İstanbul'un Yeni Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Kimdir

İBB'nin yeni Belediye Başkanı Mevlüt Uysal kimdir. Daha önce hangi belediyelerde çalıştı .Detaylar haberimizde

İstanbul'un Yeni Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Kimdir

 

MEVLÜT UYSAL KİMDİR

Mevlüt Uysal Başakşehir Belediye Başkanı

1966 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde
tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Üniversite yıllarından itibaren ülke ve toplum sorunları ile yakından ilgilendi,
siyasi ve sosyal çalışmaların içerisinde aktif olarak bulundu. Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan da aktif siyasetle uğraştı. AK Parti'nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı oldu.

2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine 29 Mart 2009 Yerel
Seçimleri’nde Başakşehir Belediye Başkanı Adayı olan Uysal, 127 bin 482 seçmenden, oy
kullanan 103 bin 111’inin 39 bin 72’sinin oyunu alarak Başakşehir Belediye Başkanı seçildi.

2014 Yerel Seçimlerde AK Parti adayı olarak ikinci kez seçime giren Uysal, sandığa giden
190 bin 906 seçmenden 92 bin 559 seçmenin oyunu alarak ikinci kez Başakşehir Belediye
başkanlığı koltuğuna oturdu.

Yeni kurulan ilçede büyük projelere imza atan Mevlüt Uysal evli ve dört çocuk babasıdır.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ONA EMANET

Bugün, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığında Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlığında (İBB) istanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için parti teşkilatlarında temayül yoklaması yapıldı. Kulislerde konuşulana göre Temayül yoklamasında adı öne çıkan isim Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olduğu söyleniyor.

9159bf66122e39e0654c7132883a9523.jpeg

Mevlüt Uysal'ın 10 gün içinde İBB meclisinde yapılacak olan başkanlık seçiminde partinin ortak adayı olarak geçici süreliğine Büyük Şehir Belediye başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

 

Kadir Topbaş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti. Topbaş'ın istifasını getiren süreç, özellikle 15 Temmuz'la birlikte başlıyor.

15 TEMMUZ'DA İSTANBUL'DA YOKTU

15 Temmuz kanlı darbe girişimi yaşandığı gün Kadir Topbaş İstanbul'da yoktu. Daha sonra kendisi bu konuyla ilgili açıklama yapsa da "Kadir Topbaş neden yoktu" tartışmalarını bitirmeye yetmedi.

BELEDİYEDE FETÖ TEMİZLİĞİ YAPILAMADI

Ardından, Türkiye'nen neredeyse her kurumunda kapsamlı bir FETÖ temizliği yaşanmasına rağmen, İBB'de dikkat çeken bir sayıda temizlik yapılamadı, Kadir Topbaş bu konuda da eleştiri oklarının hedefi oldu.
DAMADI FETÖ'DEN TUTUKLANDI

Ayrıca Kadir Topbaş'ın damadı Mustafa Kavurmacı'nın da FETÖ üyeliğinden tutuklanması, tartışmaları daha da alevlendirdi.
METAL YORGUNLUĞU

Diğer taraftan Kadir Topbaş, bugüne kadar kırılamayan bir rekoru kırdı ve 3 dönem kesintisiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Uzun yıllar aynı görevde kalması, kendisinde metal yorgunluğuna neden olduğuna dair iddialar medyanın gündemi oldu.
BEŞTEPE'YE RAĞMEN VETO EDİLEN İMAR PLANLARI

Kadir Topbaş'ı istifaya götüren olayların son halkası ise dün yaşandı. İstanbul'un 5 ilçesinde değişikliği içeren imar planları, CHP'li belediye meclisi üyelerine rağmen AK Partili üyelerinin oylarıyla meclisten geçmişti.

Kadir Topbaş, AK Partililerin 'olur' verdiği, CHP'lilerin ise karşı çıktığı imar planlarına 'hayır' dedi, veto etti. Ankara'nın bu konudaki tavrına rağmen Kadir Topbaş'ın bu 5 dosyayı veto etmesi, gerginliğe yol açtı. Aynı dosyalar, bir gün sonra AK Partililerin oylarıyla, aynı biçimde, Kadir Topbaş'a rağmen belediye meclisinde kabul edildi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡