İstanbul'da Okullar Tatil mi 1 Mart 2018 | Valilik Açıkladı

Edirne'yi beyaza bürüyen kar İstanbul'da da etkisini gösterdi. İstanbul'un birçok ilçesinde yaşanan kar yağışı akıllara okullar kar tatiline girecek mi? Sorusunu getirdi. Cevap Vali Vasip Şahin'den geldi. "kar tatili beklentisine girmeyin" dedi.

İstanbul'da Okullar Tatil mi 1 Mart 2018 | Valilik Açıkladı

Edirne'de tüm şehri beyaza bürüyen kar yağışı İstanbul'da da etkisini gösterdi. İstanbul'un birçok yerinde yaşanan kar yağışı akıllara direkt "yarın okullar kar tatiline girecek mi?" sorusunu getirdi ve gözler İstanbul Valisi Vasip Şahin'e çevrildi. Kar tatili sorularına son noktayı koyan Vali Vasip Şahin; "Kar tatili beklentisine girmeyin" dedi.

İSTANBUL'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ? (1 Mart 2018)

İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yaptığı açıklama şu şekilde: "Biz daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda öncelikle meteorolojik tahminleri alarak ona göre hareket tarzımızı belirliyoruz. Bize bugün itibarıyla gelen meteorolojik tahmin bilgileri, kar yağışının öyle ulaşımı ve eğitimi aksatacak bir noktada ve ağırlıkta olmayacağı şeklinde. Onun için şu anda tatil gibi bir konu gündemimizde değil." dedi.

METEOROLOJİ UYARDI!

1 Mart sabahının ilk saatlerden itibaren İstanbul'un yeni sistemin etkisi altına gireceği ve gün boyu zaman zaman kuvvetli olması beklenen sağanak yağışların, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği tahmin edilmektedir.

Kar yağışının Perşembe sabah saatlerine kadar etkili olduktan sonra yerini soğuk bir havaya bırakarak terk etmesi beklenmektedir. İstanbul'da Çarşamba gecesi, Perşembe günü ve Cuma sabah saatlerine kadar hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi beklendiğinden buzlanma don olayı meydana geleceğinden trafik de meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İstanbul'da Okullar Tatil mi 1 Mart 2018 | Valilik Açıkladı

DON UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü akşam saatlerinde kötü haberi verdi. Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın gece saatleri ile Perşembe sabah saatlerinde Trakya ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli don beklendiği belirtildi. Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Batı Karadeniz kıyılarında ise Perşembe günü hafif ve orta şiddette dün olayı beklendiği ifade edildi.

KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün 04.00-22.00 saatleri arasında Ankara genelinde kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. Vatandaşların, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

İstanbul'da Okullar Tatil mi 1 Mart 2018 | Valilik Açıkladı

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, 28.02.2018 Çarşamba günü 04.00-22.00 saatleri arasında ilimiz genelinde güney ve güneybatı, zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer kısa süreli fırtına beklendiği bildirilmektedir. Bu çerçevede kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı 'ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler' vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡