Ercüment Ovalı koronavirüse mi yakalandı? | Ercüment Ovalı kimdir? Nereli ve kaç yaşında?

Koronavirüsün mutasyona uğraması tüm dünyada tedirginlik yaratırken, zaman zaman sosyal medyanın da gündeminde olan Prof. Dr. Ercüment Ovalı açıklamada bulundu. Peki Ercüment Ovalı koronavirüse mi yakalandı? | Ercüment Ovalı kimdir? Nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar.

Ercüment Ovalı koronavirüse mi yakalandı? | Ercüment Ovalı kimdir? Nereli ve kaç yaşında?

Koronavirüsün mutasyona uğraması tüm dünyada tedirginlik yaratırken, zaman zaman sosyal medyanın da gündeminde olan Prof. Dr. Ercüment Ovalı açıklamada bulundu. Peki Ercüment Ovalı koronavirüse mi yakalandı? | Ercüment Ovalı kimdir? Nereli ve kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

ERCÜMENT OVALI KORONAVİRÜSE Mİ YAKALANDI?

Prof. Dr. Ercüment Ovalı kendi ürettiği koronavirüs aşısı ile akciğerlerine inen virüsü 72 saatte yok ettiğini ifade etti. 

Sağlık Bakanlığı’nın ruhsat vermediğini açıklayan Prof. Dr. Ercüment Ovalı ysptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İlaç olarak şu anda dünyada 3 ilaç önemli gelişmeler gösteriyor. Bir de bizim yaptığımız kokteyl antikor var, Bakanlık buna ruhsat vermedi ama ben koronavirüs oldum, 5 gün önce. Akciğerlerim tutuldu, diğer ilaçların etkinliğine inanmıyorum ve reddettim. Kokteyl antikor ile akciğerlerim 72 saatte tertemiz oldu, 5. günde evime döndüm”

Kendi aşı çalışmalarının hayvan deneylerini tamamladığını dile getiren Ovalı, şunları söyledi:  

"Sağlık Bakanlığı’ndan insan çalışması için onay alındı, en kısa zamanda Yeditepe Üniversitesi bünyesinde deneme çalışmalar başlayacak. Fare deneylerinde etkinliği çok yüksek bulmuşlar. Şu an itibari ile üretimi tamamlanmış 25 Milyon doz aşıları mevcut. "

Dikkat çeken açıklama! Prof. Dr. Ercüment Ovalı sonunda başardı

ERCÜMENT OVALI KİMDİR? NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

1961’de Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde doğdu. Hacettepe Üniveristesi Tıp fakültesinde başladığı tıp eğitimini 1985 yılında 19 Mayıs Üniversitesi'nde, İç hastalıkları ihtisasını aynı üniversitede 1991'de Hematoloji üst ihtisasını 1997’de Marmara Üniversitesi Tıp fakültesinde tamamladı.

Öğretim üyeliği hayatına 1992 KTÜ iç hastalıklarında başlayan Ovalı, 1994’de Doçent 1999 da Profesör oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Hematoloji bilim dalında öğretim üyeliği görevini yaparken 1 Aralık 2010’dan sonra Acıbadem Labcell hücre laboratuvarı ve Kordon kanı bankası Mesul Müdürü oldu. 59’u yurt dışı makale olmak üzere 370 den fazla yayına sahip olup, yurt dışı yayınlarının citation oranı 2.5 dir.

Son 18 yıldır hücresel tedavi ürünlerinin geliştirilmesi ve klinik uygulaması ilgili olarak çalışmaktadır. İlk olarak 1998-2007 arasında KTÜ Kemik iliği nakli Merkezi Sorumluluğunu yürüttü. Yine bu süreç içerisinde Sağlık Bakanlığı Kemik iliği nakli Komisyonunda üye ve Kordon kanı bankaları Koordinasyon kurulunda başkan olarak görev yaptı.

2003 yılından sonra KTÜ adına ülkemizin ilk GMP laboratuarının Trabzonda kuruluşunda proje koordinatörü olarak faaliyet gösterdi ve 2007 yılından sonrada bu proje kapsamında GMP şartlarında üretim yeri ruhsatına sahip ilk mesul müdür olarak Mezenkimal kökhücreler başta olmak üzere 14 ayrı hücresel tedavi ürününü ülkemize kazandırdı.

1 Aralık 2010'dan bu yana da Acıbadem sağlık grubu hastaneleri GMP ve Hücre tedavi ürünleri danışmanlığını ve Mesul Müdürlüğünü ile Doku Tipleme Laboratuarları sorumluluğunu yapmakta ve Acıbadem Kozyatağı Kemik iliği nakil merkezinde çalışmaktadır.

Yaptığı önemli çalışmalar arasında, yarı uyumlu nakillerde TCR alfa beta seleksiyonuna ilave olarak APC deplesyonu ile nakil mortalitesi ve komplikasyonlarında 19 hastalık bir seride %50 azalmaya neden olduğunu göstermesi olup bu çalışması devam etmektedir.

Devam eden diğer önemli çalışması ise dünyada ilk kez DMD hastada allogeneik umblikal kord mezenkimal kök hücreleri ile sağlıklı distrofin geninin nakledilebileceğini gösterdiği araştırmasıdır.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡