Google’dan enteresan “Fuck Epic Games Store” açıklaması!

Google’da Steam Store’u aratınca site açıklaması olarak “FUCK EPIC GAMES STORE” yazınca büyük olay oldu. Bir kullanıcının Metro Exodus platformuna yaptığı yorum sebebiyle yaşanan fiyasko ise saldırı olarak nitelendirildi.

Google’dan enteresan “Fuck Epic Games Store” açıklaması!

Büyük oyun paltformu Steam, Epic Games ile yarış halinde. Ancak Google'da en son yapılan aramalarda Epic Games için yapılan site açıklaması “FUCK EPIC GAMES STORE" olunca, savaş hamlesi gibi anlaşıldı.

İnternet üzerinden dijital oyun satışının başlangıcını yapan, Valve’in oluşturduğu satış platformu Steam ile yeni yeni pazara açılmaya çalışan Epic Games arasında bir süredir var olan bir müşteri çekme savaşı var. Birisi bağımsız yapımlara bolca yer vererek, diğeri ise her hafta ücretsiz oyunlar dağıtarak oyuncu kitlesini kendisine çekmeye çalışıyor.

Tabii 4chan’den beri internette gelenekleşen iki cepheye ayrılma klişesi burada da gerçekleşti ve oyuncular klavyelerini alıp başladılar saldırıya geçmeye.

“FUCK EPIC GAMES STORE”

Bu saldırıya geçen isimlerden birisi de Rommel isimli Steam kullanıcısı. Kendisi, son çıkan Metro oyunu Metro Exodus’un mağaza sayfasına yorum olarak “FUCK EPIC GAMES STORE” yazmış. Altına da pek subliminal olmayan bir şekilde kocaman bir orta parmak eklemeyi de ihmal etmemiş.

steam-store-google-fuck-epic-vg247-screen-1.jpg

Böyle bir sonucu olacağını tahmin ettiğini sanmam fakat Google’ın yapay zekası bunu ilginç bulmuş olacak ki arama sonuçlarında Steam’in açıklama kısmına bunu koymayı tercih etmiş. Sonuç olarak biz kullanıcıların karşısına yine eğlenceli bir yanlış anlaşılma çıkmış oldu.

Dijital oyun satış platformları arasında yaşanılan müşteri savaşları bazen soluk kesici, bazen eğlenceli ve birçok zaman da bizim adımıza faydalı oluyor. Sitelerin biz müşterileri kazanmak için girdiği yarışta çoğunlukla kârlı çıkan yine biz müşteriler oluyoruz. Bakalım bu pazar savaşlarının sonucunda kazanan kim olacak?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡