Halk TV'de vatandaşa sokağa çıkma çağrısı yapıldı!

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın sunduğu programa konuk olan iktisatçı ve yazar Mustafa Sönmez, vatandaşa sokağa çıkma çağrısı yaptı.

Yunanistan'da çalışma hayatına yönelik alınan bazı yeni karar nedeniyle vatandaşlar sokaklara çıkarak tepki gösterdi.

Yunanistan'da yaşanan sıcak saatler CHP yandaş kanalı Halk TV'de ele alınırken benzer manzarları Türkiye'de görmek istediğini dile getiren Mustafa Sönmez konuyu değerlendirdi.

Vatandaşa sokağa çıkın çağrısı yaptı

Ayşenur Arslan'ın sunduğu "Medya mahallesi" programında konuşan Mustafa Sönmez, Türkiye'de de halka sokağa çıkma çağrısı yaptı.

"Sokak senindir kardeşim"

Herkes aklını başına toplasın. Öyle ağlaşmakla olmaz. Çıkacaksın mücadele edeceksin. Sokak senindir kardeşim, sokak senin anayasal hakkındır. Gösteri senin hakkındır, ifade özgürlüğü senin hakkındır, protesto senin hakkındır. Çık kullan. Yunanistan’daki kullanıyor da sen niye kullanamıyorsun... Onun da anayasasında var o kullanıyor senin neyin eksik? Dönüp hiç mi tarihinize bakmıyorsunuz? Ağlaşma, sadece ağlaşma yani…

Kaynak: Haber7 & ensonhaber

MUSTAFA SÖNMEZ KİMDİR?

Mustafa Sönmez 1955 yılında Van'da doğan siyaset bilimci ve gazetecidir. Eğitimini Orta Doğu Teknik üniversitesi İdari Bilimler Fakültesinde tamamlamıştır. Birçok sendikada görev alan Sönmez, 1980 yılında gazeteciliğe, Demokrat Gazetesinde başlamıştır.

Sonraları;

  • Nokta
  • Anka Ajansı
  • Söz
  • Ekonomik Panorama
  • Para
  • Skylife

Ekonomik Forum gibi gazete ve dergilerde editörlük ve yazarlık yapmıştır.

1980 sonrasında araştırmacı –uzman olarak çeşitli kurumlarda çalıştıktan sonra 1983 yılında Nokta dergisinde ekonomi editörü olarak medya sektöründe yer aldı. Birçok derginin genel yayın yönetmenliğini yaptı. 1992'de Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun araştırma birimi DİSK-AR'ın kurucu yönetmeni oldu. Uzun bir süre bağımsız çalıştı, kitaplar üretti.

2009-Mart 2013 döneminde Cumhuriyet, Nisan 2013-Şubat 2014'te Yurt , 12 mayıs-1 Eylül 2014 arasındaSözcü gazetesinde; Nisan 2015-Eylül 2015 dönemindeBirGün gazetesindeköşe yazarlığı yaptı.Mayıs 2013-2016 arasıHürriyet Daily News'de de haftada 1 gün ekonomi yorumları yazdı. Merkezi Washington'da olanAl-Monitor haber sitesine haftalık yazı katkısı ise Ekim 2016'da başladı. Ekim 2017-Nisan 2019 arası Artı TV'de her hafta Salı günleriEkonomi Politik isimli programı yaptı.Eylül 2019'dan itibaren de Halk TV'de söz konusu programı sürdürdü.

Çeşitli TV kanallarında ve radyolarda yorumculuk faaliyetinin yanında araştırma üretimini ve kitap yayınlarını sürdürmektedir. TMMOB Makina Mühendisleri Odası danışmanıdır ve Oda için sanayi araştırmaları yapmaktadır.

Gazeteci-yazarlık uğraşına paralel olarak ilki 1977 yılında yayınlanmak üzere Türkiye ekonomisi üstüne 30 dolayında kitap yayımladı.

MUSTAFA SÖNMEZ KAÇ YAŞINDA?

Mustafa Sönmez 1955 doğumlu olup 66 yaşındadır.

VİDEOYA YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
Benzer Videolar