Göksel Başaran İtfaiye Haftasını kutladı

EDİRNE (AA) - Keşan Belediyesi İtfaiye Müdür Vekili Göksel Başaran, tüm itfaiyecilerin İtfaiye Haftası'nı kutladı.Başaran, yaptığı yazılı açıklamada,...

Göksel Başaran İtfaiye Haftasını kutladı

EDİRNE (AA) - Keşan Belediyesi İtfaiye Müdür Vekili Göksel Başaran, tüm itfaiyecilerin İtfaiye Haftası'nı kutladı.

Başaran, yaptığı yazılı açıklamada, 1579 yılında afet haline gelen yangınların önüne geçmek için yayınlanan fermanın, itfaiye tarihinde yangınlara karşı alınan ilk yazılı tedbir ve düzen olarak kabul edildiğini belirtti.

1715 yılında ilk yangın tulumbası yapıldığını ve çıkan yangınlarda çok büyük yararının görülmesi üzerine 1720 yılında Tulumbacı Ocağı kurulduğunu aktaran Başaran, "Bu ocak günümüz modern itfaiyesinin çekirdeğini oluşturmuştur. Tulumbacı Ocağı zaman içerisinde sırasıyla 'Yangın Taburu', 'Daireli', 'İtfaiye Alayı' olarak isimlendirilir ve hizmet verir. Son olarak yangın söndürme görevi 25 Eylül 1923 tarihi itibarıyla belediye hizmeti olarak kabul edilmiş ve belediyelere bağlı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Bu nedenle ülkemizde 25 Eylül -1 Ekim tarihleri İtfaiye Haftası olarak kabul edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak deneyimli bir ekiple yangınlara en kısa sürede müdahale ettiklerini belirten Başaran, tüm itfaiyecilerin İtfaiye Haftası'nı kutladı.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡