İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Memişoğlu: Her şey planlandığı gibi

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, bugün başlayan aşılama sürecine ilişkin açıklamalarda bulunarak her şeyin planlandığı gibi ilerlediğini vurguladı.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Memişoğlu: Her şey planlandığı gibi

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, bugün başlayan aşılama sürecine ilişkin açıklamalarda bulunarak her şeyin planlandığı gibi ilerlediğini vurguladı.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yaptığı açıklamada, "Her gelecek aşı için öncelikle test yapılacak. Aşı yapıldıktan sonra yarım saat beklenmesi gerekiyor. Aşılama süreci hedeflendiği gibi ilerliyor." ifadelerini kullandı. 

Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınında sona gelindi. Çinli SinoVac markası ile ülkemiz arasında imzalanan 50 milyon dozluk CoronaVac aşısının 3 milyon dozunun sevkiyatının gerçekleşmesinin ardından dün akşam, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyeleri, aşı gündemiyle olağanüstü toplandı.

BUGÜN SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN BAŞLAYACAK

Toplantıda, aşı için 'acil kullanım onayı' verilmesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu Üyelerinin kameralar karşısında aşı olmasının akabinde kitlesel aşılamanın bugün itibariyle başlayacağını duyuruldu. 

Büyük gün geldi: Aşılama bugün başlıyor!

AŞILAMA TAKVİMİ 4 AŞAMALI HAZIRLANDI

Şu ana kadar 3 milyon doz aşı tedarik edilirken, Sağlık Bakanı Koca, bu sayının kademeli olarak 50 milyona çıkacağını açıkladı. Uzmanlar Türkiye'de günlük 1.5 milyon civarında aşı yapılabilme kapasitesi olduğunu belirtirken, aşıların nasıl bir sıralamayla yapılacağı da netleşti.

Aşılama takvimi 4 aşamalı olarak hazırlandı. İlk etapta sağlıkçıların aşı olması planlanırken, sağlıkçıların ardından ikinci sırada 65 yaş üstü ve kronik hastalar var.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡