Emin Bayram'ı ilk keşfeden hoca konuştu!

Galatasaray'ın genç stoperi Emin Bayram, son haftalarda dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Fanatik Gazetesine konuşan Emin Bayram'ın ilk hocası Emin Tetik, "İlk gördüğümde iyi futbolcu olduğunu anladım." dedi.

Emin Bayram'ı ilk keşfeden hoca konuştu!

Galatasaray'ın genç stoperi Emin Bayram, son haftalarda dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Geçtiğimiz hafta Başakşehir karşısında Lemina'nın sakatlığı üzerine 53. dakikada oyuna giren genç yetenek, Fatih Terim ve taraftarlardan tam puan aldı.

Fanatik Gazetesine konuşan Emin Bayram'ın ilk hocası Emin Tetik, "İlk gördüğümde iyi futbolcu olduğunu anladım." dedi. Ozan Kabak'ın altyapıdan çıkarılıp Avrupa kulüplerine satılmasının ardından Galatasaray'ın altyapısı yeni yetenekler peşinde. Bu durumu bir gelenek haline getirmek isteyen Galatasaray'da Emin Bayram önemli bir yer arz ediyor. 

Emin Bayram'ı ilk keşfeden hoca konuştu!

EMİN'DEKİ POTANSİYELİ HEMEN GÖRDÜM

Emin Bayram'ın ilk hocası 62 yaşındaki Emin Tetik, "Çok dar imkanlarda oyuncu yetiştirmeye çalışıyoruz. 2013’de Emin Bayram futbol okulumuza gelmişti. Fiziğiyle diğer oyunculardan sıyrılıyordu. Ayakları da çok iyiydi. İlk görüşte ben futbolcunun nereye kadar gidebileceğini anlarım. Ondaki potansiyeli hemen gördüm.” dedi. Emin Bayram'ın potansiyelini keşfetmenin ardından hemen Florya'ya gittiğini söyleyen 62 yaşındaki hoca, "Emin’i bedavaya Galatasaray’a götürdüm, hediye ettim. Filiz lisans çıkarsak kulübümüz şimdi para kazanacaktı ama biz bu işi para için yapmıyoruz, kuruş para kazanmadık. Oyuncu çıkartmak bizim için gönül işi.”

GURUR DUYDUK

Emin Tetik, genç stoperin çok iyi yerlere geleceğini belirterek, “Gaziantep maçından önce oynama ihtimali vardı. Beni ziyarete geldi ve konuştuk sohbet etti. Helallik aldı. O maçta oynamadı. Oynamadığında sabretmesi gerektiğini söyledim. Başakşehir maçında ise kendisiyle gurur duyduk. İnsan emek verdiği oyuncuyu böyle görünce duygulanıyor.” dedi.

Emin Bayram'ı ilk keşfeden hoca konuştu!

İLK MAÇIN ARDINDAN

Geçtiğimiz hafta Başakşehir karşısında Süper Lig'de ilk maçına çıkan Emin Bayram, maç sonrası yaptığı açıklamalarda Van Dijk ve Sergio Ramos'u sıklıkla takip ettiğini belirtmişti. "İlk oyuna girdiğimde heyecanlıydım ama sonrasında oyunun temposuna ayak uydurmaya çalıştım. Yıllardır Galatasaray alt yapısındaydım ve bugün hayalimdi. Fatih Hoca'ya teşekkür ederim. Yabancı liglerden iyi stoperleri izliyorum sürekli. Van Dijk ve Ramos'u ve ayrıca Ozan Kabak ağabeyi örnek alıyorum."

EMİN BAYRAM KİMDİR?

Emin Bayram, 2 Nisan 2003 İstanbul doğumludur. 2018 yılında, henüz 15 yaşındayken Galatasaray'ın alt yapısına dahil olan Emin Bayram, 2019 yılında ise U17'ye geçiş yapmıştır. Emin Bayram, zaman zaman Fatih Terim tarafından kadroya alınmaktadır. 

Emin Bayram ile de 2021-2022 sezonu sonuna kadar geçerli olmak üzere profesyonel futbolcu sözleşmesi imzalandı.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡