Erdoğan 20 ismi daha açıklayacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimler için içlerinde Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 20 ismi daha açıklayacak. İsimler yarın yapılacak olan AK Parti grup toplantısında açıklanacak .

Erdoğan 20 ismi daha açıklayacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart seçimlerinde aday olarak gösterilecek 20 ismi yarınki AK Parti grup toplantısında açıklamaya hazırlanıyor.

Erdoğan'ın merak edilen isimleri yarın açıklayacağı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Kasım Cumartesi günü AK Parti Belediye Başkanı Adayları Tanıtım Toplantısı'nda 14 büyükşehir ve 26 il belediye başkanı adaylarını açıklamıştı. Açıklanan isimler ise şöyleydi: 

ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI ADAYLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayları alfabetik sırayla okuyarak sahneye davet etti.

-Adıyaman: Süleyman Kılınç,

-Amasya: Cafer Özdemir

-Antalya: Menderes Türel

-Ardahan: Yunus Baydar

-Artvin: Mehmet Kocatepe

-Bartın : Yusuf Ziya Aldatmaz

-Batman: Murat Güneştekin,

-Bayburt: Fatih Yumak

-Bitlis: Nesrullah Tanğlay

-Bolu: Fatih Metin,

-Burdur: Deniz Kurt

-Bursa: Alinur Aktaş

-Denizli: Osman Zolan

-Diyarbakır: Cumali Atila,

-Düzce: Faruk Özlü

-Elazığ: Şahin Şerefoğulları.

-Erzurum: Mehmet Sekmen

-Gaziantep: Fatma Şahin,

-Giresun: Aytekin Şenlikoğlu

-Gümüşhane: Ercan Çimen

-Hakkâri: Cüneyt Epcim

-Kahramanmaraş: Hayrettin Güngör

-Karabük: Burhanettin Uysal,

-Kastamonu: Tahsin Babaş,

-Kayseri: Memduh Büyükkılıç

-Kırıkkale: Mehmet Saygılı,

-Kırklareli: Burak Süzülmüş,

-Kilis: Mehmet Abdi Bulut,

-Kocaeli: Tahir Büyükakın,

-Malatya: Selahattin Gürkan,

-Nevşehir: Rasim Arı,

-Niğde: Emrah Özdemir

-Ordu: Hilmi Güler,

-Rize: Rahmi Metin,

-Samsun: Mustafa Demir,

-Sinop: Ali Çöpçü,

-Şanlıurfa: Zeynel Abidin Beyazgül,

-Şırnak: Mehmet Yarka,

-Tekirdağ: Mestan Özcan,

-Yalova: Yusuf Ziya Öztabak,

AK PARTİ ANKARA'DAN KİMİ ADAY GÖSTERECEK?

Türk siyasetinin sevilen simalarından olan Mehmet Özhaseki AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için öne çıkan ismi oldu. Kulislerde ismi sıkça Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için anılan Mehmet Özhaseki kimdir? Ankara'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki mi olacak?

1921431-t0znut.jpg

MEHMET ÖZHASEKİ KİMDİR ?

Mehmet Özhaseki 1957 yılında Kayseri’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü kazandı. Ancak o günlerde ülkede hakim olan siyasi şartlar nedeniyle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Buradan mezun olduktan sonra, Avukatlık stajını Kayseri Adliyesi’nde yaptı. Ancak avukatlık mesleğini icra etmedi.

Tekstil üzerine faaliyet yürüten aile şirketinin başına geçti. 1994 yılına kadar ticaret hayatının içinde aktif olarak yer aldı. 1980 sonrasında sosyal amaçlı faaliyetler yürüten birçok derneğin kuruluşuna öncülük etti. Bunlardan bir tanesi Kayseri’de ilk defa aşevi faaliyetlerinin başlatılmasıdır. Bir diğeri ise, öğrencilere karşılıksız burs temini ile kış aylarında dar gelirliler için yakacak fonu gibi hayır faaliyetleri oldu. 27 Mart 1994 mahalli seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanlığı’nı kazandı. 23 Haziran 1998 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirildi.

18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde %70.2 gibi rekor bir oyla 3. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Özhaseki, geliştirdiği "Kayseri Modeli Belediyecilik" ile ülkeye örnek oldu. 29 Mart 2009 ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde aday olup 4. ve 5. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Özhaseki 5. kez üst üste Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek Kayseri tarihinde bir ilke de imza atmış oldu.

Tarihi Kentler Birliği'nin 2004-2011 yılları arasında 7 yıl başkanlığını da yapan Mehmet Özhaseki, TKB'nin yurtiçinde ve yurtdışında kurumsal kimlik kazanmasında ve yurt çapında birçok tarihi eserin restore edilerek yeniden tarih-kültür mirasına kazandırılmasında büyük rol oynadı. Özhaseki, AK Parti'den milletvekilliği adaylığı için 10 Şubat 2015 tarihinde büyükşehir belediye başkanlığından istifa etti. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde AK Parti Kayseri milletvekili olarak seçildi. Evli ve 4 çocuk babası olan Mehmet Özhaseki, iyi düzeyde İngilizce-Arapça bilmektedir.

AK PARTİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLACAK?

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için kulislerde ismi en çok duyulan siyasetçi şu an TBMM Başkanlığı yapan Binali Yıldırım oldu.İşte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddia edilen Binali Yıldırım hakkında merak edilenler. Binali Yıldırım kimdir?

1921429-lgu1ly.jpg

BİNALİ YILDIRIM KİMDİR?

Binali Yıldırım, 20 Aralık 1955 yılında Erzincan'ın Refahiye ilçesinde dünyaya geldi. Baba adı Dursun, anne adı Bahar olan Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaat ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu. 63 yaşındaki Yıldırım, aynı bölümde yüksek lisans yaptı. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nde asistan ve araştırma görevlisi olarak görev yürüttü.

AK PARTİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BİNALİ YILDIRIM KİMDİR?


BİNALİ YILDIRIM'IN BULUNDUĞU GÖREVLER

 

1978 – 1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi'nde çeşitli kademelerde yöneticilik görevlerinde bulundu.
1990 – 1991 yılları arasında İsveç'te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) ait olan Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi de aldı. Bu eğitim esnasında toplam 6 ay İskandinavya ülkeleri ve Avrupa'da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu.
1994 – 2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri'nde (İDO) Genel Müdürlük görevini idame ettirdi. Bu görevi sırasında İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere öncülük etti. Başta İstanbul – Yalova ve Bandırma hatlarının açılarak, Adnan Menderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulması olmak üzere İstanbul'a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal, 22 deniz otobüsü ve 4 feribotla İDO'nun alanında dünyanın en büyük ve başarılı şirketleri arasına girmesini sağladı.
1999'da deniz toplu taşımacılığı ve turizme katkılarından dolayı uluslararası "Skal Kulübü"tarafından verilen kalite ödülüne layık görüldü.
3 Kasım 2002 genel seçimindeAK Parti İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girerek, 58. ve 59. AK Parti hükümetlerinde Ulaştırma Bakanı olarak görevini icra etti.
22 Temmuz 2007 genel seçiminde AK Parti Erzincan milletvekili seçildi ve 60. AK Parti hükümetinde Ulaştırma Bakanı olarak kabinedeki görevini sürdürdü.
12 Haziran 2011 genel seçiminde AK Parti İzmir milletvekili seçildi ve 61. AK Parti hükümetinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak kabinedeki görevi devam etti.


EN UZUN SÜRE GÖREV YAPAN ULAŞTIRMA BAKANI

11 yıl üst üste görev alarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en uzun süre görev yapan Ulaştırma Bakanı unvanına sahip oldu.

Bakanlık görevleri sırasında gerçekleştirdiği önemli projelerden bazıları şunlardır:

2003 – 2013 yılları arasında 17.500 km bölünmüş yol inşaatı
2002 yılında 26 adet olan aktif havalimanı sayısının 55'e çıkarılması
Ankara – Eskişehir, Ankara – Konya, Ankara – İstanbul Yüksek Hızlı Tren projeleri
Marmaray projesi ile İstanbul'un Asya ve Avrupa yakalarının denizaltından demiryolu ile birbirine bağlanması,
İstanbul'un iki yakasını denizin altından birbine bağlayacak olan Avrasya Tüneli
3. Boğaz Köprüsü (Yavuz Sultan Selim Köprüsü)
İstanbul – İzmir Otoyolu ve dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü
1213 km Yüksek Hızlı Tren demiryolu hattı inşaası, 9350 km konvansiyonel demiryolu hattının yenilenmesi
Avrupa'nın en büyük konteyner limanlarından biri olan Çandarlı Limanı
Dünya'nın en büyük havalimanlarından biri olacak olan İstanbul 3. Havalimanı
Dünyada %5 büyüyen havacılık sektöründe Türkiye'de %15 lik büyüme
Bunlara ek olarak Avrupa ve Asya kıtaları arasında uluslararası ulaşım için hizmet verecek çok önemli projelerden biri olan Bakü – Tiflis – Kars Demiryolu ve Karadeniz Sahil Yolu projeleri de Binali Yıldırım'ın görevi sırasında gerçekleştirildi.
 

AK PARTİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BİNALİ YILDIRIM KİMDİR?

BİNALİ YILDIRIM'IN LAYIK GÖRÜLDÜĞÜ UNVANLAR

Halen İsveç Malmö'de bulunan Dünya Denizcilik Üniversitesi ( WMU ) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini devam ettirmektedir. Dünya Denizcilik Üniversitesi, Berlin Teknik Üniversitesi'nin de içinde bulunduğu çok sayıda üniversite tarafından kendisine Fahri Doktora ünvanı takdim edildi:

20 Temmuz 2006 tarihinde Girne Amerikan Üniversitesi'nden Fahri Doktora ünvanı verildi.
19 Haziran 2009 tarihinde Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nden Fahri Doktora ünvanı verildi.
7 Mayıs 2010 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi'nden Fahri Doktora ünvanı verildi.
29 Eylül 2010 tarihinde Yozgat Bozok Üniversitesi'nden Fahri Doktora ünvanı verildi.
28 Şubat 2011 tarihinde Anadolu Üniversitesi'nden Fahri Doktora ünvanı verildi.
12 Eylül 2011 tarihinde Erzincan Üniversitesi'nden Fahri Doktora ünvanı verildi.
20 Eylül 2011 tarihinde Kırklareli Üniversitesi'nden Fahri Doktora ünvanı verildi.
23 Aralık 2011 tarihinde Almanya Berlin Teknik Üniversitesi'nden Fahri Doktora ünvanı verildi.
6 Haziran 2012 tarihinde Pamukkale Üniversitesi'den Fahri Doktora ünvanı verildi.
2 Aralık 2012 tarihinde Dünya Denizcilik Üniversitesi'nden Fahri Doktora ünvanı verildi.
22 Mart 2013 tarihinde Okan Üniversitesi'nden Fahri Doktora ünvanı verildi.

AK PARTİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BİNALİ YILDIRIM KİMDİR?

Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanlığını yürütmekte olan Binali Yıldırım, 2014 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. Evli ve 3 çocuk babası olan Binali Yıldırım, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Emekliye ilaç gibi ödeme! 12 bin TL hemen hesaba yatacak
Emekliye ilaç gibi ödeme! 12 bin TL hemen hesaba yatacak
O banka promosyonu iyice abarttı! En az 15 bin TL hesaba yatacak
O banka promosyonu iyice abarttı! En az 15 bin TL hesaba yatacak
Nedim Şener'den DEM Parti ile ilgili bomba iddia! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Nedim Şener'den DEM Parti ile ilgili bomba iddia! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
TOKİ, aralarında İstanbul, İzmir ve Antalya'nın da olduğu 33 ilde uygun fiyata arsa satışa sundu! İşte satış şartları ve gerekli evraklar
TOKİ, aralarında İstanbul, İzmir ve Antalya'nın da olduğu 33 ilde uygun fiyata arsa satışa sundu! İşte satış şartları ve gerekli evraklar
Çok Okunanlar
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
TOKİ, aralarında İstanbul, İzmir ve Antalya'nın da olduğu 33 ilde uygun fiyata arsa satışa sundu! İşte satış şartları ve gerekli evraklar
TOKİ, aralarında İstanbul, İzmir ve Antalya'nın da olduğu 33 ilde uygun fiyata arsa satışa sundu! İşte satış şartları ve gerekli evraklar
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
Yorumlananlar