Galatasaray'dan açıklama: Yönetim kurulumuzun dikkate alınması gereken bir başarısıdır

TFF'nin açıkladığı harcama limitlerinde yaklaşık 490 milyar TL ile en yüksek limit Galatasaray'da bulunuyor. Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Yusuf Günay, "Futbol faaliyetlerinden elde ettiğimiz gelirler arttığı için Galatasaray'ın limiti 500 milyon lira civarında oldu" dedi.

Galatasaray'dan açıklama: Yönetim kurulumuzun dikkate alınması gereken bir başarısıdır

GalatasarayKulübü Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, TürkiyeFutbol Federasyon'un transfer sezonuna girilmesiyle birlikte açıkladığı harcama limitleri, Türk futbolunda bir süre daha konuşulacak gibi duruyor. Fenerbahçenin limitinin düşük olduğunu söyleyerek gerçekleştirdiği itirazlar gündemdeyken, Galatasarayda durum tam tersi. Yusuf Günay, TürkiyeFutbol Federasyonunun (TFF) 2020-2021 sezonu için açıkladığı takım harcama limitlerinin, son 3 yılda futbolda elde edilen gelirlerin ortalaması alınarak hesaplandığını belirterek, "Futbol faaliyetlerinden elde ettiğimiz gelirler arttığı için Galatasarayın limiti 500 milyon lira civarında oldu." dedi.

"SON 3 YILIN FUTBOL GELİRLERİNİN ORTALAMASI ALINARAK BELİRLENİYOR"

Yusuf Günay, harcama limitlerinin son 3 yılın gelirlerinin ortalaması alınarak belirlendiğini söyleyerek, "Bu konuyu doğru ortaya koyabilmek için harcama limitlerinin nasıl hesaplandığını bilmek gerekiyor. Harcama limitleri, son 3 yılın futbol gelirlerinin ortalaması alınarak belirleniyor. Yani gişe, sponsorluk ve futbolcu satışından gelir giderler ile Şampiyonlar Ligi'ndeki gelirin bir bölümü, takım harcama limitlerinin tespitinde değerlendiriliyor. Bir anlamda sizin oluşturduğunuz gelir kapasitesine göre belirleniyor. Bunun dışında bağış, borç, kredi gibi gelirlerin bu hesapta yeri yok. Galatasaray son 3 yıldır sadece sportif anlamda değil, idari anlamda da başarılı oldu. İdari başarı zaten mali başarıyı getirdi. Limitlerin tespiti de bu şekilde. Galatasarayile diğer takımlar arasında önemli bir fark ortaya çıkmış oldu." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay'dan harcama limitleri açıklaması

"HER DÖNEMDE ARTI VERDİK"

Yusuf Günay, Galatasarayın yönetimleri döneminde iki kez Süper Ligde şampiyon olduğunu hatırlatarak, "İki yıl Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettik. Sponsorluk ve stat gelirlerimiz önemli oranda arttı. Yani futbol faaliyetlerinden elde ettiğimiz gelirler arttığı için Galatasarayın limiti 500 milyon lira civarında oldu. Bu da GalatasarayKulübü Yönetim Kurulunun dikkate alınması gereken bir başarısıdır diye düşünüyorum. Galatasaraybizim dönemde 6 transfer dönemi yaşadı. Her dönemde artı verdik. Zaten bu dönemlerde artı verdiğimiz için harcama limitleri bu derece diğer takımlardan farklı şekilde ortaya çıktı." diye konuştu.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡