Kanal İstanbul depremi tetikler mi? Şengör açıkladı, İmamoğlu tepki gösterdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün akşam canlı yayınlanan bir televizyon programına konuk oldu. İmamoğlu, burada Kanal İstanbul dahil birçok konuda soruları yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün akşam canlı yayınlanan bir televizyon programında soruları yanıtladı.

CELAL ŞENGÖR, TELEFONLA PROGRAMA TELEFONLA BAĞLANDI

İmamoğlu, Kanal İstanbul'la ilgili açıklamalarda da bulundu. jeolog Prof. Dr. Celal Şengör telefonla bağlandı.

ŞENGÖR'DEN KANAL İSTANBUL'UN DEPREMİ TETİKLEYECEĞİ YÖNÜNDEKİ İDDİALARA AÇIKLAMA

Şengör, Kanal İstanbul'un depremi tetikleyeceği iddialarına ilişkin "Kanal deprem tetikler demek yanlıştır, hesabını yapmak kolay. Eğer tsunami olursa Kanal tehlikeye girer. Bir deprem Kanal'ı kırar mı, kırmaz mı hesaplama yapılmadan bilemeyiz. Kanal etrafında yeni bir şehir oluşturmak cinayettir dedim. Sayın İstanbul Belediye Başkanımızın söylediğini orada tekrar ettim. Artık İstanbul yeni bir şehri kaldıramaz. Bu benim vatandaş olarak görüşüm. Jeolojik olarak dediğim, kanal büyük deprem yapmaz. Biz Atatürk Barajı'ndan biliyoruz bunu. Sadece ve sadece jeolog olarak konuşuyorum. Bunu dışında Terkos Gölü'ne sızar mı falan." dedi.

İMAMOĞLU, ŞENGÖR YAYINDAN AYRILINCA KONUŞTU

İBB Başkanı İmamoğlu, Şengör'ün açıklamaları sırasında suskunluğunu korudu.  Şengör yayından ayrıldıktan sonra İmamoğlu, Şengör'ün stüdyoya telefonla bağlanmasına tepki gösterdi.

İşte Şengör'ün açıklamaları:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡