Instagram çöktü mü | 14 Haziran 2019 Instagram neden açılmıyor?

14 Haziran 2019 Instagram çöktü mü? Instagram neden açılmıyor? gibi sorular sosyal medya kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Gece Instagram uygulamasına girmek isteyen kullanıcılar "Akış Yenilenemedi" uyarısını gördüler. Peki Instagram'da sorun mu var? 14 Haziran 2019 Instagram açıldı mı? Detaylar haberimizde...

Instagram çöktü mü | 14 Haziran 2019 Instagram neden açılmıyor?

Dün gece Instagram kullanıcıları uygulamaya girdiğinde bir sorunla karşılaştı. Peki 14 Haziran 2019 Instagram çöktü mü? Instagram neden açılmıyor? Peki Instagram'da sorun mu var? 14 Haziran 2019 Instagram açıldı mı? Detaylar haberimizde...

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Instagram'ın kullanıcıları, profillerine erişmek istediğinde "Akış yenilenemedi" sorunuyla karşılaşıyor. "Instagram çöktü mü?' ve Instagram'da akış yenilemiyor' soruları sosyal medya kullanıcıları tarafından merak konusu oldu. Instagram'a girmek isteyen kullanıcılar karşılaştıkları 'Akış yenilenmiyor' bildiriminin ardından Google'da 'Instagram çöktü mü?' sorusunun yanıtını aramaya başladılar. Peki, Instagram'da erişim sorunu mu var? İşte detaylar...

Dünya üzerinde milyarın üzerinde kullanıcıya sahip sosyal medya devi Instagram, TSİ 00.30 sularından itibaren kullanıcılarına hizmet verememeye başladı. Instagram profillerine ulaşamayan kullanıcılar bunun üzerine arama motorlarında "Instagram çöktü mü?' , Instagram'da akış yenilemiyor sorunune demek" gibi kelimeleri arattı.

14 HAZİRAN 2019 INSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ

Instagram çöktü mü | 14 Haziran 2019 Instagram neden açılmıyor?

Peki 14 Haziran 2019 Instagram çöktü mü? Instagram neden açılmıyor? Peki Instagram'da sorun mu var? 14 Haziran 2019 Instagram açıldı mı? Sosyal medya kullanıcıları Instagram profillerinin çöktüğünü twitter hesaplarından paylaştı. Konuyla ilgili Instagram'dan henüz resmi bir açıklama gelmezken internet üzerinden Instagrama girmeye çalışan kullanıcılar bu sorunla karşılaşıyorlar.

Instagram'daki 'Akış yenilemiyor' sorunu, resmi insternet sitesinde de mobil uygulamada da devam ediyor.

Kullanıcılar ayrıca 'Instagram'a giremiyorum, Instagram'a giriş yapamıyorum, Instagram'a girerken bir sorun oluştu' aramalarını da yapıyor.

INSTAGRAM AÇILDI MI

Bazı kullanıcılar diğer sosyal medya hesaplarından zaman zaman instagram profillerine ulaşabildiğini fakat genel olarak bir sorun yaşandığını belirtiyor. Bunun üzerine 'Instagram açıldı mı? ,  Instagram akış yenilenmiyor sorunu bitti mi?' soruları da Google'da aranmaya başladı.

Instagram çöktü mü | 14 Haziran 2019 Instagram neden açılmıyor?

Instagram aylık 800 milyon aktif kullanıcısı ile en hızlı büyüyen ve gelişen sosyal ağlardan biridir. Bu makalede “Instagram Tarihi”nden başlayarak “Instagram Nedir?”, “Instagram Neden Önemlidir?” “Instagram Nasıl Kullanılır?”, “Instagram’ın Özellikleri Nelerdir?” ve “Instagram Hakkındaki Son Gelişmeler” başlıklarını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

INSTAGRAM TARİHÇESİ

Peki 14 Haziran 2019 Instagram çöktü mü? Instagram neden açılmıyor? Peki Instagram'da sorun mu var? 14 Haziran 2019 Instagram açıldı mı?

Instagram 5 Ekim 2010 tarihinde IOS için ücretsiz bir uygulama olarak Kevin Systrom ve Mike Kriegertarafından kuruldu.

Uygulamanın bu kadar sevilmesinin ilk nedeni, içerisinde bulundurduğu 11 fotoğraf filtresiyle çekilen fotoğrafları daha güzel hale getirmesidir. Buna ek olarak kullanıcılar Instagram’da paylaştıkları fotoğrafları diğer sosyal ağlarda da (Facebook,Twitter,Flickr ve Tumblr) anlık, pratik ve hızlı bir şekilde paylaşma imkanına sahiptir. Tüm bunlar uygulamayı kısa sürede popüler yapmıştır. Kısa zamanda geniş kitleler tarafından kullanılan ve önerilen Instagram, çok geçmeden 1 milyon kullanıcı barajına ulaşmıştır.

Instagram çöktü mü | 14 Haziran 2019 Instagram neden açılmıyor?

Instagram, Ocak 2011’de TechCrunch tarafından verilen “En iyi mobil uygulama” kategorisinde ödül kazanarak bir nevi kendini kanıtlamıştır. Aynı tarihlerde Instagram, etiket (#) sistemini duyurmuştur. Böylelikle kullanıcılar sadece arkadaşlarıyla değil aynı etiketi kullanarak paylaşım yapan tüm kullanıcılarla etkileşime geçebilmiştir. 2011 Instagram için verimli bir yıl olmuştur zira yıl bitmeden Instagram yaptığı resmî bir açıklamayla, 15 milyon üyeye ve 400 milyon fotoğraf paylaşımına ulaştığını duyurmuştur.

2012 yılının Ocak ayında Instagram büyümesini sürdürmüştür. Özellikle birçok ünlü kişinin ve Barack Obama gibi siyasetçilerin Instagram hesabı açması uygulamayı daha da popüler yapmıştır. Nisan ayına gelindiğinde Android cihazlar için de kullanıma sunulan Instagram bundan sonraki süreçte önemli bir kararla Facebook’a satılıyor. Facebook, Instagram’ı 1 milyar dolara satın almıştır.

Bu arada Instagram 2013 yılında küçük işletmeleri, butikleri ve kurumsal markaları bir hayli ilgilendiren“Sponsorlu İçerik” özelliğini devreye soktu. Böylece artık kullanıcıların haber akışına, ilgi alanlarına göre belirlenen sponsorlu içerikler düşmeye başladı.  2014 yılındaki güncelleme ile uygulama, filtrelerin kullanım oranını kullanıcıların seçimine bırakmıştır. Bu sayede fotoğraflardaki filtre kullanımında ayarlamayı kullanıcılar yapmaya başlamıştır. Bu arada Instagram gelişirken kullanıcı sayısı da artmaya devam etmiştir. Instagram’ın 2014’teki kullanıcı sayısı 400 milyona ulaşmıştır.

instagramdownloadfeatt-800x420.jpg

Her yıl kullanıcıları heyecanlandıran güncellemeler yapan Instagram, 2015 yılında da bu alışkanlığını sürdürmüştür. Layout bunlardan biridir. Birkaç fotoğrafı tek karede vermeyi sağlayan kolaj uygulaması olan “Layout” ile kullanıcılar yeni ve farklı bir Instagram deneyimi yaşamıştır. Aynı yılın Ekim ayında ise Layout uygulamasından daha çok ilgi çeken Boomerang’ı kullanıcılara tanıttı.

2015 sonrası döneme bakıldığında en dikkat çeken güncellemenin logodaki değişim olduğu görülür. Onun dışında canlı yayın özelliği, hikâye paylaşımı ve video yükleme özelliği gibi özellikleriyle Instagram kendisini sürekli güncellemiş ve bu da aktif kullanıcı sayısını arttırmasını sağlamıştır.

Instagram Nedir? Neden Önemlidir?

Peki 14 Haziran 2019 Instagram çöktü mü? Instagram neden açılmıyor? Peki Instagram'da sorun mu var? 14 Haziran 2019 Instagram açıldı mı? Temelinde fotoğraf paylaşımını sağlayarak filtrelerle fotoğrafları daha eğlenceli bir hale getirmesinin yanında Instagram hızlı, pratik, eğlenceli ve kolay bir arayüze sahip ücretsiz bir uygulamadır. Instagram’ın bu kadar hızlı yayılmasında ki en büyük etken sosyal medya platformlarıyla entegreli çalışmasıdır. Instagram tarihinde de bahsettiğim üzere Instagram ile hazırlanan fotoğraflar Facebook, Flickr, Twitter, Foursquare ve Tumblr üzerinden anlık olarak paylaşılabiliyor.

Instagram çöktü mü | 14 Haziran 2019 Instagram neden açılmıyor?

Instagram’ın neden önemli olduğu sorusuna gelecek olursak bunun en önemli ve başlıca sebebi; kullanıcıların çektikleri fotoğraflar üzerinde, Instagram filtreleri aracılığıyla çok pratik bir şekilde istedikleri kadar değişiklik yapıp onları profesyonel fotoğraflara dönüştürebilmesidir. Fakat sonraları Instagram adeta bir e-ticaret ortamına dönüşmüştür. Bu da Instagram’ı özel ve önemli yapmıştır.

Özellikle butiklerin Instagram üzerinden yaptıkları satışlar Instagram’ın sıradan bir sosyal ağ ya da fotoğraf paylaşım uygulaması olmadığını göstermiştir. Stratejik hamleler yapan kullanıcılar Instagram’ı kazanç kapısına dönüştürmeyi bilmiştir. Bu durum Instagram’ı da harekete geçirmiş ve Instagram güncelleme / geliştirme yaparken markaları ve butikleri düşünerek hareket etmiştir. Sponsorlu reklamlar, ürün etiketleme özelliği, şirket sayfası oluşturma imkanı gibi özellikler Instagram’ın, markalara daha iyi bir satış – pazarlama ortamı sağlamaya odaklandığını kanıtlayan özelliklerden sadece birkaçıdır…

Instagram’ın Özellikleri

Peki 14 Haziran 2019 Instagram çöktü mü? Instagram neden açılmıyor? Peki Instagram'da sorun mu var? 14 Haziran 2019 Instagram açıldı mı?

  • Fotoğraf Paylaşımı: Instagram filtrelerini kullanarak takipçileriniz ile dilediğiz fotoğrafı anlık olarak paylaşabilirsiniz.
  • Direkt Mesaj: Instagram üzerinden istediğiniz kişilerle özel olarak mesajlaşabilirsiniz.
  • Canlı Yayın: 1 saate kadar sınırlı olan sürede canlı yayın açabilir ve takipçilerinizle anlık etkileşime geçebilirsiniz.
  • Hikayeler (Stories): 24 saat süreli fotoğraflar ve videolar paylaşabilirsiniz. Hikâyelerinizi ilgi çekici hale getirmek için yer bildirimi, gif, etiket, emoji ya da yazı ekleyebilirsiniz.
  • Etiket (#): Instagram’da etiketleri kullanarak ilgi alanınıza uygun paylaşımları görebilirsiniz. Ayrıca paylaşımlarınıza etiket ekleyerek (maksimum 30 # ekleyebilirsiniz) sizi takip etmeyen Instagram kullanıcılarının paylaşımlarınızı görmesini sağlayabilirsiniz.

Instagram için bunca zaman gelen farklılıklar

Instagram, 2017 yılında “Son Görülme Özelliği”ni kullanıma sundu. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar “direkt mesaj” üzerinden konuşmuş oldukları kişilerin çevrimiçi olup olmadığını ya da en son ne zaman Instagram’a giriş yaptıklarını öğrenebiliyorlar. Bu özelliği sevecekler kadar hoşlanmayacak olanlarda düşünülmüş ve bunun için son görülmeyi kapatma özelliği de beraberinde gelmiştir.

Son görülmeyi kapatmak için: Profilinize tıklayın > sağ üstte seçeneklere girin > “hareket durumunu göster”i kapalı duruma getirin. İşte bu kadar basit artık kimse sizin en son ne zaman Instagram’a girdiğinizi göremeyecek. Instagram ile ilgili son günlerde gündem olan ürün etiketleme konusunda bilgi sahibi olmak için Branding Türkiye’de yayınlanan: E-Ticarette Yeni Bir Sayfa: Instagram’da Alışveriş ve Ürün Etiketleme Özelliği”başlıklı haberi okuyabilirsiniz.

Instagram ilk haftasında 200 bin kullanıcı ile tanıştı. Şubat ayından sonra bu rakam 1.75 milyonu buldu ve 3 ay sonra ise 4 milyon kullanıcıya ulaştı. Bugün ise 37 milyon kullanıcıya sahip. Bu da demek oluyor ki; sevilen, kullanılan bir uygulama yani değeri gün geçtikçe artmakta ve değerini  50 bin dolardan 500 bin dolara kadar fırlamış durumda. Facebook’ta Instagram’ı 1 milyar dolara aldığına göre, Instagram’ın değeri bir haftada iki katına çıkmış.

Instagram çöktü mü | 14 Haziran 2019 Instagram neden açılmıyor?

Peki 14 Haziran 2019 Instagram çöktü mü? Instagram neden açılmıyor? Peki Instagram'da sorun mu var? 14 Haziran 2019 Instagram açıldı mı?

Visually adlı infografik ve veri görselleştirme grubu tarafından hazırlanan infografikte, fotoğraf uygulaması Instagram’ın 17 ayda değerini sıfırdan 1 milyar dolara nasıl getirdiği anlatılıyor. İşte Instagram’ın kısa tarihinden bazı satır başları:

Mart 2010: Kevin Systorm ve Mike Krieger tarafından kurulan Burbn bugünkü adı ile Instagram oldu.

Kasım 2010: Instagram, App Store’daki yerini aldı. John Riedel topluluk yöneticisi olarak, Shayne Sweeney mühendis olarak Instagram ekibine katıldı. Instagram ekibi San Francisco’daki ilk Twitter ofisine yerleşti.

Aralık 2010: Instagram 1 milyon kullanıcıya ulaştı.

Ocak 2011: Instagram, kendi hashtaglerini üreterek insanları veya fotoğrafları kolayca bulmanızı sağlayacak özelliği kullanıma sundu.

Mart 2011: Instagram 5 milyon kullanıcıya ulaştı.

Ağustos 2011: Instagram 150 milyar fotoğrafa ulaştı. Jessica Zollman topluluk yöneticisi olarak ekibe katıldı.

Eylül 2011: Instagram 2.0 yayınlandı. Yeni uygulamada farklı filtreler ve daha canlı bir görüntü kalitesi oluşturuldu. Instagram 10 milyon kullanıcıya ulaştı.

Nisan 2012: 30 milyon kullanıcıya ulaşan Instagram Android tabanlı uygulamasını yayınladı. Uygulama bir gün 1 milyon kez indirildi. 50 milyon dolarlık yatırım alan Instagram sonrasında Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
FBI, vatandaşlarını lisans olamayan finansal sistemler konusunda uyardı…
FBI, vatandaşlarını lisans olamayan finansal sistemler konusunda uyardı…
Emekliye ilaç gibi ödeme! 12 bin TL hemen hesaba yatacak
Emekliye ilaç gibi ödeme! 12 bin TL hemen hesaba yatacak
O banka promosyonu iyice abarttı! En az 15 bin TL hesaba yatacak
O banka promosyonu iyice abarttı! En az 15 bin TL hesaba yatacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Erbakan'a çok sert Gazze tepkisi: ''Hesabını ebedi alemde vereceksiniz''
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Erbakan'a çok sert Gazze tepkisi: ''Hesabını ebedi alemde vereceksiniz''
Çok Okunanlar
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
TOKİ, aralarında İstanbul, İzmir ve Antalya'nın da olduğu 33 ilde uygun fiyata arsa satışa sundu! İşte satış şartları ve gerekli evraklar
TOKİ, aralarında İstanbul, İzmir ve Antalya'nın da olduğu 33 ilde uygun fiyata arsa satışa sundu! İşte satış şartları ve gerekli evraklar
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
Yorumlananlar