Koronavirüs tatilinde KYK yurt ücretleri ödenecek mi 2020?

Koronavirüs tatilinde KYK yurt ücretleri ödenecek mi 2020? Kredi ve Yurtlar Kurumu'na tatilde yurt parası ödenir mi? Alınacak mı?sorusu koronavirüs tehlikesi nedeniyle üniversitelerin tatil edildiği haberinin ardından araştırılmaya başlandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu bu konuya açıklık getirdi.

Türkiye'de ilk Koronavirüs vakasının görülmesinin ardından üniversiteler ve okullar tatil edilmişti. Üniversite öğrencileri memleketlerine dönmek için harekete geçerken bir taraftan da yurt ücretlerinin ödenip ödenmeyeceği araştırılmaya başlandı. Peki Koronavirüs tatilinde KYK yurt ücretleri ödenecek mi 2020? Kredi ve Yurtlar Kurumu'na tatilde yurt parası ödenir mi? Tüm merak edilenler haberimizde.

KORONAVİRÜS TATİLİNDE KYK YURT ÜCRETİ ÖDENECEK Mİ 2020?

Son dakika haberine göre; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu son dakika açıklamalarında bulunuyor. Kasapoğlu, "Burs ve kredi ödemeleri devam ediyor." dedi.

Kasapoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bursları ve kredileri ödemeye devam edeceğiz. Öğrenciler isterlerse yurtlarda kalabilecekler. Herhangi bir ücret alınmayacak. İsterlerse de gidebileceklerdir."

 

ÜNİVERSİTE TATİLİ NE ZAMAN?

Türkiye'de ilk corona virüsünün rastlanmasının ardından halkta korku yaşanmaya başladı. Hükümet tedbirler almaya başlarken dün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği ve yaklaşık 4.5 saat süren 'corona virüs Toplantısı' yapıldı.

Toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın canlı yayında alınan kararları açıkladı ve üniversitelerin tatil olup olmayacağına dair bilgiler verdi. İşte o açıklamalar...

Alınan tedbirler çerçevesinde mücadeleyi bundan sonra da titiz ve kararlı bir şekilde yürütmeye devam edeceklerini vurgulayan Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Cumhurbaşkanımızın başkanlığında tedbirler paketi muvacehesinde bir dizi kararlar alındı. Öncelikle ilk, orta ve lise okulları 16 Mart'tan itibaren bir hafta tatil edilecek. Dolayısıyla ara tatil önceye alınmış olacaktır. Daha sonra 23 Mart itibarıyla da uzaktan eğitim yöntemi ile internetten ve televizyon kanallarından öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmeleri imkanı sağlanacaktır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımız güzel kapsamlı, bir çalışma yaptılar. Bunun nasıl olacağına dair bilgilendirmeyi Milli Eğitim Bakanlığımız, bakanımız, ilgili eğitim müdürlerimiz kamuoyu ve ailelerle paylaşacaklar. İkinci olarak üniversitelerimizle ilgili yine 16 Mart'tan itibaren 3 hafta boyunca üniversitelerimiz de tatil edilecektir. Bu çerçevede bu 3 haftalık tatilin nasıl koordine edileceği ve eğitim açısından telafi edileceği konusu da YÖK koordinasyonunda belirlenecek. Üniversitelerle istişare etmek suretiyle eğitim programı tanzim edilecek, böylece üniversite eğitiminde kaybın olmaması için gerekli tedbirler de alınacaktır."

Koronavirüs tatilinde KYK yurt ücretleri ödenecek mi 2020?

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Öğrencilerimizin ekonomik koşulları da dikkate alınarak aylık yurt ücreti 200 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti 215-340 TL arasındadır. K.K.T.C’de bulunan yurtların ise aylık ücreti 400 TL’dir.

TÜRKİYE'DE İKİNCİ KORONAVİRÜS VAKASI GÖRÜLDÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,Türkiye'de ikinci bir koronavirüs vakasının olduğunu açıkladı. Hastanın ilk virüs tespit edilen kişinin çevresinden olduğu bildirildi.

Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,

"Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var. İlk hastamızın, tanı konur konmaz takibe alınan çevresindendir. Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Koronavirüs tatilinde KYK yurt ücretleri ödenecek mi 2020?

 

KYK NEDİR?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bursu yani KYK, ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre ödenen karşılıksız paradır. KYK maddi olanaklardan yoksun öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi amaçlar.

Koronavirüs tatilinde KYK yurt ücretleri ödenecek mi 2020?

KYK'DAN YARARLANABİLECEK KİŞİLER KİMLERDİR?

• Ön lisans öğrencileri,
• Lisans öğrencileri,
• Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
• İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
• Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
• Vakıf Üniversitesi öğrencileri,
LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100’e giren öğrenciler,(öncelikli olarak),
• Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,
• Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,
• İkinci öğretim de okuyan öğrenciler,
burstan yararlanabilmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡