Fatih Altaylı: Devlet vatandaşı kazıklıyor, üstüne bir de yalan söylüyor!

Gazeteci Fatih Altaylı tarafından yayımlanan haberde, boğaz köprülerine hükümet tarafından gizlice, yüzde 100 oranında zam yapıldığını iddia etti.

Fatih Altaylı: Devlet vatandaşı kazıklıyor, üstüne bir de yalan söylüyor!

Gazeteci Fatih Altaylı tarafından ortaya atılan iddia ile vatandaştan gizli olarak boğaz köprülerine yüzde 100 oranında zam yapıldığı iddia edildi. Tek yönde alınması gereken ücretin iki yönden de alındığını belirten Altaylı, dönüşün aynı gün gerçekleşmemesi halinde geçiş ücretinin tamamının köprü kullanıcılarından tekrar tahsis ettiğini belirtti. 

"Şimdi yine yalanlamaya kalkışacaktır bunu TCK. Sehven falan diyecektir muhtemelen. Çünkü en moda kelime o" ifadeleriyle sözde zam haberini duyuran Altaylı, birkaç hafta önce köşesinde bir okur mektubunu yayımladığını ve bu mektupla zammın açığa çıktığını belirterek okurunun o mektupta “HGS hesabımı incelerken gördüm ki, boğaz köprülerinde tek yönde alınması gereken ücret her iki yönde de alınmış. Bu durumu şikayet etmek için aradığım Karayolları ‘Eğer dönüşünüz aynı gün gerçekleşmemişse Asya-Avrupa geçişine de ücret tahakkuk ettiriyoruz’ yanıtını verdi. Bu nasıl olabilir?” ifadelerine yer verdiğini belirtti.

Bunun üzerine Karayolları'nın bir açıklama yaparak böyle bir durumun olmadığı, tek yönde ücret alındığını söylediğini vurgulayan Altaylı, "Biz de "Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin neredeyse 100 yıllık kurumu. Yalan söyleyecek değil ya!” diye düşündük. Meğer söylermiş." ifadeleriyle, yazısında 'gizli zam'ın ayrıntılarına ve ücret dökümüne de yer verdi.

"DEVLET ÖYLE BİR HALE GELMİŞ Kİ..."

Vatandaşların devlet tarafından kazıklandığını belirten Altaylı, HGS dökümünün de görselini paylaşarak, "Devlet öyle bir hale gelmiş ki, vatandaşını kazıklayıp, kandırıp üzerine bir de yalan söyler durumu düşürülmüş. Bakın ekteki bir HGS dökümü. Bir hekime ait.Avrupa yakasında bir hastanede çalışıp, Anadolu yakasında oturan bir hekime ait. Genelde her gün bir kez Asya’dan Avrupa’ya geçiyor, bir kez Avrupa’dan Asya’ya. Bakın dökümlerine. 
Her iki geçiş de ayrı ayrı ücretlendirilmiş.Yani devlet açıkladığının, söylediğinin aksine.Yıllardır tek yönde ücret aldığı boğazdaki iki köprüde de çift yönde ücret almaya başlamış.Kimseye duyurmadan, kimseye söylemeden. 
Gizlice yüzde 100 zam yapmış yani.Şimdi yine yalanlamaya kalkışacaktır bunu TCK.Sehven falan diyecektir muhtemelen.Çünkü en moda kelime o.Demek ki Asya’dan Avrupa girişine bir süre önce koyulan HGS/OGS dedektörleri boşuna konmamış.Meğer vatandaşa geçirmeye hazırlanıyorlarmış. Ama gizlice..." 
ifadeleriyle yazısını sonlandırdı.

Fatih Altaylı: Devlet vatandaşı kazıklıyor, üstüne bir de yalan söylüyor!

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡