KOBİ'lere destek paketi! Bakan Albayrak yeni kredi paketini açıklayacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yarın KOBİ'ler için Türkiye Bankalar Birliği ile 12 bankanın katılacağı çok önemli bir kredi paketini açıklayacakları müjdesini verdi.

KOBİ'lere destek paketi! Bakan Albayrak yeni kredi paketini açıklayacak!

Ekonomiye yeni bir nefes geliyor. Futbol kulüpleri ve kredi kartı borçlularının ardından bankalar şimdi de ihracatçı ve imalatçı KOBİ'lere sağlanacak yeni nefes kredisi ile üretici ve ihracatçı küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) ucuz ve kolay ulaşılabilir kaynağa erişecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da dün müjdesini verdiği yeni kredi KOBİ'lere yeni bir nefes aldıracak. Yeni nefes kredisi önceki nefes kredisine benzemekle birlikte bu kez Yeni Ekonomi Programı'na (YEP) uygun olarak sadece imalatçı ve ihracatçı şirketlere ucuz kredi olanaklarının sağlanacağı ifade ediliyor.

BU KEZ 12 BANKA KATILACAK

Bakan Albayrak yeni nefes kredisine 12 bankanın katılacağını ifade etti. Daha önce geçen yıl hayata geçen Nefes kredisinden 50 bin KOBİ yararlanmıştı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu ve Denizbank arasında yapılan bir anlaşma ile verilen krediden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı oda ve borsalara üye olan KOBİ’ler yararlanıyordu.

Nakdi ve Ticari bir kredi olan Nefes Kredisi 12 ay vadeli bir şekilde kullanılıyordu. Yıllık sabit faiz oranları ile 250 TL KGF başvuru ücretine sahipti. Nefes Kredisi en fazla 200 bin TL olarak kullanılıyordu. Yıllık %9,9, aylık %0,9 faiz oranı ile bu krediye ulaşılabiliyordu.

250 TL KGF başvuru ücreti, başvuru tutarı veya kullandırdım tutarından bağımsız olarak, başvuru esnasında alınıyordu. Kredinin onaylanmaması durumunda bu tutar geri ödenmiyordu.

NEFES KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

-KOBİ olmak,
-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne üye odalardan birisine üye olmak,
-Başvuru tarihi itibarıyla en az bir yıldır faaliyet gösteriyor olmak,
-Eczaneler, Tarım Kredi ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri, Döviz Büfesi/Bürosu, faktoring şirketleri, emlakçılar, mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler gibi sektörlerde faaliyet göstermek.

KOBİ BANKACILIĞI NEDİR?

İmalat sanayiinde hisselerin % 25 in fazlası büyük işletmelerin elinde olmayan 1’den 250′ ye kadar işçi çalıştıran işletmeler olarak tanımlanmıştır. Sanayi sektörü açısından Kobilerin ne olduğuna bakarsak Kobiler şu şekillerde tanımlanabilir. Kısıtlı sermaye ve pazarlama olanaklarına rağmen ayakta kalmayı başarabilen, piyasalara mal ve hizmet üretip sunan ve ülkedeki sıkıntılardan yoğun olarak olumsuz şekilde etkilenen ve ekonomik krizlerden büyük işletmelere göre daha fazla olumsuzluk yaşayan bunun sonucunda ağır yara alabilen ancak her şeye rağmen yine de üreten, ülkedeki büyük işletmelerden daha fazla katma değer yaratabilen tüm ticari ve sinai hizmet işletmeler gelmektedir. Kobi bankacılığı sadece bu durumda olan Kobilere hizmet veren ve Kobilerin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli fayda ve avantajların sunulduğu bankacılık hizmetlerdir.


KOBİLER İÇİN EN İYİ BANKA HANGİSİDİR?

Sadece Kobilere yönelik hizmetlerin sunulduğu Kobi Bankacılık hizmeti veren bankaların hangisi olduğunu merak edenler Kamu sermayeli Halkbank Kobi bankacılığı hizmetlerine göz atmalıdır. Herkesin bildiği gibi Kobilere yönelik olarak her yıl devlet tarafından devlet teşvikleri verilmektedir. Kobilerin gelişimine yönelik olarak verilen devlet desteklerinin birçoğu Kosgeb kurumu aracılığıyla verilirken bir çoğu da ekonomik sıkıntıda olan esnaf ve kobilere yönelik faizsiz kredi destekleri ve hibeler olarak  verilmektedir. Bu hibe ve faizsiz kredileri kobilere sunan banka olan Halkbankası TTGV, TKDK Kalkınma ajansları destekleri ve Tubitak destekleri olarak Halk bankası aracılığıyla Kobilere sunulmaktadır. Halkbank bu desteklerin yanında Kobilere yönelik olarak kredi kampanyaları ile de adını duyurmaktadır. Tüm bu imkanları Kobiler işyerinden hiç çıkmadan yararlanabilmektedir.

En avantajlı bankalardan bazıları şunlardır;

    Yapı ve Kredi Bankası
    Vakıfbank
    İş Bankası
    Akbank
    TEB
    Halkbank
    Garanti Bankası


Halkbank Kobi Bankacılık hizmetleri arasında kobiler için kredi kampanyası düzenleyen Halk Bankasından hiç yerinizden kalkmadan internet bankacılığını kullanarak Halkbankkobi hizmetlerinden yararlanabilmek mümkündür. Halkbank WEB krediye Halkbank müşteri olsun olmasın herkes başvuruda bulunarak krediden yararlanabilir. Halkbank WEB Kredi 50 Bin TL limitli olarak 36 aya varan vade ile aylık %2,50 faiz oranı ile tüm ihtiyaçlarınız için sizi beklemektedir. Kobiler İnternette 50 bin lira kredi emrinizde sloganıyla sunulan ve www.halkbankkobi.com.tr den başvuru yapabileceğiniz Kobilere özel kredi imkanından yararlanabilirsiniz.

Kobi Bankacılığı Halkbank

Halkbank Kobi Destek Paketleri olarak İhracat Destek Paketi olarak; İmalat Destek Paketi, Makine İmalat Destek Paketi, Teknoloji, AR-GE, İnovasyon Destek Paketi, KOBİ Turizm Sektörü Destek Paketi, Hizmet ve Ticaret Sektörü Destek Paketleri, Sanayi Bölgeleri Destek Paketi, Taahhüt Sektörü Destek Paketi, Taşımacılık Sektörüne Destek Paketi, Şoför Esnafına Plaka Teminatlı Kredi, Medikal Kredi Paketi, POS İş Yeri Paketi Lisanssız Elektrik Üretimini Destek Paketi Franchising Destek Paketi ve Tarım Destek Paketi hizmeti sunmaktadır.

Denizbank Kobi Bankacılığı

Kobilere Kosgeb desteğiyle 50 bin liraya kadar ilk yıl geri ödemesiz 36 ay vadeli faizsiz kredi desteği ve Kobi’lere yıllık % 9.9 faiz oranları ile 12 ay vadeli Nefes kredisi sunmakta idi. Nefes Kredisi geçen yıl verilmiş olup 2019 yılında devam edip etmeyeceği konusunda netleşmiş bir karar bulunmamaktadır. Bu avantajların yanında her Kobiye şart olan kredi kartı ve krediye ihtiyacı olup da teminat sıkıntısı çeken Kobilere KGF çözüm sunan Denizbank  Kobilere yönelik hizmetleri ile adını duyuran ve en iyi Kobi bankacılığı hizmetleri sunan bankalar arasındadır.

Yapı Kredi Bankası Kobi Bankacılığı

Kobilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak Kobi kredileri sunan Yapı kredi bankası 36 ay vadeli nakit destek kredisi, 60 ay vadeli makine donanım kredisi, 36 ay vadeli ödemesi kolay  turizm kredisi, sezona hazırlık kredisi, 48 ay vadeli taşıt kredisi ve taksi kredisi, 36 ay vadeli Franchising kredisi, Kobi Arge ve Kobi Arge yatırım kredisi ve 2B Arazi kredisi ile kobilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için özel çözümler sunmaktadır.

Kobilerin acil nakit ihtiyaçlarına çözüm sunan ve Kobilerin gelişimlerine yönelik fayda ve avantajlar sağlayan en iyi kobi bankaları yukarıda da belirttiğimiz gibi Yapı kredi, Denizbank,Halkbankası ve Teb gibi bankalardır.

Yukarıda verdiğimiz bankaları inceleyip aralarında değerlendirme yaparak bir tanesini seçebilir ve işletmeniz için geçerli ihtiyaçları, bu bankaların Kobi’lere verdiği

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında, beklenen karar açıklandı!
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında, beklenen karar açıklandı!
Kamuda tasarruf başlıyor! Bin araç satışa çıkıyor
Kamuda tasarruf başlıyor! Bin araç satışa çıkıyor
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
Hatay'da korkunç cinayet! Camiye giderken öldürülen imamın katili komşusu çıktı!
Hatay'da korkunç cinayet! Camiye giderken öldürülen imamın katili komşusu çıktı!
Çok Okunanlar
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
BİM, 26 Nisan 2024 aktüel kataloğu yine dolgun: İşte elektrikli ev aletleri…
BİM, 26 Nisan 2024 aktüel kataloğu yine dolgun: İşte elektrikli ev aletleri…
DEM Parti Batman il binasından skandal görüntüler! Parti binası değil, örgüt karargahı
DEM Parti Batman il binasından skandal görüntüler! Parti binası değil, örgüt karargahı
Yorumlananlar