Kadir Mısıroğlu neden, ne zaman öldü? Kadir Mısıroğlu Kimdir?

Kadir Mısıroğlu kimdir? Kadir Mısıroğlu'na neden dava açıldı? Kadir Mısıroğlu Atatürk hakkında ne dedi? Kadir Mısıroğlu öldü mü? tüm merak edilenler haberimizde..

Kadir Mısıroğlu neden, ne zaman öldü? Kadir Mısıroğlu Kimdir?

Kadir Mısıroğlu 86 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir kaldığı hastanede tedavi gören ve Atatürk düşmanlığı ile bilinen Kadir Mısıroğlu bugün defnedilecek. Aslen Trabzonlu olan tarihçi-yazar Kadir Mısıroğlu Atatürk hakkında söylediği kim ve nefret sözleri ile büyük tepki çekmişti. Atatürk düşmanı olan Kadir Mısıroğlu  ölürsem cenazeme Atatürk sevenler gelmesin diyerek vasiyet etmişti. 

Kadir Mısıroğlu’nun cenazesinin Büyük Çamlıca Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından bugün toprağa verileceği belirtildi. Ancak herkes şimdi Mısıroğlu’nun canlı yayında açıkladığı cenaze vasiyetinin ne olacağını merak ediyor.

VASİYETİNDE NE DEMİŞTİ?

“Mustafa Kemal’i seven cenazeme gelmesin”

Mısıroğlu, 25 Mayıs 2013 yılında sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Vasiyetimdir; M.Kemâl’e zerre muhabbeti olan cenâzeme gelmesin!..” demişti.

Mısıroğlu, “Eğer bir Müslüman Atatürk’ü seviyorum derse ya ahmaktır ya sahtekardır” ifadesini kullanmıştı.

Kadir Mısıroğlu twitterdan attığı "Mustafa Kemal'le zerre muhabbeti olan cenazeme gelmesin" sözleri ile Atatürk düşmanlığını açıkça ortaya koyan bir isim. Youtube üzerindeki kanalından yayınladığı videolarla aleni hakaretler eden Kadir Mısıroğlu kimdir ve aslen nerelidir?

KADİR MISIROĞLU KİMDİR:

Kadir Mısıroğlu 24 Ocak 1933 doğumlu. Aslen Akçaabatlı olan Kadir Mısıroğlu, Atatürk ve laiklik karşıtlığı ile kendine taraftar buluyor. "Atatürk İngilizlerin adamı" iddiasında bulunan Kadir Mısırlıoğlu'nun 1983'te İngiltere'den siyasi sığınma istediği ortaya çıkmıştı.  

Kadir Mısıroğlu Atatürk ve Yunan için ne demişti

Cumhuriyet  ve Atatürk aleyhine söylemleriyle bilinen Kadir Mısıroğlu, tepki çeken şu sözlerin sahibi:
*'Beni tefe koyarlar ama keşke Yunan galip gelseydi. Ne hilafet yıkılırdı. Ne şeriat yıkılırdı. Ne medreseler lağvedilirdi. Ne hocalar asılırdı. Hiç biri olmazdı"
*Mustafa Kemal ile zerre muhabbeti olan cenazeme gelmesin.
*Atatürk heykellerini kastederek "Köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz" demişti.

Atatürk Hakkında Paylaşımı Tepki Çekmişti

Yazar, şair, avukat, gazeteci ve tarih revizyonisti olarak bilinen Kadir Mısıroğlu geçtiğimiz aylarda attığı Tweet'inde şu ifadelere yer vermişti: "Vasiyetimdir! M.Kemal'e zerre muhabbeti olan cenâzeme gelmesin !..Üstad @KadirMisiroglu"

Shakespare Hakkındaki Açıklaması

Kadir Mısıroğlu, daha önce katıldığı canlı yayın programlarında "Keşke Yunan galip gelseydi", "Shakespeare aslında Şeyh Pir'dir" gibi açıklamalarda bulunmuşdur. Televizyon programlarında ve Youtube kanalından yaptığı sohbetlerdeki söylemleriyle de dikkat çeken Kadir Mısıroğlu'nun Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili attığı son paylaşım çok sayıda tepki yorumu aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kadri Mısırlıoğlu hakkıında Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret suçundan soruşturma başlatıldı. Mısıroğlu, Atatürk heykellerini kastederek, "Heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz" demişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı basın bürosunca, bazı basın yayın organlarında yer alan ve Kadir Mısıroğlu’na ait olduğu belirtilen video kaydında geçen sözlerle ilgili ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ suçundan inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Mısıroğlu, Atatürk heykellerini kastederek, “Heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz” demişti

KADİR MISIROĞLU KİMDİR?

Kadir Mısıroğlu kimdir, Tarih araştırmacısı, yazar, şair, hukukçu ve eski gazeteci

Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı mütevelli heyeti başkanı ve Sebil Yayınevi kurucusu ve sahibidir.

Kadir Mısıroğlu, 24 Ocak 1933 tarihinde Trabzon, Akçaabat’da “Kadir Gecesi” seher vakti Dünya’ya gelmiştir. Babası Eyüp Sabri Bey, annesi Sâriye Hanım’dır. Bebekliğinde hiçirmiş. Cılızlığı sebebiyle sekiz yaşında Akçaabat Merkez İlk Mektebi ‘ne başladı. yaşadığı ilçede ortaokul olmadığı için İlkokul bittiğinde babası terzi yanına çırak verdi. Seneye okul inşası bittiğinde babası göndermek istemese de zorla da olsa 1947 yılında ortaokula başladı. O yıl Necip Fazıl Kısakürek‘in yayınladığı dergi olan ve Cumhurriyet Halk Partisi, Mustafa Kemal ATATÜRK ve inkilaplarına karşı yazmakta olan “Büyük Doğu dergisi” ile orada tanıştı.

1948 yılında ortaokul ikide iken okulda arkadaşları ile ATATÜRK aleyhine konuşup hakaretler edince okul idaresi tarafından bir haftalık okuldan uzaklaştırma cezası almıştır. Lisedeyken namaz odasında asılı duran bir takvimin kartonundaki Mustafa Kemal ATATÜRK resmini yırtmaktan dolayı 3 gün uzaklaştırma cezası almıştır.

1950 yılında başladığı liseyi Trabzon‘da okuyup 1954 yılında bitirdikten sonra Üniversite için 6 Ekim 1954 tarihinde vapurla İstanbul‘a gitti. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudu. Trabzon Liselerinden Yetişenler Cemiyeti‘nin yurdunda ikamet etti. Bir yıl sonra o cemiyetin başkanlığını yapmaya başladı.

Üniversitede okurken bir yandan da 7 adet öğrenci yurdu açtı ve işletti. Bunların en meşhurları “Vefa”, “Seyhan”, “Karadeniz” ve “Yıldız” Talebe Yurdlarıdır. Ayrıca bu yıllarda hukuk okuduğu halde daha çok tarihçiliğe merak saldı ve tarih ile ilgili araştırmalar yaptı. Cüneyd Emiroğlu mahlası ile yazılar yazdı. Kadir Mısıroğlu, 1964 yılında “Lozan Zafer mi, Hezimet mi?” adlı ilk kitabının birinci cildini yazdı.

1964 yılında Bursa‘da “Sebil Yayınevi”ni kurdu. 1970 yılı ocak ayında İstanbul Milli Türk Talebe Birliği‘nde “Harf İnkılâbı” ile alâkalı bir konferansı dava mevzuu yapılarak hakkında Eskişehir Örfî İdare Askerî Mahkemesi‘nce yedi sene hapis beş sene amme haklarından men ve yirmi ay sürgün cezası verilmiştir. Hükmedilen cezanın infazı Eskişehir Sivil Cezâevi‘nde başlayıp İstanbul Sağmalcılar Cezaevi, ve Bakırköy Akıl Hastahânesi Adlî Servis merhalelerinde geçtikten sonra Cerrahpaşa Hastahânesi Psikiyatri Kliniği‘nden 1974 Yılı Mayısında çıkarılan umûmî afla nihayete ermiştir.

1977 yılında haftalık olarak çıkardığı Sebil Dergisinde Mustafa Kemal ATATÜRK aleyhinde yazdığı yazılar nedeniyle başına gelebilecek sorunlardan kurtulmak için Milli Selamet Partisinden Trabzon milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 1978 yılında MSP Merkez Umûmî Heyeti‘ne (Genel idare Kurulu) seçildi. 12 Eylül 1980 İhtilâli olduğunda yurtdışına çıktı ve Almanya‘da Frankfurt‘a yerleşti. Ailesini yanına getirttikten sonra İngiltere‘ye geçti. 1983 yılı başlarında yurda dönmesi istendi dönmeyince vatandaşlıktan çıkarıldı. 1991 Yılında değiştirilen kanun ile yurda dönebilmiştir.

Kadir Mısıroğlu Macar İhtilali isimli kitabı üzerine Hür Macar Yazarlar Birliği’nin en büyük ödüllerinden olan Gümüş Madalya ile taltif edildi. Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal‘ın başkanlığını yaptığı Türkiye Milli Kültür Vakfı tarafından Osmanoğullarının Dramı isimli eserinden dolayı Kadir Mısıroğlu Juri Hususi Ödülüne layık görüldü.

Kadir Mısıroğlu, Şu anda Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı’nın da başkanıdır. Mısıroğlu bu vakıfta cumartesi günleri Cumartesi Sohbetleri adıyla konuşma yapmaktadır.

Kadir Mısıroğlu, 1961 yılında Aynur Aydınarslan ile evlendi. Abdullah Sünusi (d.1963), Fatıma Mehlika(d.1965) ve Mehmet Selman Mısıroğlu (d.1973) adında 3 çocuğu oldu. Mehmet Selman Mısıroğlu 10 Ekim 2014 tarihinde vefat etti.

Kadir Mısıroğlu, vefat ettiğinde Yahya Efendi Dergâhı veya Eyüp Sırtları bölgesinde defnedilmek istemektedir. Bu mümkün olmaz ise Akçaabat’taki âile kabristanına defolmak istemektedir.

Ödülleri :
1968 – Hür Macar Yazarlar Derneği Gümüş Berat
1974 – Türkiye Milli Kültür Vakfı Hususi Mükafatı

Kitapları :
Cüneyd Emiroğlu Mahlası ile:
1972 – Perili Köşk (Masal)
1972 – Of Lala (Masal)
1974 – Yahûdî (İngilizce’den Terc.)
1975 – Poliyanna (İngilizce’den Terc.)
1975 – Hacı Murad (İngilizce’den Terc.)
1994 – A’mak-ı Hayal (Osmanlıca’dan sadeleştirme)
2004 – Dede Korkut Hikayeleri (Osmanlıca’dan sadeleştirme)
2004 – Gök Bayrak (Osmanlıca’dan sadeleştirme)

Şiir:
1992 – Cemre
Hikâye-i Hâl

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Arda Güler, Real Madrid'de ilk kez ilk 11'de oynadığı Real Sociedad maçında gol attı
Arda Güler, Real Madrid'de ilk kez ilk 11'de oynadığı Real Sociedad maçında gol attı
Ne oldum değil, ne olacağım denmeli! Ünlü sanatçı Serdar Ortaç'dan iç burkan itiraflar! ''Param biteceğine inanmazdım''
Ne oldum değil, ne olacağım denmeli! Ünlü sanatçı Serdar Ortaç'dan iç burkan itiraflar! ''Param biteceğine inanmazdım''
TÜİK paylaştı: Trafiğe kaydedilen taşıt sayısında artış var…
TÜİK paylaştı: Trafiğe kaydedilen taşıt sayısında artış var…
FBI, vatandaşlarını lisans olamayan finansal sistemler konusunda uyardı…
FBI, vatandaşlarını lisans olamayan finansal sistemler konusunda uyardı…
Çok Okunanlar
27 Nisan 2024 Cumartesi günlük burç yorumları | Sosyalleşmek size iyi gelecektir
27 Nisan 2024 Cumartesi günlük burç yorumları | Sosyalleşmek size iyi gelecektir
Arda Güler, Real Madrid'de ilk kez ilk 11'de oynadığı Real Sociedad maçında gol attı
Arda Güler, Real Madrid'de ilk kez ilk 11'de oynadığı Real Sociedad maçında gol attı
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
Yorumlananlar