İdlib Şehit Sayısı | İdlib Son Dakika

Dün akşam İdlib'de rejim güçlerinin gerçekleştirdiği kalleş saldırı sonrasında yüreklerimiz dağlandı. Hastanedeki askerlerimizin hayati tehlikesi bulunurken, bu acı günde kaç şehit verdiğimiz çeşitli arama motorlarında araştırılmakta. İşte tüm ayrıntıları ile son dakika gelişmeleri...

İdlib Şehit Sayısı | İdlib Son Dakika

Dün akşam saatlerinde 22:00 sularında askerimize gerçekleştirilen hain saldırı sonrasında, Türk Milleti'nin yüreği dağlandı. Hastanedeki yaralı askerlerimizin hayati tehlikesi bulunmazken, konu ile alakalı Milli Savunma Bakanı Akar ve komutanlar, Ankara'daki yapılan Güvenlik Zirvesi'nin ardından sınırın sıfır noktasına gitti.

ABD ise, "NATO müttfetikimiz olan Türkiye'nin yanındayız, Türkiye'yi bu krizde en iyi şekilde nasıl destekleyeceğimize ilişkin seçenekleri değerlendiriyoruz" açıklamalarını yaptı. Rusya'dan gelen ilk açıklama ise, "Hava saldırısında Rus uçağı görev almadı" denildi.

İDLİB'DE KAÇ ŞEHİDİMİZ VAR?

Suriye'nin İdlib kenti kırsalında düzenlenen hava saldırısı sonrasında 33 kahraman askerimiz şehit oldu. İki ülkeyi savaşın eşiğine getiren saldırı sonrası ise dünyanın gözü İdlib'e çevrildi.  Türk askeri onvoyuna düzenlenen hava saldırısı sonrası büyük kalabalık Reyhanlı çevresinde toplanmaya başladı.

bolge gundem

Durumun üstüne ise, Hatay Valisi Rahmi Doğan önce 9, kısa bir süre sonra 22 olarak açıkladığı hayatını kaybeden asker sayısını ilerleyen saatlerde 33 olarak duyurdu.

Saldırının rejim unsurlarınca gerçekleştirildiğini belirten Doğan, şunları kaydetti:

"Esed rejim güçleri tarafından İdlib'de TSK mensuplarımıza karşı yapılan hava saldırısı sonucu 22 Mehmetçiğimizin şehit olduğunu kamuoyuyla paylaşmıştım. Yaralılarımızın ve ağır yaralılarımızın olduğunu da ifade etmiştim. Maalesef ağır yaralılarımızdan 7 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Hava saldırısı sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Hastanelerdeki yaralı askerlerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Ben tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımızla ilgili durumu kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğim. Milletimizin başı sağ olsun."

 

ANKARA'DA YAPILAN GÜVENLİK ZİRVESİ

Ankara'da ise 6 saat süren bir güvenlik toplantısı yapıldı.

bolge gundem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen toplantıda, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da bulunduğu aktarıldı. 6 saat süren toplantı saat 03.20'de sona erdi.

AKŞENER İLE ERDOĞAN TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İdlip'deki gelişmelerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü. Balıkesir programını iptal eden Akşener'in gelişmeleri takip etmek ve değerlendirmek üzere Ankara'ya döndüğü aktarıldı.

Akşener, İdlib'den gelen şehit haberlerinin ardından bir başsağlığı mesajı yayımladı. 

bolge gundem

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk milletinin başı sağolsun. Rusya destekli rejim güçlerinin Suriye, İdlib'deki vatan evlatlarımıza saldırısında şehitlerimiz ar. Vatan için şehadete eren kahramanlarımıza Cenabıhak'tan rahmet diliyorum. Allah, ruhlarını şad, mekanlarını cennet eylesin" ifadelerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU, CHP GENEL MERKEZİ'NDE

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldığı televizyon programından sonra parti gelen merkezine geçti.

bolge gundem

Kılıçdaroğlu'nun İdlib'e ilişkin gelişmeleri kurmaylarıyla birlikte burada takip ettiği bildirildi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şehit askerler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Kılıçdaroğlu mesajında, "Hatay Valimizden gelen acı haberle yüreğimiz dağlandı. Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize, başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah Mehmetçiğimizi korusun" dedi.

SURİYELİ MÜLTECİLER İÇİN SINIR KAPILARI AÇILDI

Reuters haber ajansı saldırı sonrası Türkiye'nin Suriyeli mültecilerin kara ya da deniz yoluyla Avrupa'ya geçişlerini durdurmama kararı aldığı yönünde bir haber servis etti.

bolge gundem

Ajans iddiasını üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Reuters'ın iddiasını teyit eden açıklamalarda bulundu.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡