İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Ali Erbaş ile ilgili açıklama: "Kısa, net..."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile ramazanın ilk cuma hutbesindeki ifadelerinden dolayı bazı kesimlerin hedef aldığı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a destek verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Ali Erbaş ile ilgili açıklama: "Kısa, net..."

Bakan Soylu,Twitter'dan yaptığı açıklama ile ramazanın ilk cuma hutbesindeki ifadelerinden dolayı bazı kesimlerin hedef aldığı Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a destek verdi.

Bakan Soylu, paylaşımında Erbaş'ın sözlerine ihtiyacımız olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Kısa, net! Ali Erbaş hocamızı seviyoruz. Sözlerine de ihtiyacımız var." 

Bakan Soylu'nun paylaşımı:

NE OLMUŞTU?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın cuma hutbesinde söyledikleri bazı kesimleri kızdırmıştı. Ankara Hacı Bayram Camii’nde, temsili Cuma namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hutbesinde tüm insanlığa, “Ey insanlar! Canımıza, aklımıza, inancımıza, malımıza ve neslimize zarar veren şeylerden uzak duralım” çağrısında bulunmuştu.

Erbaş, İslam'ın eşcinselliği lanetlediğine değinerek, "Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim." ifadelerini kullanmıştı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡