, açıklama yaparak KDV tartışmalarına son noktayı koydu! ''KDV artışı yapılmadı''
İYİ Partide seçim günü, Akşener veda konuşmasını yaptı salondan ayrıldı
İYİ Partide seçim günü, Akşener veda konuşmasını yaptı salondan ayrıldı
Çok Okunanlar
Tarım Kredi Market, 27 Nisan-3 Mayıs tarihleri arası geçerli olacak özel indirimli ürün listesini yayınladı!
Tarım Kredi Market, 27 Nisan-3 Mayıs tarihleri arası geçerli olacak özel indirimli ürün listesini yayınladı!
27 Nisan 2024 Cumartesi günlük burç yorumları | Sosyalleşmek size iyi gelecektir
27 Nisan 2024 Cumartesi günlük burç yorumları | Sosyalleşmek size iyi gelecektir
Tarihçi İlber Ortaylı'dan Ayasofya Camii için skandal sözler! ''Namaz kılmak için gudubet bina''
Tarihçi İlber Ortaylı'dan Ayasofya Camii için skandal sözler! ''Namaz kılmak için gudubet bina''
Başkan Erdoğan'a sevgi seli! Benzin istasyonuna girdi vatandaşlarla sohbet etti resim çektirdi
Başkan Erdoğan'a sevgi seli! Benzin istasyonuna girdi vatandaşlarla sohbet etti resim çektirdi
Yorumlananlar
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor