Karne hediyesi 2019| En güzel karne hediyeleri, ilkokul, lise, okul öncesi

Okulların kapanma zamanı yaklaştıkça öğrencilere alınabilecek hediyeler de internette araştırılmaya başlandı. Peki en güzel karne hediyeleri nelerdir? Okul öncesine, ilkokula, liseye alınabilecek karne hediye önerileri nelerdir? iŞte cevapları.

Karne hediyesi 2019| En güzel karne hediyeleri, ilkokul, lise, okul öncesi

Karne almaya yaklaşyıkça öğrencileri bir heyecan sararken veliler de çocuklarına başarıları karşılığında hediye önerileri bakmaya başladı. Peki en güzel karne hediyeleri nelerdir? Okul öncesine, ilkokula, liseye alınabilecek karne hediye önerileri nelerdir? Tüm cevaplar haberimizde...

EN GÜZEL KARNE HEDİYELERİ

1- İlginç pastel boya setleri

2- Makaron kulaklık

3- Elektrikli scooter

4- Kumbara

5- Akıllı çocuk saati

6- Buz pateni

7- Mini atlıkarınca

8- Parmak oyuncakları

9- Gece lambası

10- Bisiklet

11- Kitap

12- Scooter

13- Resimli saat

14- Ev salıncağı

15- Ayna

16- İsimli tişört

17- Bileklik

18- Ayakkabı

19- Beslenme çantası

20- Güneş gözlüğü

21- Çocuk golf seti

22- Drone

23 - Yaz kampları aslında oldukça geniş bir alanı kapsıyor. Çocuğunuzun ilgi alanına göre bir uzay, izci, bilim, İngilizce ya da yurt dışı kampına kaydını yaptırabilirsiniz. Böylece çocuğunuz diğer hediyelere göre çok daha fazla heyecanlanacak ve tüm yazı oldukça verimli bir şekilde geçirecektir.

24 - Çocuklar için özel olarak üretilen akıllı saatlerde anlık takip, GPS, sanal bariyer, sesli SMS, Wi-Fi, acil arama ve alarm gibi çok farklı ve fonksiyonel özellikler bulunuyor. Eğer çocuğunuz akıllı saatlere ilgi duyuyorsa bu hediye hem onu hem sizi fazlasıyla mutlu edecektir.

25 -
Tablet, telefon ve PC’den oynanabilen lisanslı zeka oyunu MentalUP çocukların dikkat, hafıza, analitik düşünme, görsel mekânsal algı, problem çözme, planlama ve kavramlaştırma gibi zihinsel becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. İçinde onlarca oyun bulunduğu için çocuğunuzun seveceği hediyeler listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

26- Çocuğunuz hareketli bir yapıya sahipse ve enerjisini nasıl atacağını bilemiyorsa ona yeni bir hobi kazandırmak için kaykay, paten veya scooter alabilirsiniz. Böylece yazın açık havada bol bol zaman geçirirken bu aletlerdeki uzmanlığını da ilan edebilir. Elbette kask ve dizlik gibi güvenlik aksesuarlarını da satın almayı unutmayın.

27 - Son zamanların teknoloji trendi drone’lar çocukları için büyük bir heyecan ve eğlence anlamına geliyor. Çocukların hızlı karar verme ve dikkat becerilerinin yanı sıra, reflekslerini de güçlendirmeye yardımcı olacak drone’lar aynı zamanda onlara farklı bir bakış açısı da kazandıracaktır.

28 - Çocuğunuzun cam, seramik veya ahşap gibi bir sanat atölyesine ya da pasta/kurabiye yapımını öğrenebileceği bir mutfak atölyesine katılmasını sağlayın. Bu sayede diğer çocuklarla etkileşime geçebilecek ve yeteneklerini keşfedebilecektir.

29 - Karaoke başlı başına eğlence! Karaokeyi evde yapmanızı sağlayan mikrofonlu versiyonu ise son zamanlarda oldukça popüler. Çocuğunuza karne hediyesi olarak bu mikrofondan alıp en sevdiği arkadaşlarıyla eğlenebileceği bir organizasyon düzenleyebilirsiniz.

30 - Kişiselleştirilmiş puzzle aslında sevdiğimiz bir fotoğrafı ya da görüntüyü puzzle’ın üzerine basma imkanı veriyor. Çocuğunuza ait bir fotoğrafı veya onun sevdiği bir çizgi film kahramanını bastırıp istediğiniz parça sayısını da ayarlarsanız, tamamlayana dek puzzle’ın başından ayrılmayacağını garanti edebiliriz. Puzzle’ı tamamladıktan sonra çerçeveletip ona ikinci sürprizinizi yapmayı unutmayın!

31 - Kitap deyip geçmemek lazım. Eğer çocuğunuzun ilgi alanlarını iyi biliyor ve onu iyi tanıyorsanız onu heyecanlandırabilecek bir kitap dünyanın en güzel hediyesine dönüşebilir. Bizim önerimiz devamını getirebileceği Harry Potter ve Saftirik Greg’in Günlüğü gibi sürükleyici bir serinin ilk kitabını almanız.

32 - Çocuğunuz belki henüz ilk bisikletini almadı ya da büyüdüğü için eski bisikleti artık küçük geliyor. Eğer böyle bir durum söz konusu ise bir çocuğa alınabilecek en güzel hediyeye karar vermiş olabilirsiniz. Bir de en sevdiği rengi seçip kenarına köşesine renkli süslemelerden iliştirirseniz, tüm yazı bu hediyenin tadını çıkararak geçireceğinden emin olabilirsiniz.

33 - Spor mu, dans mı? Çocuğunuzun neye ilgisi olduğunu biliyorsanız seçmesi oldukça kolay. Ama bazen de çocukları yakından tanımak ve onları doğru yönlendirebilmek gerekir. Siz de çocuğunuzu bir spor ya da dans kursuna yazdırarak hayata bakışını değiştirebilir ve en önemlisi de gelecek kararlarını etkileyebilirsiniz.

34 - Müzik her yaştan çocuğu etkileyebilecek kadar özel bir ilgi alanı. Çocuğunuzun hem motor becerilerinin hem de kulağının gelişmesi için gitar, bateri, keman ya da çeşitli ritim aletleri alabilirsiniz. Kim bilir, belki de geleceğin dünyaca ünlü müzisyeni sizin hediyenizle şekilleniyordur…

35 - Lego’lar ya da renkli bloklar o kadar farklı temalara sahip ki çocuğunuzun hayal dünyasını genişletmek için belki de en isabetli hediyeler. Eğer çocuğunuzun ilgisi varsa ona çok parçalı yeni bir Lego dünyası hediye edebilirsiniz. Jurassic World’den Batman’e, hayvanlardan robotlara pek çok konsept arasından çocuğunuzun elinden düşürmeyeceği setler yakalayacağınıza eminiz.

Karne hediyesi 2019| En güzel karne hediyeleri, ilkokul, lise, okul öncesi

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

2018-2019 Eğitim öğretim dönemi için yayımlanan takvim bilgilerine göre; 4 Şubat 2019 Pazartesi günü başlayan ikinci kanaat dönemi 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek.

2019-2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak. Böylelikle öğrenciler 3 ay tatil yapmış olacak.

2018-2019 eğitim öğretim yılına göre ikinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başladı ve 14 Haziran 2019 Cuma tamamlanacak.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2019-2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak.

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9’uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin, eğitim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunulması amacıyla 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde uyum eğitimi yapılacak.

Karne hediyesi 2019| En güzel karne hediyeleri, ilkokul, lise, okul öncesi

OKULLAR ERKEN KAPANACAK MI?

Daha önceden yaz tatiline ilişkin açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bizim tatilimiz uzun. Avrupa ortalaması 200 okul günü. Bizde 180 iş günü var. Japonya'da 220 gün. Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra 180 iş günü Avrupa'daki gibi 200 iş günü olabilir. Türkiye'nin yüzde 90'ı tarım toplumuyken yazın 3 aylık boşluğu bırakmışlar çünkü tarım yapılıyor. İş tersine dönmüş yüzde 80'i şehirleşmiş ama bu takvim yine aynı kalmış temel çıkmaz bu. Değişebilir. Şu anda 180 iş gününü hemen artırmak gibi bir derdimiz yok. Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra orta vadede 180 iş günü Avrupa'daki gibi 200 gün olabilir” demişti.

Karne hediyesi 2019| En güzel karne hediyeleri, ilkokul, lise, okul öncesi

2019 RESMİ TATİLLER NE ZAMAN?

01 Ocak Salı Yılbaşı

23 Nisan Salı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

01 Mayıs Çarşamba Emek ve Dayanışma Günü

19 Mayıs Pazar Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

15 Temmuz Pazartesi Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü

30 Ağustos Cuma Zafer Bayramı

29 Ekim Salı Cumhuriyet Bayramı

Karne hediyesi 2019| En güzel karne hediyeleri, ilkokul, lise, okul öncesi

YAZ TATİLİ SÜRESİ NE KADAR OLACAK?

Okullarda 3 aylık yaz tatili uygulaması değişebilir. Sinyali Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN TÜRK'te yayınlanan 40 programında verdi. Peki, bakanlığın üzerinde çalıştığı tatil formüllerinde neler var? İşte detaylar...

Çalışma kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Turizm Bakanlığı ile de görüştü. Hatta turizm sezonu eylül ve ekim aylarını da içine aldığı için turizm otelcilik öğrencilerinin kasım ayında okula başlamaları ve daha çok eğitimlerin pratiğe yönelik olması planlanıyor.

İllere göre eğitim takviminin hazırlanmasının nedenlerinden biri de tarım bölgelerinde eğitimde yaşanan sorunlar oldu. Çünkü tarım işçilerinde ailelerine yardım eden çocuklar okula devam sorunu yaşıyor. Örneğin en erken hasat, Çukurova'da mayıs ayında başlıyor. Yani okulların açık olduğu dönemde. İşte bu sebepten dolayı öğrencilerin eğitimi aksattığı dikkat çekti. Hazırlanan eğitim planlamasında tarım tarihleri de dikkate alınacak.

Yapılacak düzenleme de bölgelerin mevsim şartları da göz önünde bulundurulacak. Örneğin doğuda kışın yaşanan olumsuzluklardan kaynaklı okula erişimin zor olması da eğitim tarih planlamasında kriterlerden biri olacak.

Karne hediyesi 2019| En güzel karne hediyeleri, ilkokul, lise, okul öncesi

YAZ TATİLİNDE ÖĞRENCİLER NELER YAPABİLİR?

Her halükarda başarılı karnelerinden sonra onları ödüllendirin. Başarılarının, farkında olmalarını sağlayın.

Çocuklarınız ile birlikte tüm yaz tatilini kapsayacak bir zaman planlanmasını birlikte yapın ve buna karşılıklı uyun.

Zaman planlaması içinde her gün 30 dakika – 1 saat arası, mutlaka ders tekrarına fırsat yaratın.

Spor ve sanat gibi faaliyetlere de ağırlık verilen, bir aylık yaz okuluna gitmeleri, eğlenceli bir öğrenme temposunun bir süre daha devam etmesini sağlayacak ve faydalı olacaktır.

Her gün yarım saat mutlaka kitap okunması, okuma alışkanlığının devam etmesi, dil bilgisinin gelişmesi açısından önemlidir.

Aile ile birlikte deniz tatili yapılması, bedenin iyot ve D vitamini depolaması ve kışa hazır olması açısından faydalıdır.

Çocuklarınıza hayallerini sorun. Hayallerine giden yol için birlikte plan yapın ve destek olun.

Onlarla iletişim kurun. Kelimelerin ötesine geçin ve çocuklarınızın ağzından çıkan kelimeleri, onların dünyasındaki anlamları ile anlamaya çalışın. Yani empatik dinleme yaparak iletişim kurun.

Gerek ev içinde gerekse de dışında ortak etkinlikler yapın. Evde kutu oyunu oynamak, dışarıda birlikte baba –oğul basketbol oynamak veya çocuklarla birlikte sinemaya gitmek gibi.

Arkadaşları, yaşıtları ile zaman geçirmeleri için fırsatlar yaratın. Programlar yapın.

Karne hediyesi 2019| En güzel karne hediyeleri, ilkokul, lise, okul öncesi

YAZIN ANAOKULLARINA MÜJDE

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul öncesi eğitimi hiç almamış çocuklar için temmuz ve ağustosta iki aylık yoğunlaştırılmış ücretsiz anaokulu eğitimleri düzenleyecek. MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, bakanlık, beş yaşta brüt yüzde 84 olan okul öncesi eğitime her çocuğun ilkokula başlamadan en az bir yıl devamını sağlamak, bu oranı daha yükseğe çekmek, sonra da eğitimi zorunlu hale getirmek için harekete geçti. Yaz tatilinde boş olan okulların kapısı açılacak.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından koordinasyonu yapılan çalışmayla, okul öncesi eğitimi hiç almamış çocuklar için bu yıl temmuz ve ağustosta bir uygulama yapılacak. Okullarda, daha önce hiç anaokulu eğitimi almamış, özellikle 2019-2020 eğitim öğretim döneminde birinci sınıfa başlayacak çocuklar için iki aylık yoğunlaştırılmış anaokulu eğitimleri düzenlenecek. Yönetmelik gereği geçmiş yıllarda da uygulanan yaz okulu modelinden daha fazla çocuğun yararlanabilmesi için kırtasiye ve beslenme desteği de verilecek.

Karne hediyesi 2019| En güzel karne hediyeleri, ilkokul, lise, okul öncesi

ÖRNEK ÖĞRETMEN  KARNE GÖRÜŞLERİ

”Örnek bir yaşam sergileyebilmek için bu yaştan örnek adımlar atmandan dolayı tebrik ederim.”

”Başarını tesadüfe değil, çok çalışmana borçlusun. Seni çok tebrik eder başarılarının devamını dilerim.”

”Sorumluluk sahibi, liderlik yönü güçlü, çalışkan, idealist, öğrencimi ve değerli ailesini tebrik ederim.”

”Derslerinde göstermiş olduğun başarı ve gayretin için tebrik ediyorum. Ben seni her zaman düzenli ve davranışlarıyla örnek biri olarak tanıdım umarım hayatın boyunca hep başarılı olursun.”

”Belki çok yorulduğun dönemin son gününde karne notların seni dinlendirecektir. İlk tebrik eden ben olmak istedim. İyice dinlen ikinci dönem daha iyisini bekliyorum senden.”
”Tebrik ederim. Derslerinde çok başarılısın, seninle gurur duyuyorum. İleride daha da başarılı olacağına inanıyorum. Başarılarının devam etmesini dilerim.”

”Terbiyeli, çalışkan, örnek, başarılı bir yılı geride bırakıyorsun. Başarılarının devamını dilerim.”

”Büyüdüğünde geriye baktığında, başarılı bir öğrenci ve seninle her zaman gurur duyan bir öğretmen göreceksin. Dilerim, başarın ve güzel bir hayat da seni gelecekte bekliyor olur.”

”İnsan kendisi için karar verir! Bu yüzden eğitimin amacı karar verme yeteneğini geliştirmek olmalıdır. Kararlı bir öğrenci olduğun ve kararlı şekilde çalıştığın için her türlü takdiri hak ediyorsun.”

”Derslerindeki başarıların ve örnek davranışların için tebrik ediyorum. Başarmak zor değil çalışmakla her zorluğun üstünden gelebilirsin unutma bunu örnek öğrencim. Başarılar.”

”Derslerde son derece başarılı ve ilgili bu ilgi ve başarının devamını dilerim. Başarılarından dolayı seni kutlarım.”

”Her alanda başarılı bir dönem geçirdin, ömür boyu hep başarılı olman dileğiyle.”

”Gerek davranışların gerekse derslerindeki başarılarınla hep zirvede oldun. Zirveden hiç inmemen dileğiyle…”

”Başarı için plan yapmıyorsanız, o zaman hükmen başarısızlığı planlıyorsunuz demektir. Seni planlı ve disiplinli çalışmalarından ötürü kutlarım.”

”Yücelmek, yücelere gönül vermekle başlar. Sen bunu başarıyorsun. Bu başarılarının devamını dilerim.”

”Tebrik eder, bu başarılarının bir ömür boyu devam etmesini temenni ederim.”

”Ders içi ve ders dışındaki davranışlarınla beni çok mutlu ettiğin için teşekkür ederim.”
Başarılı Öğrenci  Görüşleri:

”Göstermiş olduğun gayretten dolayı seni kutluyor, senin daha büyük başarılar kazanmanı diliyorum.”

”Karnendeki iyi notlara baktıkça, ne denli daha başarılı olabileceğini görüyorum. Yolun açık olsun.”

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Çöp konteynerlerinde şok görüntü! Ayıyı parçalara ayırıp çöpe attılar!
Çöp konteynerlerinde şok görüntü! Ayıyı parçalara ayırıp çöpe attılar!
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında, beklenen karar açıklandı!
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında, beklenen karar açıklandı!
Kamuda tasarruf başlıyor! Bin araç satışa çıkıyor
Kamuda tasarruf başlıyor! Bin araç satışa çıkıyor
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
Çok Okunanlar
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
BİM, 26 Nisan 2024 aktüel kataloğu yine dolgun: İşte elektrikli ev aletleri…
BİM, 26 Nisan 2024 aktüel kataloğu yine dolgun: İşte elektrikli ev aletleri…
DEM Parti Batman il binasından skandal görüntüler! Parti binası değil, örgüt karargahı
DEM Parti Batman il binasından skandal görüntüler! Parti binası değil, örgüt karargahı
Yorumlananlar