Hakan Atilla kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşında? Suçu nedir?

Borsa İstanbul'da Genel Müdürlük görevinde bulunan Hakan Atilla istifa ettiğini duyurdu. Peki Hakan Atilla kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşında? Suçu nedir?

Hakan Atilla kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşında? Suçu nedir?

Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Hakan Atilla'nın hayatı merak konusu oldu. Bu kapsamda bizlerde sizler için merak edilen sorulara yanıt verdik.

Hakan Atilla kimdir? Hakan Atilla nereli? Borsa İstanbul Genel Müdürü| bist Genel Müdürü | Hakan Atilla biyografi

HAKAN ATİLLA KİMDİR? ASLEN NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Hakan Atilla, 1970'te Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Tahsilini tamamlamasının ardından 1995'te Halkbank A.Ş.'de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı unvanıyla göreve başlayan Hakan Atilla, bunun ardından Bankacılık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri'nde Uzman sıfatıyla görev aldı.

Son olarak Stratejik Planlama Daire Başkanlığı'nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerini üstlenen Mehmet Hakan Atilla, 2007-2011 yıllarında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev yaptı. Mehmet Hakan Atilla, 2011'den 2017 Mart ayında ABD'de tutuklanana kadar Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. 

Ekim  2019’da Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atanmıştı. Hakan Atilla, 8 Mart 2021 Pazartesi günü Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevinden istifa etti. 

HAKAN ATİLLA SUÇU NEDİR?

Hakan Atilla, Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı iken ABD’de İran yaptırımlarını delinmesiyle ilgili davada yargılanmış ve Mayıs 2018’de mahkeme tarafından 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı Atilla, Temmuz 2019’da tahliye edilmişti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡