İşkur'dan Kendi İşini Kurmak İsteyenlere Hibe Desteği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "İŞKUR’dan kendi işini kurmak isteyenler için hibe desteğinde son gün 11 Aralık" dedi. Peki hibe desteği nedir, nasıl alınır? Tüm merak edilenleri sizler için derledik.

İşkur'dan Kendi İşini Kurmak İsteyenlere Hibe Desteği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu E-KPSS puanlarının süresinin 4 yıla çıkarıldığını, bu sürede engellilerin tekrardan sınava girebileceğini ve atamada en yüksek puanın geçerli sayılacağını belirtti. Hibe konusuna da değinen Sarıeroğlu, "İŞKUR’dan kendi işini kurmak isteyenler için hibe desteğinde son gün 11 Aralık. Lütfen gidin başvurularınızı yapın" çağrısında bulundu.

İŞKUR'DAN HİBE DESTEĞİ NASIL OLUYOR

İşkur Hibe Kredisi Nasıl Alınır?

İşkur; adı verilen kuruluş işverenler ve iş arayanlar için aracılık etmek ve Türkiye’de çalışan ve işverenler arasında ki dengenin sağlanması amacıyla kurulmuştur.

Hibe Kredi; Devlet tarafından herhangi bir proje karşılığında karşılıksız ve geri ödemesiz olarak verilen ve projenin tamamlanmasını mütakiben geriye istenmeyen para veya değerli mal varlığının karşılığını ifade eder.

Devletin birçok kuruluşu tarafından geri ödemesiz hibe kredi desteği sağlansa da, işkur hibe kredi gibi bir desteği bulunmamaktadır. Bu destek nasıl alınır diye soran vatandaşlarımızın Türkiye İş Kurumu haricinde diğer hibe veren kuruluşlara başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru şekli ise bazen başvuru formu ile yapılsa da, genelde eğitim, proje sunma ve hibenin ödenmesi şeklindedir.

İşkur’un verdiği kurslar nelerdir?

-İş Başı Eğitim Programları; En fazla 45 saat olup 3 ayda tamamlanır.
-Girişimcilik Eğitimleri; 32 saat sürelidir.
-Mesleki Eğitim Kursları; Emekli olmayan İŞKUR kayıtlı işsizler için uygulanır. İşkur Mesleği Eğitim Kursu Başvurusu için tıklayın.
-Çalışanların mesleki eğitimleri; 5544 sayılı kanun gereğince yapılır. Çalışanların sınav ücretlerinin yarısı İŞKUR tarafından ödenir. Ayrıntılı bilgi için broşürü inceleyin!
-Eski hükümlü veya engelli kursları; İş kurmak, dükkan açmak isteyenlere verilen eğitim sonucunda sağlanan destektir.

İşkur hibe kredisi almak isterseniz, 2017 yılında yayınlanan proje rehberlerini incelemeli ve size uygun olan kategoride ki desteklere başvurmalısınız. Başvuru formu, gerekli evraklar, şartlar sitemizde yayınlanmaktadır.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡