Fedor Smolov kimdir? Hangi takımda oynuyor?

Transfer sezonunun başlamasıyla birlikte çalışmalarını hızlandıran ve art arda imzaları açıklayan Fenerbahçe'de yeni gündem Fedor Smolov, Rus futbolcu için görüşmelerini sürdüren sarı-lacivertliler oyuncuyla anlaşmayı umuyor. Peki Fedor Smolov kimdir? Hangi takımda oynuyor? Detaylar haberimizde...

Fedor Smolov kimdir? Hangi takımda oynuyor?

Transfer sezonunun başlamasının hemen ardından art arda transferleri açıklayan Fenerbahçe, Novak, Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Mert Hakan Yandaş'ı kadrosuna kattı. Yeni Teknik Direktör Erol Bulut'u da açıklayan sarı-lacivertlilerde yeni gündem Fedor Smolov. Rus forvetin transferi için görüşmeleri sürdüren Fenerbahçe, oyuncuyu kadrosuna katmak istiyor. Peki Fedor Smolov kimdir? Hangi takımda oynuyor? Detaylar haberimizde...

Fedor Smolov kimdir? Hangi takımda oynuyor?

FEDOR SMOLOV KİMDİR?

Fyodor Mihayloviç Smolov 9 Şubat 1990, Saratov doğumlu Rus futbolcudur. Forvet pozisyonunda görev almakta olup, Rusya Premier Lig ekiplerinden FC Lokomotiv Moskova’da forma giymektedir.

2007’de Dinamo Moskva’da profesyonel futbolculuk kariyerine başlayan Smolov; 2010’da Eredivisie ekiplerinden Feyenoord’a, 2012-2013 yılları ile 2014’te Anji’ye, 2014-2015 yıllarında ise Ural’a kiralandı. 2015’te Krasnodar’a transfer oldu. 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında Çempionat Rossii po futbolu gol kralı oldu. 2015-16 sezonunda, hem Futbol dergisi hem Sport-Ekspress gazetesi tarafından Rusya’da Yılın Futbolcusu seçildi.

2012’den beri Rusya millî takımı forması giyen Smolov, ülkesinin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası kadrolarında yer aldı.

HANGİ TAKIMDA OYNUYOR?

Lokomotiv Moskova'da forma giyen Smolov, devre arasında İspanya La Liga'nın Celta Vigo takımında kiralık olarak transfer olmuştu. Tekrar Moskova'ya dönen Smolov, bu sezon La Liga ve Rusya'da forma giydiği toplam 33 maçta 6 gol 4 asistle oynadı. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡